Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (343)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Očekávání po shlédnutí procentuálního hodnocení nebyla nic moc, ale DVD v trafice jsem si koupil. Nevím, asi lidem vadil děravěj a poměrně přímočarej scénář, ale tohle je jeden z mála hororů, kterej mě svojí atmosférou zatlačil hluboko do křesla a já byl napnutej jak struna. Vizuální stránka je fajn, skvělý střih, dobře nalíčený a skvěle zahraný mutant (pohyby působily velmi autenticky), kterého mi v některých scénách bylo až líto (jako hlavní hrdince na konci), pak je tu velký kontrast mezi barevným vnějším světem, barvami hýřícími zastávkami, světlým neosobním bludištěm cestujícím přístupných míst a jednotvárnými neutěšenými prostorami metra, které prošly důkladnou odbarvovací kůrou. Navíc mě úplně dostal nádherný závěr. Sice mi došlo co se bude dít (scéna mi připomněla začátek komiksu Pohádka o zlobivé kryse, který u nás nedávno vyšel), ale provedení bylo nádherný. Za zmínku taky stojí chytlavá hudba a pěkný minimalistický DVD menu a spousta bonusů v angličtině. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Potenciál metra zůstal nevytěžen. Nejvíc v tomhle hororu postrádám nadsázku, lekačky a proboha hlavně nějaký děj. Mejdanové začátky, pokus o znásilnění v metru a vůbec celé to počáteční dění mi přijde zbytečné, protože to na film nemělo vůbec žádný děj. No a tak mi z tohohle hororu zůstanou v hlavě jen chovné klece a ordinace doktora Bolíta... ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kdyby forma pohltila obsah, dosáhlo by Metro na vyšší hodnocení. Jenže ten zloprcek ze všeho nejvíc připomínající Gluma prostě kazí celkový dojem. No dobře, pak ho kazí i poněkud nablblý scénář a fakt, že ve filmových luzích a hájích jsou k vidění skutečně MNOHEM strašidelnější horrory. Světlá místa tu jsou, například lékařská procedura tařka v závěru filmu, ale i tak zdaleka nejzrádnějším metrem zůstane to v Gaimanově Podlondýně. 40%. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Režisér a scenárista v jednej osobe počas nakrúcania pravdepodobne zabudol na jedno z hlavných pravidiel hororu - viac sa bojíme toho, čo nevidíme. To platí o to viac, ak má byť tým ústredným esom filmu - brutálny zabiják, ktorý ale žiaľ, keď sa ukáže v plnej paráde už v úvodnej polhodine, namiesto strachu vyvoláva smiech. K tomu sa následne pridáva scenáristicka nemohúcnosť, ktorú nedokáže zaplátať ani obstojná forma. Škoda toho, pretože výprava a lokácie filmu aj napriek (alebo možno práve vďaka) jeho nízkorozpočtovosti, zo začiatku sľubovali slušnú atmosféru. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Opuštěné metro by bylo ideálním prostředím pro horor, kdyby ho tvůrci nezasypali příšerným nelogickým bordelem - v Londýnských tunelech si pobíhá magor, vraždí lidi včetně ostrahy na potkání, schovává se v záhadném doupěti s lékařským materiálem a nikdo o ničem samozřejmě neví. Uprostřed noci v metru stále jezdí vlaky a člověk přesto nemá šanci dostat se v jednom z největších evropských měst ven, protože zavřeli - co to sakra je? Největší slabina je však v záporákovi - nic mizernějšího, co se týká nápadu i provedení, jsem snad ještě neviděl. V jedné scéně tenhle ocásek masakruje člověka s kadencí armády terminátorů, v další dostává nakládačku od vyděšené holky, v jiné se chová jako neškodný idiot. Pokus o nástin záporákova původu je docela komická záležitost. Možná si někdo uvědomil, že tenhle průjem už lepší nebude a chtěl ho mít rychle za sebou, takže se stejně ve výsledku nedozvíme nic. Metro nakonec zachraňuje jen slušná atmosféra a občasné známky napětí v první polovině - 6/10. Druhá polovina, kde už je kašpar v roli záporáka odhalen, je čistokrevný odpad. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Původním záměrem tvůrců bylo na začátku filmu objasnit, jak se zabiják dostal do podzemí. Od nápadu však bylo upuštěno mimo jiné proto, aby diváci necítili k zabijákovi větši sympatie než k hlavní hrdince. (L_O_U_S)
  • Franka měla celkem šest žlutých šatů s různým stupňem zašpiněnosti. (Chatterer)
  • Franka Potente v německé verzi dabovala sama sebe. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno