Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (363)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o mužovi, ktorého brata na turnaji v Thajsku zmrzačí najlepší miestny bojovník a tak mladší brat sa začne učiť u najlepšieho majstra, aby sa pomstil. Je veľmi dobre spracovaný, nie je tu žiadny dlhý úvod, súboj s thajským majsrom príde skoro a potom už začne príprava na pomstu a pre fanúšika žánru je rozhodne na čo pozerať. Akcie tu je pomerne dosť a som s ňou nadmieru spokojný. Až na pár maličkostí ju tvoria iba súboje, či už v ringu alebo aj mimo neho, majú slušnú choreografiu, ale hlavne Van Damme je tu v najlepšej forme a na jeho karate je skutočne radosť pozerať. Najviac sa mi páči akcia v bare alebo aj finálny súboj, ale ten mi až tak moc nesadol svojou schémou, no aj tak je dosť dobrý. Ale viac ako o súboje tu ide o samotný tréning, ktorý tvorí hlavnú časť filmu, je rozmanitý a vyniknú v ňom Van Dammove schopnosti, takže som s ním veľmi spokojný. S hereckým obsadením nemám problém, Van Damme a hlavný záporák sú vynikajúci, majster s dcérou sú tiež plusom a zvyšok tiež nesklame. Réžia a technická stránka sú výborné, v rámci svojej kategórie je to výrazný nadpriemer a pochvalu si zaslúži aj veľmi dobre zvolené prostredie filmu. Arénovky síce v rámci filmov o bojových umeniach patria u mňa až na posledné miesto, ale tie Van Dammove sú rozhodne špičkou arénoviek a najradšej mám Krvavý šport. Objektívna kvalita filmu- 66%, film sa páči mne na 76%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Atmosféra Bangkoku a ďábel v lidské podobě Tong Po vynahrazují směšnou zápletku, která odstartuje tím, že v Thajsku není kickbox jen o vítězství, ale o tom, že diváci chtějí vidět krev a pokud možno i zmrzačení povýšeného bělocha. Jak už to tak bývá, jeho citlivý a otřesený bráška s vizáží Jeana-Clauda Van Damma přísahá pomstu. Kickboxer s časovým odstupem potvrdil Van Dammův úspěch s Krvavým sportem, někoho bude dnes stát zhlédnutí jasně nalajnovaného kousku hodně síly, ale pořád je to nostalgické béčko, které příjemně voní po VHS pásce!! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za bojová umění, hvězdička za to, že Charlie Sheen díky tomuto filmu mohl ve "Žhavých výstřelech" máčet pěsti do karamelu a gumových medvídků :-). Akční průměr, používání mozku se nedoporučuje, ale pro ženskou je to příjemné pokoukání na zpocená, svalnatá mužská těla v různých akrobatických pozicích ;-). 49% ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nechť přede mnou nikdo nezpochybňuje sílu ženského přátelství. Na tohle jsem kdysi šla jen proto, že moje úhlavní kamarádka nechtěla jít sama, i když už tehdy se mi při pouhém vyslovení jména "Jean-Claude Van Damme" zauzlovávaly palce u nohou. Přežila jsem, kamarádka zase se mnou přežila Apokalypsu s Brandem, třebaže její skelný pohled během filmu by mohl naznačovat opak, a kamarádství přežilo též. Tvrdší zkoušku ohněm než skákajícího a kopajícího Belgičana vzdorujícího protivníkovi ve střepy obalených rukavicích hned tak nevymyslíte. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Ve scéně, kdy Xian (Dennis Chan) posílá Kurta (Jean-Claude Van Damme) pro nákup a sděluje mu svůj požadavek, stojí v bezprostřední blízkosti svého domu, maximálně metr od něho. V dalším záběru shora poté, co se Kurt vydává na cestu, stojí oba několik metrů před domem. (Armin82)
  • Napriek komerčnému úspechu dostal film aj náklad kritiky. Chris Willman z Los Angeles Times nazval film „neobyčajne nudným“ a kandidátom na jeden z „najhlúpejších akčných snímkov roka“, pričom spomenul jeho „otrasné zmeny v tóne, neprekonateľné nepravdepodobnosti zápletky, nekontrolovateľné rasové stereotypy, nadbytočnú nahotu a neľudské množstvo komicky prehnaného násilia“. Willman tiež spochybnil spôsob, akým sa postavy zotavujú z vážnych zranení a veľkých traumy. (Arsenal83)
  • Film bol kasovým trhákom, keď si zarobil 18,5 násobok oproti rozpočtu. (Arsenal83)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama