Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Azazel je jeden z padlých andělů, které Bůh zbavil podoby a oni se za to mstí na lidech. Protože nemá vlastní tělo, žije v tělesných schránkách jiných lidí i zvířat, do nichž může vstoupit jediným letmým dotykem. Mluví všemi jazyky a je skutečným, téměř absolutním zlem. Nezničitelným, nepřemožitelným, nelítostným a bezcharakterním. Přesvědčit se o tom může filadelfský policejní detektiv John Hobbes, který sice chytil obávaného sériového vraha Edgara Reese a předal ho porotě, která ho poslala do plynové komory, jenže tím to pro něj neskončilo. Právě naopak. Objevují se další mrtvoly, stejný modus operandi a taky hádanka, kterou mu těsně před smrtí položil Reese. Zpočátku nevěřící a skeptický detektiv se přesvědčí, že si s ním krutě pohrává pomstychtivý démon, a s hrůzou si uvědomí, že se na něj nejen snaží svést podezření z dalších vražd, ale navíc se zřejmě velmi dobře baví jeho pozvolným ničením a deptáním. Detektiv se však nevzdává, a dokonce se zdá, že objevil způsob, jak ho porazit a zničit. Pomoci by mu mohla Gretta Milano, dcera policisty, který před třiceti lety spáchal sebevraždu, poté co byl obviněn z řady zločinů. S její pomocí se dostane k několika starobylým textům, které popisují, jaké má Azazel schopnosti a slabé stránky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

tron 

všechny recenze uživatele

„Veríte v Boha?“ – „Pri mojej práci je to s vierou občas ťažké.“ Temný a drsný mysteriózny triler, ktorý v čase premiéry našimi kinami prešumel bez výraznejšieho záujmu, ja som si ho nechal až na video a ani vtedy som nebol príliš spokojný. S odstupom desaťročí sa ale situácia okolo Anjela smrti prekvapivo značne vylepšila, ako to už občas s niektorými staršími filmami chodí. Dnes ide o solídne, zručne nakrútené a miestami až mimoriadne atmosférické dielko. Iste, nič extra výnimočné a na klasiku typu Sedem a Mlčanie jahniat sa to nechytá (ale to ostatne ani nemalo v záujme vzhľadom na nadprirodzený scenár), ale fakt som si to užil. Dosť tomu pomáha práve scenár, ktorý nenudí, nakoľko chvíľku je o popravovanom sériovom vrahovi, potom odskočí k policajnej buddy movie, následne pátrame po zabijakovi na slobode, potom sa riešia tajomstvá policajného zboru, potom na scénu napochoduje expertka na nadprirodzené javy a celé je to celkom pekne nekompromisné (čo sa prežitia postáv týka). Oceňujem skvelé použitie Rolling Stones, aj škodoradostný záver, hoci treba dodať, že hlavný hrdina to ozaj bohvieako nedomyslel. Úvod je prekvapivo skopírovaný z o 8 rokov staršieho The First Power s Louom Diamondom Phillipsom (chytený sériový vrah je popravený a po jeho smrti vraždy pokračujú a ničia zdravý rozum detektívovi, ktorý po vrahovi dlhú dobu šiel). ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazený mysteriózní thriller, u kterého mě poněkud překvapuje množství nízkých hodnocení. Mě osobně film udržel v napětí od začátku do konce a závěrečná pointa mi taky přišla naprosto v pořádku. Ovšem pravda je, že jsem ochotná neklást moc otázek, brát věci tak, jak mi je filmaři (či spisovatelé) předloží... a navíc, ač realistka, jsem fascinována nadpřirozenem. Musím také uznat, že potenciál byl větší a "Fallen" bohužel místy působí tak nějak lacině, nedotaženě. Nicméně: podobných filmů se netočí mnoho a tenhle z mého hlediska patří mezi povedené (ikdyž ne dokonalé). Nebýt tria Denzel Washington, John Goodman a Donald Sutherland, zřejmě bych šla s hodnocením o třídu níž, takhle je to však z mého pohledu jasný nadprůměr - 75%. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála slabých filmů s Denzelem Washingtonem ještě z doby, kdy nebyl velkou hvězdou a klasickým prototypem "policajta". Mohlo to být mnohem lepší film, ale kvůli nevyužitému tématu se tak nestalo. Scénáristé jemně načrtli možnosti a nechali film plynout dál a ani režisér se zrovna s atmosférou nepředvedl, jak mohl. Film plný promarněných příležitostí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Denzel je jeden z mojich naj hercov. Aj keď tento snímok sa mu nie celkom podaril, myslím, že ako správny thriller to bolo super. Rôzne hádanky, indície, podľa ktorých máme vraha nájsť, to je moje, aj keď to nebolo až tak prekombinované ako napr. Purpurové rieky, bolo to aj taq skvelé. Slušný príbeh, pointa a zvuk. Správna dávka mysterióznosti je správne zasadená a hlavne nie je prehnaná. Skrátka moja šálka kávy. 80%. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Keď si niekto myslí, že na mysteriózny film stačí, aby si vybral nejakú postavu z náboženskej tématiky, tak sa mýli. Také jednoduché to nebude. To, ako idú ľudia po ulici a navzájom sa potľapkávajú pôsobí skôr komicky, než mysteriózne. A napínavosť sa stratila v tej chvíli, ako sa scenárista rozhodol, že film bude vyrozprávaný retrospektívne. Herci podavajú štandardné výkony, no od Denzela som čakal viac. Aj keď mám rád otvorené konce, tak tento bol ten najhorší otvorený koniec, aký som videl. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Během přípravy natáčení režisér navštívil muže, který dokáže mluvit syrijsko-aramejsky, aby mu pomohl s dialogovou scénou v tomto jazyce, která ve filmu proběhne. Muž byl ale velmi nábožensky založený a odmítl vyslovit nadávky, které postava mluvící touto řečí ve filmu pronáší. Produkce potom musela najít dalšího člověka, který tuto řeč ovládá, aby doplnil chybějící sprosté repliky. (Morien)
  • Natáčení probíhalo v amerických městech Philadelphia, New Jersey a Los Angeles. (Terva)
  • Scéna, kdy se propadne strop ve sklepě chaty, který zrovna Hobbes prohledává, nebyla ve scénáři ani v hrubém střihu filmu. Původně měl Hobbes najít knihu a odejít. Během jedné z testovacích projekcí ale během této scény odešel ze sálu jeden divák na toaletu a zavřel za sebou dveře s hlasitým prásknutím, což vylekalo všechny přítomné. Produkce filmu tak získala nápad, že by se v tomto místě filmu mohla objevit náhlá "lekací scéna" pro posílení atmosféry napětí. (Morien)

Reklama

Reklama