Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobře fungující harmonickou rodinu řidiče autobusu Františka Strnada (I. Bareš) a knihovnice středních let (V. Jeníková) zasáhne jako blesk z čistého nebe otřesná událost: jejich nadaný, talentovaný, slušný a „hodný chlapec“ Michal (B. Holiček) se doslova přes noc stane těžkým zločincem. Jednoho dne, zdánlivě bez jakéhokoliv motivu, zavraždí svou první lásku Moniku (B. Seidlová). Rodiče nemohou pochopit, jak se to mohlo stát a pátrají po motivech, jejich okolí se od nich odklání… (Česká televize)

(více)

Recenze (71)

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Může se to stát komukoliv z nás. Celý život dřete, aby Vaše rodina měla co do pusy, vychováváte děti jak nejlíp to jde. Když vidíte na ulici partu zhulených náctiletých, jak dělají bugr, jste rádi, že něco takového nemáte doma, protože nad nimi držíte pevnou ruku.A najednou, ze dne na den, jste otec vraha.Média Vás otravují až doma, problémy v práci, manželka v blázinci, prostě život na palici. Dá se to všechno ustát? Dobré psychologické drama s výborným Igorem Barešem v hlavní roli. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Nestačím zírat nad zdejšími komentáři. Doufám, že všichni opisují z textu distributora, protože jestli jsou to jejich vlastní názory, tak je to s českou společností horší, než jsem myslel (čestné výjimky: _Berunka, Leila75, Pepinec). Jaká spořádáná, fungující, harmonická rodina?! SPOILER: Otec nezná jediného synova kamaráda, rodina je plná skryté nenávisti a křivd, spousta věcí je tabu (drogy, sex), se sousedy se skoro neznají, nemají žádné přátele. To není divu, že se to pak zbortí jako domeček z karet. Jak si ke konci filmu uvědomila sama vrahova matka: "Nic není najednou." ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Komorný TV film v réžii ČT. V živote sa môže stať všeličo a z ničoho nič sa môže zmeniť viac-menej pokojný život malej rodiny na hotové peklo. V porovnaní s tým, čo spravil syn, tak problémy s dcérou sú menej vážny. Najviac ma zaujali jednoduché ale za to dosť podarené herecké výkony na čele I. Barešom. Film síce nie je dokonalým a má svoje nedostatky (napr. nevypracovanosť jednotlivých častí príbehu). V konečnom dôsledku však tvorcovia nemajú za čo hanbiť. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Film s velmi slušným potenciálem, který, ač nebyl využit v té největší míře, dokázal dané téma obsáhnout velmi kvalitně. Film staví především na výborném hereckém obsazení, jasně vede Igor Bareš a také Barbora Seidlová, ač na scéně nepobude příliš dlouho. Na české poměry rozhodně vydařený počin, který mě jen utvrdil v tom, že podobné malé, neznámé, zapadlé filmy v sobě mají mnohdy větší potenciál a kvality, než nějaké komerční hity měsíce. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Evicka tricko - Veronika Janikova tak jak jsem ji doposud jeste neznal, timto dekuji tvurcum za toto jeji odhaleni - poznani.Igor Bares nepopsatelny, jednickovy vykon.Hudba skvelesehodici. Pribeh fajn.Nekdy mi vsak prislo , ze syn je sice ve vezeni ,ale ze rodina to moc neproziva a vlastne hned prvni vecer pri veceri opet zazni "Dobrou chut". Prislo mi , ze na to ,ze se neco zasadniho zmenilo, se vlastne nic nezmenilo a rodina reagovala dle meho nerealne. Avsak tak to bylo napsano a nezbyva mi nez to respektovat. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Igor Bareš, který hraje řidiče autobusu Františka Strnada, nemá řidičský průkaz na žádné motorové vozidlo včetně autobusu. (TomasSlach)

Reklama

Reklama