Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • USA Dragon: The Bruce Lee Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh krále kung-fu filmů, který vedl z ulic Hongkongu až k hvězdné slávě... “Vždy buď sám sebou. Projevuj svou osobnost a vždy si věř”. Legendární herec kung-fu filmů Bruce Jun Fan Lee se narodil v San Franciscu a dětství prožil v Hongkongu. Jako třináctiletý začal studovat bojová umění, ale věnoval se i tanci. V osmnácti letech odešel do Spojených států a zde se zformovalo jeho vlastní bojové umění Jeet Kune Do, které Bruce Lee předával řadám svých studentů. Filosofie Jeet Kune Do spočívala v jednoduchosti, přímosti a osobní svobodě. Hollywood objevil Bruce Lee v polovině 60. let, ale průlomem v jeho kariéře se stal hongkongský film Velký šéf, který se setkal s obrovským úspěchem. Následující filmy “Malého draka” z Bruce Lee udělaly mezinárodní hvězdu, která ale zářila jen velmi krátce. Bruce Lee zemřel náhle v roce 1973, ve věku nedožitých 33 let... Film Roba Cohna představuje Bruce Lee nejen jako odhodlaného bojovníka, filozofa, filmovou hvězdu i muže stíhaného temnými démony, ale především jako nesmrtelnou legendu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bruce Leeho jsem jako herce moc nemusel, ale bojovník to je jednoznačně nejlepší. Jeho biografie je podle mého soudu nejlepším filmem o Brucovi Lee (lze číst také jako nejlepší film s Brucem Lee:)), protože většina jeho snímků pro mě krom jeho postavy neměla žádný vliv. Rob Cohen využil jeho příběh velmi zajímavě a Jason Scott Lee je v roli Bruce velmi dobrý. určitě lepší než by byli ostatní herci a tak si nelze příliš stěžovat. I po příběhové stránce se Dračí život opravdu stydět nemusí, vedle plytkých filmů Bruce Leeho bez děje přichází z životní cestou, kterou se snaží naznačit vše důležité v Brucově životě a myslím si, že divák bude spokojen více než při sledování pouhého dokumentu o největším bojovníkovi, kterého zná filmové plátno. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Životopisný film o jednom z najväčších majstrov kunfu. Jednoduchý a veľmi zaujímavo zrežírovaný príbeh s príjemným hereckým obsadením, ktorý nám približuje jeho začiatky v Amerike. Bruce ako herec mi nikdy nič nehovoril, no ako športovec to bolo naozaj majster a som rád, že som videl tento film a trochu si priblížil aj jeho súkromný život. Kto vie vlastne do akej miery autori zachytili skutočnosť. ()

Reklama

danny_21 

všechny recenze uživatele

Díky Jasonovi a jeho mimice a pohybech měl film mapující život Bruce Leeho dobrý základ. Věřím, že by se dalo natočit líp, víc do hloubky podstaty samotné živelosti Bruce a problémům, kterým musel čelit + trocha hollywoodského pozadí by taky neškodilo, ale taky to mohlo dopadnout hůř, nakonec aspoň částečná spokojenost byla - 65 %. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Autori sa zjavne snažili v snímku zachytiť všetko čo sa dialo v živote legendy menom Bruce Lee. Avšak mnohokrát zostávali len na povrchu., alebo nedokázali dobre preklenúť jednotlivé časti, tobôž nie vedlajšie postavy. Mnohokrát mi to prišlo až príliš zholywoodizované a nekompaktné. Určite však treba pochváliť obsadenie hlavných postáv, to sa podarilo na výbornú. **/*** ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Rozhodně mám radši takovéhle zpracování životního příběhu někoho slavného, než jaký je třeba v Zuřícím býkovi. Není tak dobře řemeslně ztvárněn a herci se nepředvádí v zářivém světle, ale film diváka aspoň pozitivně nabije. Vedle toho může sledovat i vývoj postoje spojených států k národnostním menšinám. No na druhou stranu to asi moc pravdivý příběh nebude. Stačí si srovnat Brucovu filmovou kariéru s tou, která je zde prezentována, a člověk odhalí pravdu. Ale i tak mám dojem, že koukání za něco stálo a že mě trošku obohatilo a inspirovalo. Na zučícího býka s radostí zapomenu. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (18)

  • Roli režiséra snímku Green Hornet ztvárnil Van Williams, představitel hlavní role ve stejnojmenném seriálu Green Hornet (od r. 1966). (Salem)
  • Příprava na roli Bruce Leeho byla tak tvrdá a náročná, že jeho představitel Jason Scott Lee se po natočení filmu přiznal, že chtěl z projektu předčasně odstoupit. (Lynette)

Reklama

Reklama