Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • USA Dragon: The Bruce Lee Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh krále kung-fu filmů, který vedl z ulic Hongkongu až k hvězdné slávě... “Vždy buď sám sebou. Projevuj svou osobnost a vždy si věř”. Legendární herec kung-fu filmů Bruce Jun Fan Lee se narodil v San Franciscu a dětství prožil v Hongkongu. Jako třináctiletý začal studovat bojová umění, ale věnoval se i tanci. V osmnácti letech odešel do Spojených států a zde se zformovalo jeho vlastní bojové umění Jeet Kune Do, které Bruce Lee předával řadám svých studentů. Filosofie Jeet Kune Do spočívala v jednoduchosti, přímosti a osobní svobodě. Hollywood objevil Bruce Lee v polovině 60. let, ale průlomem v jeho kariéře se stal hongkongský film Velký šéf, který se setkal s obrovským úspěchem. Následující filmy “Malého draka” z Bruce Lee udělaly mezinárodní hvězdu, která ale zářila jen velmi krátce. Bruce Lee zemřel náhle v roce 1973, ve věku nedožitých 33 let... Film Roba Cohna představuje Bruce Lee nejen jako odhodlaného bojovníka, filozofa, filmovou hvězdu i muže stíhaného temnými démony, ale především jako nesmrtelnou legendu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Velkého šéfa jsem viděl snad dřív, než jsem uměl chodit. Bruce Lee byl, je a navždy zůstane tou největší legendou bojových umění všech dob. I když Bruce nestihl světu dát víc úžasných filmů, tak si myslím že jeho odkaz tady zůstane na věčné časy vytesaný do kamene! Tento film mapuje naprosto unikátně život člověka, který dal světu mnohem víc, než jen filmy s tématem bojového umění! ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Je to víc příběh založený na realitě než skutečný životopisný film, ale i jako akční film samo o sobě je to zajímavé, scény fightů jsou povedené, a i když vizuálně není J. S. Lee úplně věrná kopie Bruce, hraje to velmi slušně včetně jeho typických grimas a skřeků. Okrajově film naráží i na (vzájemný) rasismus mezi bílými Američany a Asiaty. Je fakt, že v 60. letech bylo pro kohokoli "barevného" složité dosáhnout v USA nějakého úspěchu. Zdejších cca 72 % odpovídá i mému hodnocení. ()

Reklama

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Skutočný "triumf vôle" nepriniesli nacisti, ale práve Bruce Lee a jeho dračí život. Pozeráme sa na jeho detstvo, príchod do USA, prvé miniroličky a neskôr aj veľké role, no najmä ťažký úraz, z ktorého sa Bruce našťastie spamätal. Ktovie, ako to vlastne bolo s tou jeho smrťou... Jedno je ale isté - Bruce Lee nebol len bojovník z filmového plátna, ale skutočný bojovník, ktorý aj 30 rokov po smrti ostáva legendou, ktorá inšpiruje tisícky ľudí po celom svete. Veľmi dobre natočený životopis. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Výborné životopisné drama s bojovými scénami. Jason Scott Lee byl pro roli Bruce Leeho jako stvořený. Jeho vnitřní síla jít si za svým cílem a překonávat všechny překáźky, byla obdivuhodná. Téma osobního démona má něco do sebe, protože ani Brandon mu, bohužel v ještě mladším věku, neunikl... Rodinné vztahy byly zvláštní, ale dobře podané, a kritika 60.let, kdy sice asi začalo svobodumilovné hippie hnutí, ale společnost v Americe byla poznamenaná rasismem a americký sen byl opravdu jen pro Američany, jistě popravdě popisovala skutečnost. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tak jestli je tohle pravdivý životopisný film o životě Bruce Lee, tak jeho život byl takřka podobný těm, které vídáme v těch nejlepších akčních filmech s Jackiee Chanem a převážně s Jeanem Claudem van Damem (DVOJITÝ ZÁSAH, KICKBOXER, SOUBOJ CTI, KRVAVÝ SPORT). Až mám teď pocit, že filmaři těchto filmů se inspirovali životem Bruce Lee. Začínal jako nenáviděný Asiat vyučovat bojová umění. Poté musel podstoupit nemilosrdný souboj v aréně, ze kterého odešel na nosítkách a skončil na invalidním vozíku. Jenže se z toho dostal, podstoupil druhý souboj se stejným rivalem, aby jej poté ještě vyzval jeho bratr... Opravdu to je jak z akčního filmu a tento životopisný film je skutečně tak i natočen. Spousta bojových scén vypadá sice spíš jako parodie na akční filmy, ale mě to nevadilo. Hezky se na to koukalo. Stejně jako na Lauren Holly, tu co měla strašně malou uniformu ve filmu PERISKOP NAHORU A DOLŮ. [3008. hodnocení, 111. komentář, 72%] ()

Galerie (60)

Zajímavosti (18)

  • Při natáčení tohoto filmu byla přítomná žena Bruce Leeho Linda, aby se do filmu nedostalo nic, co by mohlo poškodit jméno mrtvé legendy... (matestlust)
  • Hlavní představitel se na hlavní roli legendárního Bruce Lee připravoval velmi tvrdým tréningem - 7 týdnů před kamerovýma zkouškama začal sám trénovat Jeet Kun Do a když dostal roli, další 4 měsíce trénoval s bývalým žákem Bruce Leeho a to s Jerrym Poteetem (často pracuje jako filmový poradce a odborník přes bojová umění). (Lynette)
  • Herec Jason Scott Lee byl režisérovi tohoto snímku doporučen jiným známým režisérem a to Michaelem Mannem, u kterého předtím Jason neuspěl v castingu roku 1991 na film Poslední Mohykán. (Lynette)

Reklama

Reklama