Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Shit 

všechny recenze uživatele

Jako prvni pokus Van Damma o vlastní film to je docela dobrý, ale jinak nic moc. Van Damme se nevytáh ani v soubojích, který byly šíleně pomalý, nemotorný a někdy bylo vidět že ta pěst nebo noha je hodně daleko od soupeře a myslim si že se na ty zápasy mohl mnohem víc zaměřit, protože to nebyl špatnej nápad dát tam z každý země nejlepšího bojovníka, ale van dammovi se to buhužel moc nepovedlo, ty souboje tam házel strašnou rychlostí a ty zajímavý bojovníci, který to mohli trocho zpestřit tam byli asi jenom minutu, než jim nějakej kokot dal facku a oni se už nezvedly, podle mě se to dalo mnohem víc rozvést a tim dát zapomenout na mizernej děj, kterej je někdy hodně naivní se spoustou nesmyslných dilaogů, takže se to aspoň mohlo zachránit dýlkou a choreografií soubojů ()

Meiers 

všechny recenze uživatele

Nepovedenej remake Krvavýho sportu. Na Jeanových filmech sem vyrostl a jako malej sem ho fakt žral, ale s odstupem času sem došel k závěru, že nenatočil jedinej schopnej film a jeho herecký projev mě v přítomnosti děsně irituje. A co se tohodle týče tak to snad ani nemuselo spatřit světlo promítačky. Fakt p94ovina ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Další trapný z karate filmů Van Damma, hlavně úvodní scény v roli kašpárka jsou opravdu ubohé. Sice pak už je to klasický soubojový film a Jean-Claude vypadá dobře, ale i tak to nenapraví špatný dojem a pocit z další promarněné šance. Je to film z doby, kdy Van Dammovi kopy a rotačky ještě někdo věřil a kdy do sebe nechal mlátit tak dlouho, až vyhrál. Celý film je asi o tom, jak pár sadomasochistů do sebe nechá mlátit polovinu filmu a Van Damme je ten, který nejvíc schytá, ale také nejvíc vydrží, nejvíc koulí očima a vždy zvítězí. Ačkoliv je Jean-Claude podepsán i pod režií, ta rozhodně nepatří k té nejlepší a ani bojové scény nejsou vyšperkované žádným skvělým filmařským uměním. Jde o standartní bojový film jakoby z 80. let. ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Jak se pozná strašný (bojový) film? Režíruje ho Van Damme a Roger Moore v něm dělá úchylně hloupé vtipy. Ne, tak, popravdě řečeno, prvních dvacet minut se mi strašně líbilo. Až jsem si říkal: Sakra, je toto možné? Bohužel, pak se film proměnil v natahovanou konverzační slátaninu a ke konci filmu se rádoby "bojovalo". A ty boje byly v tomto snímku prakticky nejhorší. Ano, jeden člověk zastupující celou Afriku. Nejlepší bojovník, který je malý jako desetileté dítě, už nevim z jaké země, bojuje támhle proti sumu (strašně vyrovnané a moudré). A ta režie. To je ovšem vrchol. Úplně vidim ty pokyny režiséra Van Damma: Ano, a ty teď kývni - krása. A vy, vy se na sebe teď hezky podívejte. A ty se zle zatvař, aby se diváci trochu báli. Pak samozřejmě tolik střihu. Přišlo mi, že i ty nejjednodušší scény v sobě měly 10 střihů. Což je samo o sobě umění. Kdo tohle dokáže ? :D No nic, dávám tak 1,2 hvězdičky za prvních 20 minut a za to, že je Van Damme v podstatě můj oblíbenec. A vlastně, takový dodatek. Vzpomněl jsem si, že tam bylo strašně moc stereotypů: Např. Skot v sukni - ano ten byl perfektní. V takové sukni se bojuje přece nejlépe. A bylo toho víc. A v takových momentech jsem se vždy fakt smál. :-) ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Van Damme si chtěl zavzpomínat na turnajovou poetiku Bloodsportu, ale ikdyž Krvavý sport byl béčko jak prase, byl natočen v době, kdy se takové filmy daly tolerovat. Tohle je avšak opravdu blbina a romantika ala vůdce chlapecké bandy a únos zlatého draka???...Kde to jsme? To jsou fórky co ale vůbec nejsou na místě. Zvlášť když se Jean Claude tváří tak vážně. 10% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Van Damme je vedle režie pod snímkem podepsán i coby scénárista. (Eldrick)
  • Postavu mladého Chrisa Duboisa (Jean-Claude Van Damme) si zahral hercov syn Kristopher Van Varenberg. (Raccoon.city)
  • Natáčení filmu bylo ohroženo nedostatkem finančních prostředků a mnoho členů štábu bylo požádáno, aby pracovali zadarmo, jinak by se natáčení nestihlo do stanoveného termínu. Producenti nakonec potřebné finance získali na nátlak štábu, který vyhrožoval stávkou. (HellFire)

Reklama

Reklama