Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rusty James (Matt Dillon) je vůdce malého, bezvýznamného gangu na předměstí metropole. Žije ve stínu vzpomínek na svého zmizelého staršího bratra Motorcycle Boye (Mickey Rourke), který byl šéfem gangu v dobách jeho největší slávy. Předtím, než Motorcycle Boy zmizel, však zakázal jakékoliv pouliční šarvátky mezi gangy. Rusty James neváhá porušit dohodu a dochází k boji s šéfem další bandy otrapů Biffem Wilcoxem (Glenn Withrow), při níž je James díky své horké hlavě málem zabit, nebýt nečekaného návratu bratra. Ten, se však už nezdá být oním pověstným hrdinou – zmatený a deziluzovaný tráví více času v obchodě se zvířaty, než oprašováním zašlé slávy. Tam pozoruje dravé ryby v akváriu (jediné kolorované objekty v černobílém filmu) a střeží tajemství minulosti. Během následujících pár dnů bude nejen Jamesův život balancovat na ostří nože. (kwietitze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Takhle vynikající jsem to rozhodně nečekal. Rodinka Rourke, Hopper a Dillon jako by ze skutečného života vypadla. Celkově všichni hrají výborně, ale Dillon mě náramně překvapil, protože právě on je nejlepší. Tupýho bitkaře topícího se ve stereotypním životě hraje velmi přesvědčivě a třeba scéna v baru... tam musel být opilej, protože takhle to zahrát... Tenhle stav totál na močku jsem už viděl/zažil tolikrát, že Dillon prostě musel být taky nebo je extra třída herec. Coppola navíc zapojil černobílý vizuál a doplnil ho takovým snovým audiem. Procházky, kdy Rourke přestane vnímat okolí mají sílu. -"California's like a beautiful, wild... beautiful, wild girl on heroin... who's high as a kite, thinkin' she's on top of the world, not knowing she's dying even if you show her the marks." ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Ve filmu si zahrálo mnoho známých začínajících herců jako Mickey Rourke, Matt Dillon, Chris Penn, Laurence Fishburne, Nicolas Cage a jeho sestřenice Sofia Coppola. Čekal jsem, že Nicolas Cage bude mít ve filmu svého strýce trochu větší roli. Překvapilo mě, že byl snímek černobílý. Z prostředí gangů bych doporučil The Warriors (1979). ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Dravé ryby jsem viděl někde v 19ti kvůli Cagovi a Rourkovi, které jsem tehdy žral a nezůstalo mi z toho v hlavě nic, což odpovídá dnešnímu pocitu. Prostě takové hodinu a půl dlouhé poflakování po městě dalšího rebela bez příčiny. Je to výborně natočené se skvostnou černobílou kamerou (a barevnými rybičkami), tématem gangů a rvaček a poldů natěšených střílet to sahá do krimi. Je tu spousta mladých solidních herců (kromě Cage a Rourka Dillon, Ch. Penn, Fishburne, Laneová) navrátivší se Hopper a vlastně i ty jejich figurky jsou celkem slušné. Jen mě tyhle příběhy moc nebaví a tady to až na dvě bitky, jeden skoro posmrtný zážitek a smutné finále byla i pekelná nuda. A to mě ty teen gang filmy čekají ještě dva. PS: Vlastně si vzpomínám... že jsem v těch 19ti záviděl Cagovi, kterému ty bylo taky 19 ten chlupatej hrudník :D ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Zdejší vysoká hodnocení skutečně nechápu... Francis Ford Coppola je dobrý režisér, ale tohle se mu vážně nepovedlo. Je to film absolutně o ničem s poměrně tuctovou zápletkou a bez jakékoli nezapomenutelné scény. Zaujmou snad jen některé výkony tehdy ještě velmi mladých pozdějších hollywoodských hvězd Matta Dillona, Mickey Rourka či Nicolase Cagea. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Vo filme sa viac zameriavam na obsah ako na formu, a preto ma tento snímok nijak nenadchol. Dostala som len pár šrámov a rybacích rečí, zabalených do efektného obalu. Vizuálne lahôdky, ktoré boli sprevádzané dravou hudbou, nijak nevyplnili dejovú prázdnotu, ktorú som cítila počas celého filmu. A aj keď boli chlapci celkom sympatickí a predviedli peknú bitku, znovu si ich nehodlám pozrieť. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (12)

  • Francis Ford Coppola nabídl roli Dianě Lane během natáčení jeho předchozího filmu Outsideři (1983). (CliffLee)
  • Zvukaři filmu měli problém uslyšet šeptajícího Mickeyho Rourka, jehož často nabádali, aby mluvil hlasitěji. Film si tak od nich vysloužil přezdívku "Mumble Fish" ("Mumlající ryby"). (aluna)
  • F. F. Coppola přiznal, že tento film je jeden z jeho pěti nejoblíbenějších filmů, co natočil. (CliffLee)

Reklama

Reklama