Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1962 profesor Webber vyslechl v televizi projev prezidenta Kennedyho o kubánské krizi, rozhodl se uchýlit s těhotnou manželkou Helen do protiatomového krytu pod svým domem, který po léta budoval a vybavil vším potřebným. Když záhy otřese domem exploze, profesor v domnění, že jde o atomový útok, uzavře východ. Netuší, že výbuch byl způsoben havárií stíhačky, která se zřítila na jeho dům. V krytu, který připomíná dobře zařízený byt, se manželům narodí syn Adam, který zde s rodiči prožije harmonické a spokojené dětství. Když uplyne pětatřicet let, dveře krytu se automaticky otevřou. Otec se v ochranném obleku vydá na průzkum. Najde zchátralou čtvrť plnou špíny, bezdomovců a zděšeně se vrátí dolů v domnění, že svět je plný mutantů. Chce žít i nadále v krytu, jenže pak dostane záchvat a Helen pošle syna nahoru, aby opatřil zásoby na další roky v podzemí. Dobrácký Adam, který se ve svých pětatřiceti letech poprvé ocitá na denním světle, okouzleně prochází městem, až nakonec zabloudí. Pokusí se prodat sbírku baseballových kartiček, a když ho chce majitel obchodu podvést, zastane se ho prodavačka Eva. Šéf ji za to vyhodí, ale dívka odmítne mladíkovu vděčnost. Adamovi se nakonec podaří Evu přemluvit, aby mu pomohla nakoupit zásoby. Postupně se seznamuje se světem i jeho obyvateli... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

mira007 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie o klukovi, který v domnění, že se jedná o atomový výbuch se zavře s rodinou do krytu na třicet let a pak z něj vyleze. Veškerá komika těží nejen z konfrontace skoku v čase, ale i z naivity herecky excelujícího Frasera, který do bunkru šel jako malý kluk a vylezl jako dospělý muž, který mimo jiné jde balit holky. Celkem neznámý film, který je zábavná odechovka ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle byla ta nejvíc největší ubohost na poli romantickýho filmu, jakou jsem v posledních dvaceti letech viděl, včetně Nevěsty na útěku a často smrtící Pravé blondýny. Kdysi jsem mluvil s člověkem, kterej pracoval pro distributora a zjišťoval návštěvnosti filmů. Říkal, že tenhle film viděl čtrnáctkrát a už uvažuje o sebevraždě. Měl pevný nervy, já bych to zabalil tak napotřetí... ()

Reklama

davidek 

všechny recenze uživatele

30 let v dokonale zařízeném protiatomovém krytu. Ještě, že jsou tady dveře za které se dá odejít a zařvat si . . .(samozřejmě, že stále v krytu) Když Vám spadne na dům letadlo a vy si myslíte, že vypukla atomová válka, nezbývá Vám nic jiného než v krytu zůstat. Sissi Spacek- nezapomenutelná řvoucí maminka a Christopher Walken milující otec, kteří vychovají opravdového gentlemana s miliónem znalostí Brendana Frasera. Měli na to čas . Jak to potom může dopadnout, když takto nabitý mladý muž poprvé ve svém třicetiletém životě vyjede výtahem do normálního světa? Sranda, sranda, sranda, občas romantika a zase sranda. Já bych v tom krytu asi nevydržel . . .. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Pro mne osobn velmi milé překvapení. Miloučká a fešná Alicie Silverstone po boku Brendna Frasera vůbec nezapadla, ale naopak rozkvetla. Osobně mám nejraději scénu s tancováním. Je to sice spíše taková romantická oddychovka por dva, když venku prší, ale to neznamená, že by to člověk nemohl zařadit do filmotéky. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Krásná komedie o bláznivém otci, který se snaží uchránit svojí těhotnou manželku. A jak to může vypadat když jejich syn po 35. letech vyleze ven do současnosti. Chce potkat životní lásku a nemá ani páru jak se má zachovat. Skvělý Brendan Fraser, tohle mi prostě dělá úsměv na tváři a pomalu slzy v očích. Vím že si tuhle komedii pustím až mi bude nejhůř, protože mi pomůže se vyrovnat s problémem a rozesměje mě. Děkuju moc, že něco takového vzniklo! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (22)

  • Když ke konci filmu Eva (Alicia Silverstone) a Troy (Dave Foley) vejdou do obchodu pro dospělé, jsou veškeré erotické obrázky rozmazány, aby filmu mohl zůstat zachován rating PG-13. (Chevees)
  • V televizi byl párkrát vysílaný pod názvem POLOČAS ROZPADU. (bo.rec)

Reklama

Reklama