Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +atmosféra, zvuky -hodně tmavý obraz, podivný děj, slabé obsazení i herecké výkony/// Film vynášený do výšin (reklama) nakonec nepřinesl nic nového, zajímavého ani zvláštního. Sice mohu tvrdit, že teď už mě neuvidíte v Pražském metru...a já mohu býr rád, že v Brně žádné nemáme... ale teď vážně, být to trošku více vysvětleno a být to více vyvražďovačka, tak budiž. Ovšem tenhle film velice rychle zapadne, když nezmíním pár hutných scén, tak to byl film docela o ničem. No sem zvědav na alternativní začátek i konec, když už to na tom dývku mám :-)/// Celkem 47%/// ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Žltovlasá Franka Potente v kvetinkovaných žltých šatočkách behá v tuneloch londýnskeho metra a miesto randenia s Georgeom Clooneym, na ktoré mala namierené, randí s odporne zdeformovaným ľudským mutantom, bažiacim si v znásilňovaní žien na gynekologickom kresle veľkopu ostrou mačetou. Christopher Smith nedokáže vytvoriť ani náznak tiesnivej atmosféry prostredia, akú vytvoril John Landis v pár minutách jeho Amerického vlkolaka v Londýne (1981); a prvé divácke emócie prichádzajú až nástupom hnusu a brutality. Takže podobný smutný prípad ako nové Texaské masakre, v ktorých sme aspoň na tieto „vďačné“ divácke emócie nemuseli čakať celé prvé dve tretiny filmu. ()

Reklama

Lucasion odpad!

všechny recenze uživatele

S láskou vzpomínám na doby, kdy vycházely časopisy a k nim bylo přiložené dvd. V těchto dobách, kdy kino byla výsadou párkrát do roka, a na nový film jsem čekal s ročním odstupem. To byly časy, kdy jsem dal zavděk jakémukoliv dříve neviděnému filmu. Vzpomínám, že Metro bylo jedním z těch filmů. Dnes již naprosto hororový blábol. Londýnské metro je horor samo o sobě, být zavřený uvnitř po zavíračce je děsivá představa. Cpát tam tedy vychrtlého pána s hákem je zbytečné. Nicméně i přesto tam je. Atmosféra je zpočátku zajímavá, ale jakmile je odhaleno monster of the week je to celé v pytli. Nepamatuji si, že to bylo takhle brutální. A hlavně zbytečně brutální. Nevysvětlený původ bych mohl přehlédnout. Díry ve scénáři už těžko. Film je jimi prolezlý skrz na skrz. (Jak se sakra Guy vzal v metru? A copak se stanice nekontroluje, když zavírají?) Do toho je hlavní postava neuvěřitelně anti-sympatická. Její chování ať tenhle udělá za ní tohle, a ona zase tamto a všichni ať udělají, co ona chce, protože ona z nějakého záhadného důvodu nemůže. Uf. Naprosto otravný prvek ve filmu. Já fandil jenom pejskovi Seznamovi, ať to zvládne ve zdraví. Creep je zbytečný film. (10 %) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britsko-německý snímek „Metro“ hraje především na jistotu, nechce se vrhnout vyloženě někam, kde už by o nebylo probádáno dopředu. Tvůrci se raději spokojili s předvídatelným hororem, v němž nečeká nic, co by se nedalo dopředu očekávat, a tak divák dostane to, co dostal už někde jinde. Chvíle napětí střídají chvíle relativní nudy, sem tam někdo drsně umře a pak to prostě skončí. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Někdo si hold rád hraje na doktora i v dospělosti. Celkem podařený, televizní Horůrek, podobný Pachu krve, ovšem tady s jedním mutantem a odehrávající se v podzemních tunelech metra a kanalizace. Je tu sice pár úsměvných, nelogických scén, ale převládají spíše pozitiva. Atmosféra tunelů samozřejmě výborná, mutant vypadal děsivě, s nikým se nesral a mordy docela povedený - top scéna - s černochem. Určitě jeden z těch lepších, brutálnějších Hororů, na který můžete narazit v noci v televizi. Každopádně, kdo chce vidět ještě o stupeň lepší a krvavější podívanou, tak sáhne po Půlnočním vlaku. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Alternativní názvy filmu jsou "Runt", "Cellar Dweller", "Horunder", "Here Kitty Kitty", "One Track Mind" a "Piccadilly Nightmare". (Chatterer)
  • Franka Potente v německé verzi dabovala sama sebe. (Chatterer)
  • Scény v metru byly natočeny ve dvou stanicích Londýnského metra, a to v Aldwych Underground Station a Charing Cross Underground Station. Ostatní scény byly natočeny v Three Mills Studios, která se nachází v Londýně a Kolíně. (Stanleyyyy)

Reklama

Reklama