Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

FIBO 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. Když je Vám 12, chodíte do školy / ze školy a ve volném čase si pouštíte, co máte ve skromné VHS filmotéce, pak film o naději a nevzdávání se ve Vás zanechá určité stopy. Tehdy mi nebylo moc jasné, proč Van Damme (můj oblíbený) hraje zlouna, nicméně přes celkové ztvárnění jsem ho skutečně tak považoval a tento film se nesmazatelně zapsal do mé growing-up filmotéky. Je to už hodně dlouho, co jsem ho viděl naposledy (krom dneška), kdy vůči němu zastávám naprosto stejný postoj - naděje a nevzdávání se, pokud věříte, dokážete zázraky. A tak tomu skutečně je (vlastní zkušenost). ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Nene, to nebyl skutečnej brůůůklíí!!!....Nene, to není brůklí!! To je brůůůslí.....To je jedno, jesli brůůklí nebo brůslí. To totiž neni von, ten duch.....To je úplně jinej duch, ten herec!!! .........Tyvole, ale fandam , ty jo a jak vždycky udělal ten provaz, ty vole!!! ........To já taky udělám provaz.!!!........ Ty vole nemachruj, a udělej to v těch provazech!!! ......Podle mě ten duch byl brůůklí!......Tak takto nějak probíhaly debaty nás desetiletých capartů na škole v přírodě po zhlédnutí tohoto opusu. Tenkrát bych těch procent hodil asi víc.20% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dočetl, že tato karate fraška některé uživatele v mládí motivovala, aby byli jako afektovaný pubescent Jason Stillwell a honili po ringu Van Dammeho. No a ti samí se nyní honí už pouze za body - osud je holt vachrlatý a sebevědomí křehká věc.. Mezi žánry postrádám popisek komedie, jinak stejně staromilsky tupoučké jak Tygří srdce s T.J.Robertsem. Hezká červená kravata, Jeane-Claude, ta snad stála víc, než dělal tvůj honorář.. ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Karate Tiger jsem viděl ještě se simultáním překladem na jediném přehrávači VHS v okolí...byl umístěn ve společenské místnosti zbrojnice místní SDH a jako malí caparti jsme se tam slézali když šli "velcí kluci" koukat na filmy. Viděl jsem tam poprvé Ramba, Karate Tiger a Terminátora...ale Karate Tiger byl z naší strany nejžádanější film, protože když jsme řekli že chcem pustit Karate tiger, "velcí kluci" nám pustili péčko :D Doma jsme pak tvrdili pravdu - že jsme koukali na Karate tiger samozřejmě. Rozhodně významný film z mého pohledu .o) ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů, kde jsem JCVD zaregistroval. Tenkrát to ještě nebyl ten klaďas, ale i tak, jsem k němu vzhlížel s obdivem. Zápletka sice celkem přihlouplá, do té doby už mnohokrát opakovaná, ale proč ne. Výcvik, kdy je Jasonův mistr, samotný Bruce Lee, který noc co noc vystupuje z plakátu v garáži, je nezapomenutelný. Tam se tvrdým tréninkem snaží zdokonalit Jasonovu dovednost v umění kung-fu a ten se mohl v závěrečném finále znova postavit obávanému Ruskému bojovníkovi, který zmrzačil jeho otce. Když v závěru uštědří Ivanovi první rány, zazní klíčový dialog filmu "To jsi ty, ten syn? Jo, ale teď už to bude jiné, Rusáku!" ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Scény, ve kterých Jason Stillwell (Kurt McKinney) dělá kliky na dvou prstech, byly natočeny pomocí drátů, které jej zvedaly. Pro jejich zakrytí využili filmaři stromy v pozadí. (Herr_Flick)
  • Při scéně, kdy Jasonův (Kurt McKinney) otec vystupuje z vozu se sádrou, má na sobě tak úzké rifle, že by je přes sádru v životě nepřetáhl. (Nathaniell)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno