Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si to jako dítě, kdy jsme to sledovali u dědy na kazetě den co den. Byl to jeden z mých prvních filmů  a první krůčky Van Damma, kde vlastně souboj tady prohrál a nebyl ještě hlavní postavou filmu. V té době to bylo Karate ("dědo ! pusť nám to karate" ha-ha) jako blázen a Van Dammův xicht z tohoto snímku, mám dodnes před sebou. "JASONE, NEUSTUPUJ, NEVZDÁVEJ SE !!" Krásné vzpomínky. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....v časoch synchronnych dabingov,piratsky skopírovaných VHS kaziet z Rakúska,toto bolo niečo -hmm karate,americký film,akcia.... no hooodne naivné to je - videl som minule na satelite....tie pózy,vyrazy tvare i súboje ....neviem či i dnešní tinedžeri toto tak hltajú ako my vtedy.........ja už iste nie len zhovievavý úsmev. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme zde zcela dominuje a role záporáka mu nevýslovně sluší. Díky němu to nebylo celé jen tak zbůhdarma přeslazené a story o mladíkovi, kterému chybělo porozumění a cvičil ho duch Leeho. Akční pasáže ušly, závěrečný souboj je třešničkou na dortu, ale prostřední pasáž místy zaváněla nudou. I tak jsem však tento film viděl již několikrát a to hlavně kvůli jeho největší hvězdě. I zde však platí pravidlo o příživnictví, protože až nedávno jsem zjistil – kolik bylo ještě natočených zbytečných pokračování – já měl dodnes dojem, že byli jen tři díly a nestačil jsem zírat, jak šeredně jsem se spletl. 60% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Je mi lito ale pro mne to takovy hit proste neni ten chudak student kterymu vsichni hazou klacky pod nohy co ozivi ducha Bruce Lee aby ho trenoval se mi ani trochu nelibil abych rekl pravdu poustim si uz jen zacatek a konec kde je JCVD protoze je to jedna z jeho suverene nejnabitejsich roli takhle skvely souboje jako tady uz v mnoha filmech nepredvedl prostredek filmu je bohuzel odou na teanagerskej film a ty mladeznicky kecy mne nebavi fakt pakarna aspon ze ten finalni turnaj to vylepsil Van Damme jeho vymlaceni protivnika a roznozka mezi provazy je proste cool jinak slabota bez nej by to byl film o nicem ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takže asi takhle, na filmu jsem nevyrůstal, ani jsem ho neznal, poté co jsem ho ale shlédl mám chuť na další díly, ale raději je vynechám. Bojím se že mi zhnusí jedničku. Jednička je taková zábavná blbina se skvělýma bojovýma scénama. Je to typické béčko takže žádní herci, špatný scénář, ale zábava maximální. A Van Damme byl naprosto dokonalej. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Ve scéně v závěru filmu, kdy Ivan (Jean-Claude Van Damme) bojuje s Ianem (Rolf Pohnel) a v rohu ho začne škrtit, přijde rozhodčí, aby se pokusil nefér chování zastavit, načež jej Ivan napadne a rozhodčí vylétne z ringu, je možné vidět, že dopadá na žíněnky. (Armin82)
  • Na večírku hodí Scott (Kent Lipham) na Jasona (Kurt McKinney) velký kus dortu, který se mu přilepí na košili na levé straně hrudníku, ale když se Jason otočí a dojde k Deanovi (Dale Jacoby), není po dortu ani případném fleku na košili ani památky. (Armin82)

Reklama

Reklama