Reklama

Reklama

Epizody(12)

Legendární seriál o městském chlapci Pavlovi, lesníku Horynovi, psu Halušce a jejich společných dobrodružstvích. (oficiální text distributora)

Recenze (85)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V době svého vzniku šlo nesporně o výrazně nadprůměrný pořad pro mládež, ovšem je nutné připomenout, že kvalita tehdejší produkce nebyla valná a při současném reprízování se v plné nahotě projevují slabiny tohoto dílka - nejvýrazný scénář, mizerné herectví ve vedlejších rolích, slabší zápletky a pomalejší tempo. Celkový dojem: 40 %. Pro Vlado Müllera byla nicméně role hajného jako ulitá a pokud dnes má smysl tento seriál shlédnout, tak díky jeho zralému herectví. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Krásně natočený dětský seriál, které už dnes tímto způsobem nikdo udělat neumí. Tento film je třeba hodnotit dětskýma očima, ale i já jako dospělý jsem si to docela užíval a závěrečná scéna, kde se rozhoduje o budoucnosti údolí, dojme nejedno lidské oko. Chválím herecké výkony zejména pánů Müllera, Matyáše a Vochoče, kteří zde nad ostatními jasně vyčnívali svou naprostou přirozeností. Taktéž hudba hrající během děje se velmi povedla. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Zatracovat ta díla předlistopadového období, která nepatří mezi jejich nadčasovou špičku, je poměrně snadné. Zvažujeme-li však jejich kvalitu ve srovnání s polistopadovou tvorbou pro děti a mládež - pokud ve srovnatelné podobě vůbec existuje - jsou výsledky a názory, k nimž dospíváme, jednoznačné. Ostravská tvorba ve většině případů na tuto špičkovou hodnotu nedosáhla; zřídkakdy však šla také pod standard doby. Scénář, který nepatří k nejdokonalejším, dokázala režie vylepšit a některé herecké výkony dále posunout. Vlado Müller, výrazný, osobitý slovenský herec (SIGNUM LAUDIS, OBŽALOVANÝ) tu dostal jednu ze svých vděčnějších příležitostí; herectví Tomáše Holého muselo být vždy psáno na míru; kvalita jeho výkonu tím bývala ovlivněna. Je to pochopitelné. I po tom, co jsem naznačil, klady zůstávají: slušně zvládnutý televizní seriál pro děti a mládež, v osmdesátých letech ještě děti a mládež všeho věku. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se nese v linii Jezevčích skal a ochrany přírody, tehdy velmi podporované a populární. Dokonce vycházel časopis pro mládež Naší přírodou. Idea je to dobrá a zajímavá, a z tohoto pohledu nutno je nutno se dívat na celý seriál. Ano, jsou zde naivní kousky, ale celkově je to ve svém žánru povedený seriál. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jak kráva:-), které dítko z osmdesátých by nepamatovalo chytlavou písničku a přírodovědné příběhy o městském chlapci a jeho přátelství se samotářským hajným. Jó, tehdy byla pedofilie neznámým pojmem, dnes už by se filmaři na takhle tenký led nepouštěli:-). Po stránce scénáře byly jednotlivé díly většinou celkem slabé, často nám tam soudruzi moralizovali a dnes už bych zřejmě nezvládla sledovat ani jedinou epizodu, ale tehdy... no tehdy to byl prostě solidní seriál pro děti a mládež. 55% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Vlado Müller se musel kvůli natáčení seriálu na rok vyvázat ze smlouvy ve Slovenském Národním divadle. (Elisebah)
  • Natáčelo se téměř dva roky v Beskydech, Jeseníkách, Havířově, u Štramberka, na Morávce a v dalších přírodních lokalitách. (Elisebah)
  • Panelový dům, kde bydlel Pavel (Martin Čížek) s rodiči, se nachází v Havířově v ulici Petra Bezruče č. p. 5. (M.B)

Reklama

Reklama