Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Figu 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch hororů mýho popubertálního dospívání, kdy nás zajímali nahý holky, lahváče a cigárka. Metro jako popkornovka docela v té době frčelo a určitě to bylo jedno z nejpromítaných dvd v mým útulným studentským bytečku... Můžu říct, že díky té době mám ten film docela rád! Strach, děsivou atmošku a napětí to obsahuje a o to v dobrým hororu jde přeci nejvíc. 60% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na poměry docela slušný horor, který přijíždí metrem přes Německo z Velké Británie. Franku Potente si moc neužijete furt někam běhá a snaží se zachraňovat lidi, než v půlce filmu pochopí, že by měla nejdřív zachránit sama sebe. Je trochu nesmyslné jakým způsobem vytrhli metro a všechny stanice metra ze světa. Žena běhá po stanici a nikdo nikde? Ani žádná kamera co by ji viděla? A když už se někdo najde je jen jeden? No Nechme to být. Trochu nevyužitá linii o tom co se vlastně stalo tam v dole v metru. Celkově se u filmu chvílemi trochu zaklepete, ale o mrazivých 85 minutách plných naprosté hrůzy se opět mluvit nedá. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, celkem dost povrchní horor. Prostředí špinavého metra je sice fajn, stejně tak ten retardovanej degen, ale co citelně chybí je atmosféra a taky aspoň náznak nějakého hlubšího příběhu (kde se tam ten maník vzal, proč vraždí atd.), o nelogičnostech v jednání postav a taky pocitu, že jsem toto všechno už několikrát viděl (a lépe) ani nemluvě. Slabé tři (či spíše dvě a půl) hvězdičky a to hlavně díky slabosti k France Potente. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Som až prekvapený, ako dobre Metro funguje. Je jednoduché, jasné, priamočiare, ide od začiatku rovno na vec, ničím sa nezdržuje a hoci sa občas zastaví, tak len preto, aby nabralo dych k ešte väčším otáčkam.O žiadny extrémne komorný film však nejde, Franka Potente v atmosférickom anglickom podzemí stretne prekvapivo veľa ľudí... ktorí poslúžia ako náplň do mlynčeka na mäso. Perfektne tiesnivá výprava, výrazné vedľajšie postavičky, scénka s "gynekológom" je solídna exploatácia, Franka to zvláda ľavou zadnou (bodaj by nie, má natrénované z Lola beží o život) a v neposlednom rade sa vydaril aj ústredný pošuk, ktorý je akousi kombináciou pošukov z Pachu krvi a Pyunovho céčka Adrenalín: Predbehni smrť. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kdyby forma pohltila obsah, dosáhlo by Metro na vyšší hodnocení. Jenže ten zloprcek ze všeho nejvíc připomínající Gluma prostě kazí celkový dojem. No dobře, pak ho kazí i poněkud nablblý scénář a fakt, že ve filmových luzích a hájích jsou k vidění skutečně MNOHEM strašidelnější horrory. Světlá místa tu jsou, například lékařská procedura tařka v závěru filmu, ale i tak zdaleka nejzrádnějším metrem zůstane to v Gaimanově Podlondýně. 40%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Původním záměrem tvůrců bylo na začátku filmu objasnit, jak se zabiják dostal do podzemí. Od nápadu však bylo upuštěno mimo jiné proto, aby diváci necítili k zabijákovi větši sympatie než k hlavní hrdince. (L_O_U_S)
  • Alternativní názvy filmu jsou "Runt", "Cellar Dweller", "Horunder", "Here Kitty Kitty", "One Track Mind" a "Piccadilly Nightmare". (Chatterer)
  • Scény v metru byly natočeny ve dvou stanicích Londýnského metra, a to v Aldwych Underground Station a Charing Cross Underground Station. Ostatní scény byly natočeny v Three Mills Studios, která se nachází v Londýně a Kolíně. (Stanleyyyy)

Reklama

Reklama