Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník Jason Rhodes (Gene Hackman) má už 10 let noční můry. Jméno jeho syna je zaneseno v archívech z Vietnamské války pod nápisem "Ztracený v akci". Po několika neúspěšných apelováních na vládu se plukovník Rhodes rozhodne vzít věci do vlastních rukou. S finanční podporou Texaského naftového magnáta (Robert Stack) a s pomocí pěti mariňáků, přátel svého zmizelého syna, se Rhodes připravuje k uskutečnění své mise. Po měsících tvrdého výcviku, sedm neohrožených veteránů odjíždí do Laosu. Poslední bitva Vietnamské války začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Mol 

všechny recenze uživatele

I'LL KILL YOU! YOU MOTHERFUCKERS!!! Naprosto topová záležitost. Čistá 80ková akce s brilantním obsazením, i když Dudikoffa jsem hledal ve filmu marně. Na imdb je uveden jako Odpalovačův pomocník, ale opravdu netuším. Potěšil samo sebou ve své mini roličce mr. Tříska. Začátek filmu se řeší zápletka a takový to kamarádíčkování, aby se na konci filmu mohlo rozjet to pravé Rambo peklo. Dá se říct, že na konci ty kulomety nepřestanou štěkat. Připomíná to dva psi, které dělí plot. Opravdu báječná podívaná. Vrátil jsem se do dětských let a VHS nostalgie. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Někdo ze zdejších uživatelů nezval tenhle příběh "rambovinou". Ten uživatel má naprostou pravdu. Je to "rambovina", která mě pobavila a v závěru rozbrečela. Jsem se prostě nechala unést. Ale boj plukovníka Rhodese rozhodně marný nebyl. Takové béčko, jako je tohle, si klidně nechám líbit. Herce Gena Hackama se vážím. Potěšil Patrick Swayze . ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle mě docela potěšilo v rámci nostalgie. Má to všechny atributy typického osmdesátkového akčňáku. takže je tu taková ta tradiční naivita. Akce kde si nikdo z ničím podstatným neláme hlavu a stejně tak jednoduchý příběh kdy jde 7 chlapů zpět do Vietnamu zachránit syna hlavního hrdiny. Hackman měl charizma a zahrál to docela slušně. O něco lepší snímek než např Bat 21 ve kterém se rovněž objevil. Bohužel akce je nanejvýš průměrná a místy taková sterilní, ale celkově ve svém pojetí klasický dobový produkt, takže přimhouřím oči a dám 70% ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

"I fuck nuclear waste!" řekne ve filmu jedna z postav a později trénuje na Vietnam s motorovkou... Tohle je nejlepší film s Rebem Brownem. Jakože opravdu. Ted Kotcheff není úplnej debil, takže vzniklo hystericky vtipné a zábavné béčko, na které se dá skutečně koukat. Reb Brown tu v červených trenkách tančí s útočnou puškou na Cream - Sunshine of Your Love, drží se v rozkroku, dělá kotrmelce a dočkáme se i jeho klasického bojového výkřiku. A mezi nejlepší scény patří nákup levných zbraní přímo z "jídeláku" v laoský restauraci, který šéfuje pidlookej Jan Tříska s papagájem na rameni (to asi odkoukal z Atomové nevěsty). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Ted Kotcheff sa ukazal uz prvym Rambom, a hned natocil dalsi vojnovy film, tentokrat vsak uz s Gene Hackmanom {Mississippi burning, Francouzska Spojka}. Tematicky ide o vyslobodenie syna americkeho vojaka z vietnamskej dzungle. No a tym sa vypocet pozitiv konci, film ma priserne herecke vykony, otrasnu hudbu a samoucelnu akciu. Snimok, ktory pravom zapadol prachom. 20 % ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Michael Dudikoff si ve filmu zahrál jen v jedné scéně na letišti, ve které pomáhá nakládat kufry do letadla a ani jednou nepromluví. (fisus)

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Reklama

Reklama