Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • USA Dragon: The Bruce Lee Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh krále kung-fu filmů, který vedl z ulic Hongkongu až k hvězdné slávě... “Vždy buď sám sebou. Projevuj svou osobnost a vždy si věř”. Legendární herec kung-fu filmů Bruce Jun Fan Lee se narodil v San Franciscu a dětství prožil v Hongkongu. Jako třináctiletý začal studovat bojová umění, ale věnoval se i tanci. V osmnácti letech odešel do Spojených států a zde se zformovalo jeho vlastní bojové umění Jeet Kune Do, které Bruce Lee předával řadám svých studentů. Filosofie Jeet Kune Do spočívala v jednoduchosti, přímosti a osobní svobodě. Hollywood objevil Bruce Lee v polovině 60. let, ale průlomem v jeho kariéře se stal hongkongský film Velký šéf, který se setkal s obrovským úspěchem. Následující filmy “Malého draka” z Bruce Lee udělaly mezinárodní hvězdu, která ale zářila jen velmi krátce. Bruce Lee zemřel náhle v roce 1973, ve věku nedožitých 33 let... Film Roba Cohna představuje Bruce Lee nejen jako odhodlaného bojovníka, filozofa, filmovou hvězdu i muže stíhaného temnými démony, ale především jako nesmrtelnou legendu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Životní příběh "Malého Draka“ byl poněkud upravený - asi aby se stal divácky atraktivnější. Já myslím, že to nebyl dobrý nápad - a hlavně to nebylo třeba. Co se akčních scén týká, to je kapitola sama pro sebe - nevím, jestli by někdo dokázal věrně napodobit tu neskutečnou rychlost, sílu a energii, jakou dokázal Bruce Lee dát do každého úderu. Jason Scott Lee mu není podobný ani fyzicky, ale je sympaťák a s rolí se popral jak nejlépe uměl. Pokud se na film dívám jen jako na akční a romantické drama a nepokouším se do něj šťourat a srovnávat ho se skutečností - vůbec není špatný. Naopak, právě díky němu jsem se začala zajímat o velmi výjimečnou a charismatickou osobnost, jakou Bruce Lee bezesporu byl … a to rozhodně není málo. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Více životopisný než akční film, ale několik soubojů se zde najde. Většinou působí dost uměle a nepřirozeně, teprve koncem filmu se objeví bitky, které vypadají reálně, plynule a mají rozumnou rychlost a choreografii. Možná je to záměr, aby to vypadalo, jak se Bruce Lee během života zlepšuje, ale možná to byla jen lenost tvůrců dát si pořádnou práci se všemi souboji. Zbylý děj je sice trochu dokumentární, ale rozhodně není nudný nebo hloupý. ()

Reklama

Nix 

všechny recenze uživatele

Dle mého je toto nejlepší adaptace na Bruceův život vystihující to podstnatný, ale neznám jeho život a vše kolem něj nazpaměť a doslova, takže nevím jak moc je vše reálný, ale mne to stačilo. Jason je famózní a i když moc jako Bruce nevypadá, hraje jak o život. Fighty jsou tu super a celé mne to bavilo. Konec je zajímavý a určitě pokud se tohle líbí, pusťte si Bruceovi filmy, nebudete litovat. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem shlédl pár zajímavých dokumentů o tomto mistrovi rychlých kopů, hrůzostrašných skřeků a nejen bezchybné práce s nunčaky. Mohu tedy alespoň trošku porovnat s výsledným (jakože) životopisem této legendy. Snímek se snaží nést na vlně úspěchu série Karate Kida a arénovek, má tedy blíže ke kung-fu pohádce o jednom nadaném floutkovi, který se vydá za velkou louži lámat nejen dívčí srdce, ale hlavně kosti v tělech svých protivníků. Brzy si uvědomí, že v obyčejném zaměstnání mu to půjde těžko a kolegové v práci ho moc nemusí… možná s tím souvisí i to, že je všechny do jednoho pořádně a pravidelně seřezává. Rozhodne se proto vyučovat bojová umění a hlavně se pokusí prosadit jako úspěšný herec. Jak to dopadne, ví už většina z nás. Solidní průměr (ale čekal jsem více), před kterým bych určitě neváhal doplnit si informace alespoň v této podobě. Jedna docela důležitá výtka - vynechat Steva McQueena a hlavně Chucka Norrise, jakožto jeho věrné studenty, je téměř neodpustitelné. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem všechny čtyři filmy s Brucem Lee (Velký šéf, Cesta draka, Pěst plná hněvu, Drak přichází) a tak můžu, jako znalec jeho rozsáhlé filmografie, prohlásit, že DRAČÍ ŽIVOT, je výbornou biografickou podívanou, která legendě kung-fu vzdává hold. Jason Scott Lee sice není Bruceovi vůbec podobný, ale hraje výborně a Lauren Holly je tady snad ještě sladší, než v Blbý a blbější. Pěkné čtyři hvězdičky. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (18)

  • Herec Jason Scott Lee (ve filmu Bruce Lee) se nikdy až do začátku natáčení tohoto filmu žádnému bojovému umění nevěnoval. Po natočení snímku se však rozhodně bojovým uměním nepřestal vyhýbat, ba naopak - i v soukromém životě se jim nadále věnuje až do dnešních dnů. (Lynette)
  • V jednej scéne sa Bruce Lee (Jason Scott Lee) so svojou ženou Lindou (Lauren Holly) pozerajú v televízii na úvodné intro zo seriálu Kung Fu (od r. 1972), s Davidom Carradinom v hlavnej úlohe, ktorú mal údajne stvárniť on sám a rovnako aj koncept seriálu bol jeho nápadom. (Piri)

Reklama

Reklama