Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Van Damme o filme pred natáčaním naduto tvrdil, že to bude BEN HUR bojových filmov. No to čo natočil, sa na nič také ani zďaleka nepodobá. Film paradoxne kazia bojové scény, to znamená polovica filmu. Sú totižto nahádzané len tak na seba, ako v nejakej videohre. Jean-Claude však týmto filmom chcel vzdať poctu žánru, ktorý ho stvoril. No mal si dať viac záležať. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Neveril by som, že aj arénovka sa dá zmršiť, ale Van Damme nemá ako režisér ani tú štipku talentu, ktorú má ako herec. Súboje, ktoré tvoria základ filmu, sú strašne sterilné a často sa skončia skôr než začnú. Nefunkčné spomaľovačky tej trápnosti už len nasadzujú korunu. Hlavný záporák je tupá hora mäsa, ostatní bojovníci sú šablónovité národné karikatúry (Škót bojuje s kiltom, Japonec sa snaží vyhrať so sumom!). A ešte horšie to dopadá, keď postavy prestanú bojovať a otvoria ústa. Ako jediné pozitívum vidím snáď len to, že film je aspoň celkom prehľadne natočený, inak už fakt neviem čo vyzdvihnúť. 2+/10 ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Ja nemôžem inak. Je to jeden z mojich najobľúbenejších Van Dammových filmov. Je to síce v podstate stále o tom istom, v podstate je to Krvavý šport len v časoch minulých, ale tak dobre podaný, s tak dobrou výpravou, hudbou a vlastne všetkou tou naivitkou okolo Van Damma, že som si to neskutočne zamiloval. Nedám plný počet len preto, lebo by ste ma tu už považovali za debila, ale fakt ten film mám rád. EDIT 11. 05. 2019 Kašlem na to, čo si o mne budete myslieť, je to jedna zo srdcoviek s JCVD, ktorá rokmi vyzrela a od nej sa začal datovať jeho "úpadok" do súčasných vôd a kvalít. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená arénovka. Jedna z mála, kde bojují zástupci téměř všech zemí a s bojovou technikou té které zemi vlastní. Škoda, že hodně minutáže zabírá úvod. Kdyby se zápasy nátahly tak ještě o dvacet minut déle, byla by to šupa. Co mi tam dost vadí je ten nepoměr, kdy VanDamme dostane v aréně na budku od prvního skopčáka a porazí ho tak tak na hraně, to samé i u druhého zápasníka, aby po tom ve finále zmastil mongolskou gorilu, které se ani nedotkli lepší bojovníci. Ale poměry sil a logiku bych u tohoto žánru hledat asi neměl. Van Damme si taky zkusil režii a já tak přemýšlím, jestli ten Arnie náhodou není jediné dřevo bez režisérského  talentu? ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Christopher Dubois jako pouliční zlodějíček sice metá salta s vruty, ale v ringu v Zakázaném městě není už tak suverénní. Spíš se trápí a stejně tak se trápí hlavní prvek filmu - arénové souboje. Každou zemi zastupuje jeden bojovník, ale že by to byl nějaký sraz superfighterů, to tedy ne (snad kromě Cesara Carneira coby capoeiristy). Většinou neatraktivní, trhaně zpomalované a choreografií nepříliš vydařené boje korunuje finální duel s mírou hovadství 8 (na stupnici 1 - 10, přičemž 10 je absolutně zhovadilej a dementní souboj). Film obsahuje tolik zpomalovaček, že bez nich by trval sotva 40 minut. A děj směřující ke krádeži Zlatého draka je opravdu pitomoučký. /Koordinátor bojových scén: Mark Stefanisch/ 30 miliónů dolarů(rozpočet)/57,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Roger Moore natáčení filmu protrpěl, a proto odmítl nabídku producenta Moshe Diamanta zúčastnit se natáčení dalších snímků z jeho produkce. Současně se nechal slyšet, že film považuje za svůj nejneoblíbenější, v němž si zahrál. (HellFire)
  • Filmovanie prebiehalo i v Slovinsku na hrade Mokrice v Rajci. (dyfur)
  • Postava Rogera Moorea se představí jako „Dobbs, Lord Dobbs“, což je odkaz na Jamese Bonda, kterého Moore ztvárnil hned sedmkrát. (HellFire)

Reklama

Reklama