Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční hvězda Arnold Schwarzenegger je tentokrát frustrovaným předměstským šerifem Markem Kaminskim, který doufá, že se bude moci vrátit k FBI. Soukromě se pustí po stopách mafiána Luigi Patrovity, který kontroluje organizovaný zločin a černý trh v Chicagu. Oficiální kruhy nejsou schopny proti mafii nic učinit, ale Mark městu pomůže... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Chris Boardman: 1. Brains and Trains [1:43] ,2. Kaminski Stomps [3:31] ,3. Cemetery Tense [1:33] ,4. Lamanski Chase/Lamanski Syn [4:51] ,5. In a Squeeze [1:36] ,6. Ice Cold Bomb [1:06] ,7. J.P. Brenner Emerges [1:18] ,8. Going to War [2:17] ,9. Water Heater [1:17] ,10. Hi, Rudy [1:11] ,11. Petro Camp [1:56] ,12. I'm Smart/What's the P?/Leak Alley [2:43] ,13. Jogger Cop/Magic or Magnets/Your Lights [2:00] ,14. Meet Me [0:42] ,15. Harry Shot [1:16] ,16. Harry Walks [0:51], ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Béčkový akční film z 80. let s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli. Co si můžem víc přát? Samozřejmě tohle nebude pro každého, ale minimálně po těžkém dni je tahle kombinace ideální :).. -Špinavá dohoda není ovšem takovej nářez jako klasika Komando, více se tu mluví(někt. Arnoldovy pokusy hrát byly víc než směšné:) a málo řeže, byť to Arnold zachraňuje hláškama. To, na co tak čekáme, tedy pořádná řežba, přijde až ke konci, kdy se Arnold vyzbrojí arzenálem a vydává se na cestu krvavé pomsty. Záběry jak Arnold kosí týpky s přesností snipera v jedoucím autě se samopalem v jedné ruce jsou k nezaplacení. I kvůli takovýmhle nelogičnostem se dá film označit jako blbost, ale zatraceně zábavná blbost :). Nejlepší hlášky: Hláška č.1: -"Joseph P. Brenner. Whats the P stand for?" -"Pussy." (grády téhle hlášce dodává přeložení pussy jako "pusa" v CZ titulkách) Hláška č.2: -"I'm impressed" -"I'm hungry" ()

Reklama

Gary 

všechny recenze uživatele

"Magic? Or magnet!" Klasická nalajnovaná osmdesátka podle všech zajetých pravidel. Několik hodně (ne)povedených hlášek ("You should not drink and bake!"), trocha dobré akce, hlavní záporák, vedlejší záporák, záporák, který bojuje proti hlavnímu záporákovi, záporácký policajt, který bojuje proti hodným policajtům a Arnold, který bojuje proti všem záporákům! Jak tohle asi dopadne? To, že všichni skončí na podlaze či na stole snad ani spoiler není, že? ()

tibenskym 

všechny recenze uživatele

Film, z ktorého hodinu môžete kľudne ustrihnúť a výsledok sa nezmení :-) Až na posledných 15 minút je vlastne oničom :D:D až na tých pár solídnych vtipov. A počas tých pár záverečných minút, ktoré snáď patrili inému filmu, som sa smiechu tiež neubránil. Nedá sa povedať, že by sa Arnie uhýbal guľkám, skôr guľky jemu. :D:D ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Šerif Mark Kaminsky dostane šancu vrátiť sa späť do radov FBI, odkiaľ bol pred pár rokmi prepustený. Musí sa infiltrovať ako tajný agent do nebezpečnej zložineckej organizácie. S touto ponukou súhlasí. Opustí manželku, nafinguje svoju smrť, zmení si meno a odchádza do Chicaga. Tam sa mu podarí stať sa dôležitým členom ochranky vplyvného mafiánskeho bossa. Musí byť však obozretný, pretože sa dostal do spoločnosti chladnokrvných zabijakov. Tento film bol natočený v roku 1986, kedy sa herecká kariera Arnolda Schwarzeneggera rozbiehala na plné obrátky. Avšak tento snímok nebol zrovna tá najsprávnejšia voľba. Je to dosť nudný akčný krimi titul s nie moc podareným scenárom. ** ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Špinavá dohoda se točila v Illinois, v Chicagu a ve Wilmingtonu v Severní Karolíně v USA. (reich)
  • Podľa slov Arnolda Schwarzeneggera produkoval Dino De Laurentiis tento film s úmyslom získať peniaze na natáčanie svojho vysneného projektu Total Recall (1990), na filmovanie ktorého práva v tom čase vlastnil. Po veľmi slabých tržbách (16 miliónov amerických dolárov) bol nútený De Laurentis vyhlásiť bankrot a práva na film získalo štúdio Carolco. (beso74)
  • I tentokrát se natáčení zúčastnil Arnoldův kamarád a častý spolupracovník Sven-Ole Thorsen. Objevil se jako bodyguard na konci filmu, v závěrečných titulcích je však uveden pouze jako kaskadér. (Rominator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno