Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 2

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (363)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Bez pochýb jeden z najlepších filmov Jean-Claude Van Damma. Ústredný motív pomsty a niektoré scénky sú takmer nezabudnuteľné ale väčšina je dosť riedka omáčka. Ide síce o béčko ako remeň so všetkými "zlými prvkami" 80´s rokov ale status kultový mu odobrať nemôžeme. Kickboxer má ten klasický štandard bojových filmov o pomste. Týpek sa chce pomstiť druhému za to, že mu zabil člena rodiny a tak vyhľadá majstra ktorý z neho za pár dní vytesá terminátora. Nechýba bolestivý tréning avšak oproti ostatným, kedy je práve táto časť naj zábavnejšia, tu ma dosť nudila. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Kickboxer byla "Van Dammovka", která mi na rozdíl od "Blood sportu" jako dítěti příliš nesedla... Pamatuji se, jak jsem se s kamarády pořád hádal, který film je lepší atd. Po letech, kdy byl Kickboxer vydán na dvd v trafikách, jsem na něj koukl asi po 18ti letech s opravdovým očekáváním, jaký dojem ve mě vzbudí po tolika letech a to přesto, že jsem jej jako dítě na vhsce viděl asi 20 x ... A opravdu jsem nechápal!! Další naprosto excelentní akčně-bojový film pozdních 80. let, který mne uchvátil okamžitě na začátku a nepustil do samého konce... Musím sice uznat, že choreografie soubojů je velice diskutabilní a s konkurenčním "Blood sportem" se film v tomto ohledu nedá srovnávat. Van Damme nebyl nikdy vyloženě profesionální karatista, ale spíš dobrý gymnasta, který uměl roztahovat nohy a házet efektní otočky ... Ale ten film!! Ten film je naprosto úžasný!! Výborné herecké výkony, perfektní nápad (i když jednoduchý), kdy se hlavní hrdina musí sžít s naprosto jinou zemí, zvyky a tradicemi. Excelentní trénink, úžasná atmofséra, dokonale zahraná touha Van Damma se za zmrzačeného bratra pomstít ... Navíc úžasné prostředí Thajska, to se mi taky moc líbilo. A konec jsem pochopil v dnešní době úplně jinak. V dětství jsem nechápal, že když Van Damme dostává od začátku pořád na držku, tak že se najednou tak probere a Tong Poa bezchybně porazí. Ale ono to bylo všechno v tom tréninku!! Tong Po neměl proti Van Dammovi vůbec šanci od začátku, Van Damme byl neporazitelný, jen musel prohrávat kvůli unesenému bratrovi a nevěděl, že jeho dívku Tong Po znásilnil ... Po tom, co mu to řekla a co se brácha objevil v hledišti, začal jeden z největších martial arts masakrů, jaké jsem kdy viděl ... Van Damme ve špičkové kondici a podle mne své životní roli, která mu dokonale sedla. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Posledním filmem Van Damma, kterej jsem viděl byl bohužel Zástupce velitele. Bohužel proto, že to byla taková nudná hovadina, že mi Jeana bylo líto. Taky, že jsem mu to dal komentem a hvězdama sežrat. Proto přichází povinnost věrnýho fanouška "Džej sího" a trošičku napravím jeho zkraty poslední doby a vypíchnu filmek, kterej byl tenkrát dost rázně namočenej v budování jeho kariéry! Takže - Kickboxera přelepuju tyrkysově třpytivou samolepkou, na které zlatě září zkratka JCVD (Jízda, Cennost, Výhra, Delikatesa)! Celkově je filmek jedna veliká akční jízda, propletená samým drsným soubojem, parádním Van Dammem a mojí nostalgickou vzpomínkou! Kickboxer je pro mě velikou cenností! Moc si vážím tohoto filmu! Stejně tak, jako jde ve sportovních bojových filmech Jean-Claudovi o vítězství, tak i pro fanouška to je otázka zklamání, nebo dobře odvedené práce. Kickboxer je pro mě velká výhra!!! Filmek končící klasickým závěrem v ringu s Tong Poem, kde to "svaly z Bruselu" umí bezvadně a kde mu to zajistilo na dalších x let kariéru, byl tím nejsladším bonbonkem, tou nejdobřejší cukrovinkou, tou nejchutnější delikatesou, na které si rád smlsávám do dneška!!! JCVD = mistr bojovýho umění!!! 80% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Legendární béčko, které je o třídu lepší než o rok starší Krvavý sport. Souboje jsou konečně hutné a kvalitně nasnímané a Van Damme se mnohem více snaží tvářit jako že to není jenom "jako" a tak se občas stane, že se mu povede i nějaká ta obličejová mimika. Kopance jsou jinak samozřejme v pořádku. Záporák je sice slabší, ale atmosféra Bangkoku a některé scény jsou fantastické. Nejlepší momentka je ta, kdy Van Damme jde do šatny za thajským mistrem. Strhující, atmosférická, démonická sekvence. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Jean-Cloude mi zkrátka přirostl k srdci, Kickboxer je béčko podle typické JVCD šablony na kterou nedám dopustit, nechybí motiv pomsty, ultraslizký záporák, moudrý starý mistr, natahování na laně, skvělý soundtrack, mile přitroublé dialogy a úžasný finálový souboj, zde byl Van Damme ve vrcholné formě. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Na konci titulků nezkrácené verze je nápis "Goodbye to bugs", tedy "Sbohem brouci", čímž se tvůrci loučili s thajským hmyzem z pralesa. (Lorge)
  • Ve scéně, kdy Xian (Dennis Chan) posílá Kurta (Jean-Claude Van Damme) pro nákup a sděluje mu svůj požadavek, stojí v bezprostřední blízkosti svého domu, maximálně metr od něho. V dalším záběru shora poté, co se Kurt vydává na cestu, stojí oba několik metrů před domem. (Armin82)
  • Michel Qissi sa stal technickým poradcom/choreografom, keď sa dopočul, ako produkčný štáb hovorí, že hľadajú vysokého, orientálne vyzerajúceho chlapa s minulosťou v Muay Thai. Dobrovoľne sa prihlásil a získal rolu Tong Poa. Keďže je však pôvodom z Maroka, bol použitý mejkap, aby vyzeral viac ázijsky. (Arsenal83)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama