Reklama

Reklama

Návrat do 36. komnaty Shaolinu

  • Hongkong Return To The 36th Chamber (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

V dobách vlády Mandžů bylo v Číně hodně pracujících lidí ve svízelné pracovní situaci. Jejich podmínky vůči pracujícím byly zdrcující, zaměstnanci odváděli velmi vysoké procento z platu přímo vlastníkovi továrny, ten tak chtěl zvýšit jejich výkonnost. V jednom městě v továrně na barvení se dělníci dohodli, že těchto ústrků již bylo dost. Najali si tedy jednoho mladého herce, aby zosobnil duchovního a experta na kung-fu z chrámu Shaolinu. Majitelé továrny však podvod odhalili a přislíbili trest každému, kdo s tím měl co do činění. Mladý herec cítí zodpovědnost za problémy, které nastanou dělníkům a přislíbí odvetu. Vydá se tedy do chrámu Shaolinu, aby mohl být přijat jako žák mezi elitní bojovníky... (Intersonic)

(více)

Recenze (60)

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Krásně naivní kung-fu, které se veze na slávě prvního dílu a tehdejšího zájmu o humornou akci, který odstartoval klasik Jackie Chan. Ale film si vás po lehce groteskním úvodu musí získat. Scény z výcviku v Shaolinu jsou dojemné a závěrečná bitka má šťávu a vtip, a ani nevadí ta strašná láce a nulová výprava, v jaké snímek vznikal. S lešenářským kung-fu a Shaolinem na věčné časy :)) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Číňané si potrpí na příběhy oplývající epickou šíří, akční filmy nevyjímaje. Ti, odkojení výhradně nynější hollywoodskou produkcí, budou Návratem do 36. komnaty otráveni. Nikoliv však ti, vyžadující „sešití“ akčních scén logiku nepostrádajícím příběhem. Přiblblá pohádka o vychytralém podvodníčkovi, který ke kung-fu schopnostem přišel není žádním antickým dramatem. Podle mnohých je Návrat výrazně odlehčenější než 36. komnata, ale mi ona žánrová diferenciace nepřišla tak markantní. Zde byly pouze zvýrazněny jisté prvky prvního dílu ve snaze přiblížit se divácky atraktivnějším podívaným s Jackiem Chanem. V čínské kinematografii je vůbec obtížné rozlišit tragédii od komedie - podobně nejasně vyprofilované filmy mohou leckoho odradit. 80% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Druhy diel uz vznikol v post Chanovskej ere, takze je nevyhnutne okoreneny velkou davkou humoru. Gordon Liu tu prekvapivo hra uplne inu postavu ako v jednotke a z ocakavania divakov, ze hra nadalej postavu San Te si film hned na zaciatku vystreli. Proste tu hra neschopneho podvodnika Chaoa, ktory sa za mnicha San Te vydava. Vdaka pritomnosti zakernych Mandzuov zakratko dôjde na prikorie, takze Chao sa vydava do klastora Shaolin, kde sa od skutocneho mnicha San Te (v podani ineho herca) nauci lešenarske kung-fu. Holt po Jackieho uspechu s opileckym kung-fu sa uz nikto neucil normalne styly. Vdaka velkej davke humoru nie je tentokrat uvod v ktorom sa zoznamime s postavami a celou situaciou taky pomaly a trochu nudny ako v jednotke. Ale hned od prvych sekund to je neskutocna zabava. V klastore sa Lau Kar Leung znova vyblbol do sytosta s kopou novych treningovych technik. Natieracie kung-fu z Karate Kida oproti tomuto pôsobi tak strasne chabo. Miernym sklamanim je Shaolinsky klastor, ktory je tentoraz natacany v studiu s namalovanym pozadim a oblohou. A dalsou slabinou, ktora uz dnes vela divakou nenadchne je prevedenie bitiek. Znova sa jedna o pomalu fazovanu choreografiu typu: chvat, pauza na obed, chvat, pauza na veceru, chvat, prestavka na slofika, atd. Ale aspon divak stihne pochytat vsetky chvaty. A aj ked su chvaty kontaktne, tak im chyba akakolvek tvrdost. Ani na sekundu nemate pocit, ze by to akterov bolelo. Len uplne posledny duel s tradicnym predstavitelom zaporakov Johnny Wangom je konecne dynamickejsi. Ale ked odhliadneme od tych dobovych nedostatkov, tak po choreografickej stranke su suboje originalne a zabavne. Lau Kar Leung sa snazil zakomponovat do bitky vsetky tie klasicke lešenarkse postupy. Tazko ohodnotit, ci je tento diel lepsi ako jednotka, ale vdaka tomu, ze je ovela zabavnejsi, tak ma bavil viac. Gordonovi ta komedialna poloha prekvapivo sedela velmi dobre. 9/10. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Podle mě zbytečně podhodnocená "dvojka". Past, do které se tvůrci vždy dostávají při pokusech o navázání na hyperúspěšného předchůdce, se zde podařilo překonat nad očekávání úspěšně. Základní esence zůstala zachována, zároveň však nedošlo k přešlapování ve vlastních stopách a objevilo se množství originálních, inovativních prvků. Celkové vyznění je tak (s přehledem) dostatečně jiné a člověk nemá pocit, že konzumuje 2x totéž. Akce je opět vynikající a přibyl také obstojný humor. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Velká dávka humoru a dobré akce, která mě dokázala přesvědčit o svých kvalitách stejně jako tomu bylo u 36.komnaty Šaolinu. Pro mě osobně lepší než první díl, díky nezaměnitelnému humoru i podání příběhu hlavního hrdiny, který ačkoliv nevědomky, dosáhne nejvyššího stupně umění kung-fu. I zde jako u prvního dílu zdlouhavý nudný začátek. 75% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • "Lešenářské kung-gu" je skutečnou kung-fu technikou, která vychází ze stavby lešení. V současné době jezdí do Hongkongu především cizinci, aby se této technice přiučili. (dinamit_1)
  • Při natáčení jedné ze závěrečných scén, kdy se bojuje na lešení, dostal Chia Hui Liu (Chao Jen-Cheh) závrať, ačkoliv všechny předchozí scény natočil bez problémů. (dinamit_1)

Reklama

Reklama