Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1962 profesor Webber vyslechl v televizi projev prezidenta Kennedyho o kubánské krizi, rozhodl se uchýlit s těhotnou manželkou Helen do protiatomového krytu pod svým domem, který po léta budoval a vybavil vším potřebným. Když záhy otřese domem exploze, profesor v domnění, že jde o atomový útok, uzavře východ. Netuší, že výbuch byl způsoben havárií stíhačky, která se zřítila na jeho dům. V krytu, který připomíná dobře zařízený byt, se manželům narodí syn Adam, který zde s rodiči prožije harmonické a spokojené dětství. Když uplyne pětatřicet let, dveře krytu se automaticky otevřou. Otec se v ochranném obleku vydá na průzkum. Najde zchátralou čtvrť plnou špíny, bezdomovců a zděšeně se vrátí dolů v domnění, že svět je plný mutantů. Chce žít i nadále v krytu, jenže pak dostane záchvat a Helen pošle syna nahoru, aby opatřil zásoby na další roky v podzemí. Dobrácký Adam, který se ve svých pětatřiceti letech poprvé ocitá na denním světle, okouzleně prochází městem, až nakonec zabloudí. Pokusí se prodat sbírku baseballových kartiček, a když ho chce majitel obchodu podvést, zastane se ho prodavačka Eva. Šéf ji za to vyhodí, ale dívka odmítne mladíkovu vděčnost. Adamovi se nakonec podaří Evu přemluvit, aby mu pomohla nakoupit zásoby. Postupně se seznamuje se světem i jeho obyvateli... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Zvláštní nápad, jak natočit film - o klukovi, co zamrznul v určtiý době a pak se musí smiřovat s okolním světem, co je x let napřed...je krásně ukázaný, jak je nezkaženej a čistej, pro okolí působící skoro jako mentálně na jiný úrovni. I když je do toho zamotaná "náhodná" láska, není to až tak kýčovitě, takže to skousávám. Navíc se mi líbí proměna cukrárny a lidi, co jí potom už v pozměněný podobě obývají:-D Konec je taky hezky udělanej, takže dávám pěkný tři hvězdičky, pohodovej filmeček..:-) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Výstižný název. Adam se narodil v protiatomovém krytu, který jeho otec před strachem ze studené války postavil na zahradě. Brendan Fraser v roli mladíka nezkaženého a nepolíbeného. Snaží se dohnat, co se dá a taky to dožene.Je sladký a okouzlující. Ta jeho taneční kreace v baru byla super. Sissy Spacek neustále pijící šampaňský koktejl. "Kdo si?" "Matka" "Je to matka". Výborná oddechovka se zajímavým nápadem. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Velmi pékná komedie spojená s romantikou.Rodiče jenž se báli,že bude jaderný útok,se schovají do atomového bunkru a přes třicet let tam žijí.Ano nápad je to vskutku jednoduchý a i část,která se odehrává v podzemí, má co nabídnou a Brendan Fraser hraje výborně. Velmi hezké scénky tam byly také ty,při kterých se k rodině Webberových modlil "hospodský".Příjemný film. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Walken v paradnej roli genialneho vedca, otca rodiny a tak trochu cloveka trpiaceho stihomamom. Spolu s par paradnymi gagmi som sa celkom bavil (uctievac pri vytahu..). Jednoduche, ale vtipne a hoci je uz od natocenia peknych par rokov, oplati sa pozriet i v sucasnej dobe. Som prekvapeny, ze som sa k tomuto kusku dostal az teraz. Odporucam. Slabsie styri, silne tri. ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Nejsem vysloveně fanoušek komedií, ale téhle dávám bez výhrad pět, protože je velmi chytrá a vytvořená z originálního nápadu, který je velmi originálně zpracován. Tatínek Ch. Walken je ve své urputné snaze chránit rodinu dokonalý, maminc e se člověk vůbec nediví. Adam je správně natěšený a naivní, zároveň na něm pozorujeme schopnost poměrně rychle se adaptovat do nového prostředí a hláškuje (citace dle paměti): "Sledoval jsem televizi. Barevnou!" "Tady to fakt graduje (písnička v autě)" "Evo, moc rád bych Tě vzal s sebou do našeho krytu, rodiče říkali, že když najdu pěknou a zdravou dívku, mám jí přinést s sebou a Ty se mi zdáš úžasně zdravá" Eva Adamovi zdatně sekunduje a je v podstatě taky čistá duše, neboť kdo by dneska Ty baseballový karty vracel a její představitelka A. Silverstone umí hrát uvěřitelně (především celá scéna, kdy má tepláky.) I vedlejší herci a motivy super Hudba je hollywodsky standardní, ale zapamatovatelné love theme, kdy se do klavírku s elektrickou kytarou v pravý okamžik přidá saxofon. Film není náročný, konec je snadno odhadnutelný happyend, pokud k filmu přistoupíte s tímto očekáváním, můžete se celkem příjemně bavit ;-) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (22)

  • Keď sa začína scéna "jeseň 1991", v pozadí je dieťa, ktoré hrá arkádovú hru "Primal Rage". Táto vyšla až v roku 1994. (Pat.Ko)
  • Když vyjde pan Webber (Christopher Walken) po 35 letech z úkrytu, potká prostituta transvestitu, který mu řekne, že jak se zpívá v písničce, vesnický kluci přežijí. Jde o písničku "A country Boy Can Survive" od Hanka Williamse. (don corleone)

Reklama

Reklama