Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1962 profesor Webber vyslechl v televizi projev prezidenta Kennedyho o kubánské krizi, rozhodl se uchýlit s těhotnou manželkou Helen do protiatomového krytu pod svým domem, který po léta budoval a vybavil vším potřebným. Když záhy otřese domem exploze, profesor v domnění, že jde o atomový útok, uzavře východ. Netuší, že výbuch byl způsoben havárií stíhačky, která se zřítila na jeho dům. V krytu, který připomíná dobře zařízený byt, se manželům narodí syn Adam, který zde s rodiči prožije harmonické a spokojené dětství. Když uplyne pětatřicet let, dveře krytu se automaticky otevřou. Otec se v ochranném obleku vydá na průzkum. Najde zchátralou čtvrť plnou špíny, bezdomovců a zděšeně se vrátí dolů v domnění, že svět je plný mutantů. Chce žít i nadále v krytu, jenže pak dostane záchvat a Helen pošle syna nahoru, aby opatřil zásoby na další roky v podzemí. Dobrácký Adam, který se ve svých pětatřiceti letech poprvé ocitá na denním světle, okouzleně prochází městem, až nakonec zabloudí. Pokusí se prodat sbírku baseballových kartiček, a když ho chce majitel obchodu podvést, zastane se ho prodavačka Eva. Šéf ji za to vyhodí, ale dívka odmítne mladíkovu vděčnost. Adamovi se nakonec podaří Evu přemluvit, aby mu pomohla nakoupit zásoby. Postupně se seznamuje se světem i jeho obyvateli... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (326)

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělá pohodová komedie, která těží ze skvělýho nápadu a obsazení, kde ze začátku hlavně Walken a Spacek jsou super, ono taky aby ne, když tam jsou vlastně téměř samotný a v druhý polovině zase celej film přebírá super slušnej a děsně naviní Brendan Fraser, kterej tady vypadá strašně mladě a je fakt zábavnej. Jediný co mi moc nesedlo byla Alicia Silverstone, nevim kdo vymyslel, že je hezká a sexy, ale já to určitě nebyl, mě přišla dost ošklivá. Brandan by si určitě zasloužil k sobě někoho lepšího. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Výstižný název. Adam se narodil v protiatomovém krytu, který jeho otec před strachem ze studené války postavil na zahradě. Brendan Fraser v roli mladíka nezkaženého a nepolíbeného. Snaží se dohnat, co se dá a taky to dožene.Je sladký a okouzlující. Ta jeho taneční kreace v baru byla super. Sissy Spacek neustále pijící šampaňský koktejl. "Kdo si?" "Matka" "Je to matka". Výborná oddechovka se zajímavým nápadem. ()

Reklama

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavná komédia s romantickým naladením. Tento film som si pustil úplnou náhodou a popravde som nemal veľkú chuť si to pozrieť, možno práve preto sa mi tento film páčil, lebo som od neho nečakal niečo extra. Ale musím povedať, že Fraser v úlohe naivného muža bol celkom dobrý a Alicia Silverstone bola tu prekrásna, a jej výkon nebol najhorší, ale mohol byť o niečo lepší. Niektoré scénky sa celkom vydarili, pri ktorých sa určite zasmejete, no je tu viacej tých scénok, nad ktorými sa skôr usmejete. Od tohto filmu nečakajte niečo extra a určite vás pobaví. 7/10. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Pozdě, ale přece jsem objevil tuto poněkud opomíjenou, přesto velmi zábavnou komedii, pod kterou je scénáristicky i režijně podepsán tvůrce nezapomenutelné Policejní akademie - Hugh Wilson. Díky tragikomickému omylu, který typickou americkou rodinku z předměstí uvězní na pětatřicet let v hermeticky uzavřeném podzemním protiatomovém bunkru, jsme svědky celé řady komických situací a nedorozumění. Normálně bych asi hodnotil třemi hvězdami, ale za pobavení v době, ochrnuté iracionálním covidovým strachem, a také za tu parádně procítěnou bluesovou kytaru před závěrem, dávám za čtyři. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Včera jsem si říkal, jak ty minimálně 2 měsíce v dobrovolné karanténě vydržím, tak jsem si musel pustit film, kde to někdo vydržel 35 let, abych načerpal inspiraci, jak to zvládnout s humorem, neb zásoby se tenčí a trpělivost paní Kaufmanové také. Kdo nezná, pusťte si to hned. Fantasticky vám to zvedne náladu. Ostatně, kdo už to viděl, dejte si to také. :+ Super romantická dramedy, která jede spíše na lehčí notě a má jí na svědomí Hugh Wilson, který natočil v podstatě jen 2 dobré filmy, Policejní akademii a tohle. Alicia Silverstone je tu správně devadesátkovsky cute. Brendan Fraser je asi ve své nejlepší komediální formě. Jede v podstatě stejnou polohu, o kterou se snaží Chris Pratt, akorát je v tom tak o dvě třídy lepší. Tohle by byl prostě peckový Star Lord. A strašně mne mrzí, že se Fraser vypařil, mohl by si dát stejný comeback jako nedávno Michael Keaton. :+ No a o hereckém přínosu oscarového dua Christopher Walken - Sissy Spacek se asi nemá smysl rozepisovat. Blbé je, že mi celou dobu připomínali povahou mé rodiče, což neni uplně pozitivní :D Co musím ocenit, je mraky popkuturních a retro futuristických narážek, za tohle by retro komiksárny zabíjely, třeba jako za soundtrack a ten odlehčený tón celého filmu. 10/10 Vytáhni v karanténě: Knížka, podle kterého se učí hlavní hrdina ve filmu prát a důvod proč zmlátí tehdy neznámého Nathana Filliona, se jmenuje Championship Fighting od Jacka Dempseyho, vyšla v roce 1950 a dodnes o boxu nebylo napsáno nic lepšího. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (22)

  • Všechny kartičky basebalistů, které mají ve filmu značnou hodnotu, jsou pouze repliky, které by stály jen pár dolarů dohromady. (don corleone)
  • Adamov (Brendan Fraser) kabát, ktorý ušila jeho mama, bol vyrobený z rovnakej látky, z ktorej je ušitá obliečka jeho rodičov. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama