Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (363)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Huh. Tři hvězdičky jsou docela štědré hodnocení, ale v rámci subžánru osmdesátkových karate filmů je to dobrý snímek. Zápletka je klasická. Zlý bojovník zmrzačí JCVD bratra. JCVD se chce pomstít. JCVD je vyučován u mistra. JCVD přijíždí, aby se pomstil. JCVD POZOR, SPOILER! :-) se pomstí. JCVD odjíždí. Každopádně závěřečný boj v kryptě, kde si omotají ruce, namočí ve smůle a pak ve střepech, ej luxusní. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za bojová umění, hvězdička za to, že Charlie Sheen díky tomuto filmu mohl ve "Žhavých výstřelech" máčet pěsti do karamelu a gumových medvídků :-). Akční průměr, používání mozku se nedoporučuje, ale pro ženskou je to příjemné pokoukání na zpocená, svalnatá mužská těla v různých akrobatických pozicích ;-). 49% ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Mám rád akční filmy, ve kterých je hlavním motivem pomsta. Člověk se pak na konci cítí tak nějak spokojeně, když ti oškliví padouši dostanou nakopáno. Tady je jeden z těch úplně nejodpornějších, takže se po velkém finále ve staré hrobce dostaví doslova příjemný pocit uspokojení. Jó, to byly časy - Jinolice, letní kino a v něm Kickboxer. Top 3 Van Damme! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten film si to hodnocení úplně nezaslouží, je to celkem klasický příběh o pomstě, v tomto případě sportovní, ale JCVD je zde naprosto skvělý a navíc je tohle film, který jsem jako malý viděl skutečně několikrát. Mám ho v srdci a nejde ho odtamtud dostat. "Kickboxer" je prostě film o tom, jak se člověk dokáže vypracovat. Není to nic jiného než to, že si hlavní hrdina jde za svým cílem a na konci pořádně nakope záporákovi prdel. Ale opravdu pořádně. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

OK, já vím, že má film mizerný scénář i děj, ale já se u něj vždycky dobře bavil. Výcvik je zpracovaný moc pěkně. Nemůžu si pomoct a vždycky příběh prožívám s tím odhodlaným klučinou, kterej se snaží ze sebe vymáčknout maximum a ničí si nohy o palmu. No a když bojuje proti ztělesnění zla, mistrovi kickboxu Tong Poovi, tak se mu prostě nedá nefandit. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Film bol kasovým trhákom, keď si zarobil 18,5 násobok oproti rozpočtu. (Arsenal83)
  • V závěrečných titulcích je chybně uvedeno, že Tong Po hraje sám sebe, ale to není pravda, protože tuto roli hraje Michel Qissi. (Rominator)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama