Reklama

Reklama

Návrat do 36. komnaty Shaolinu

  • Hongkong Return To The 36th Chamber (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

V dobách vlády Mandžů bylo v Číně hodně pracujících lidí ve svízelné pracovní situaci. Jejich podmínky vůči pracujícím byly zdrcující, zaměstnanci odváděli velmi vysoké procento z platu přímo vlastníkovi továrny, ten tak chtěl zvýšit jejich výkonnost. V jednom městě v továrně na barvení se dělníci dohodli, že těchto ústrků již bylo dost. Najali si tedy jednoho mladého herce, aby zosobnil duchovního a experta na kung-fu z chrámu Shaolinu. Majitelé továrny však podvod odhalili a přislíbili trest každému, kdo s tím měl co do činění. Mladý herec cítí zodpovědnost za problémy, které nastanou dělníkům a přislíbí odvetu. Vydá se tedy do chrámu Shaolinu, aby mohl být přijat jako žák mezi elitní bojovníky... (Intersonic)

(více)

Recenze (60)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Velká dávka humoru a dobré akce, která mě dokázala přesvědčit o svých kvalitách stejně jako tomu bylo u 36.komnaty Šaolinu. Pro mě osobně lepší než první díl, díky nezaměnitelnému humoru i podání příběhu hlavního hrdiny, který ačkoliv nevědomky, dosáhne nejvyššího stupně umění kung-fu. I zde jako u prvního dílu zdlouhavý nudný začátek. 75% ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Bohužel, v žádném případě nemůžu žádnému filmu odpustit stupidní a jednoduchý příběh, i když je sebelépe nahrazen například bojovým uměním, jako v tomto snímku. Kdybych si z filmu pustil závěrečných 20 minut rozhodně bych udělal lépe než po celou dobu sledovat, jak chudý podvodníček ke svému "lešenářskému" kung-fu přišel... ()

Reklama

muti 

všechny recenze uživatele

pribeh o potulnom podvodnikovi, ktory sa po neuspesnej pomoci kamaratom vydava do Shaolinskeho klastora, aby sa naucil ozajstne kung fu. Mnisi ho naucia pokore a namiesto ucenia boja ho ucia stavat lesenie. ani netusi, ze pri tom pouziva vsetky tahy bojoveho umenia. konecny zapas proti mandzusom predvedie svoje stavebne kungfu, ktore bude podrobene skuske ich stolarskemu so skladacimi stolickami. Jet Li by sa mal co ucit, zvazovanie nepriatelov bambusovymi prutmi mu ide dokonale. kvalitny stary film s ponaucenim, na ktory sa skvele pozera cely cas. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

V této akční komedii vychloubačný podvodníček (ne)pomůže utlačovaným dělníkům v barvírně plátna proti arogantní vrchnosti, takže se vydává zesílit (a zmoudřet) do slavného Šaolinu. Nicméně na rafinované výcvikové komnaty zapomeňte, jeho nekonvenční trénink spočívá výlučně ve stavění lešení. Výživný závěrečný souboj jeho "lešenářského" kung fu (proti neméně vymakanému "lavičkovému" :-)) ovšem stojí za tu slabou 4. hvězdičku. ()

anais 

všechny recenze uživatele

V podstatě volné pokračování 36.komnaty shaolinu. Významný rozdíl spočívá v žánru. Na rozdíl od staršího filmu se „návrat“ nebere vážně a snaží se působit jako komedie. Vtipné to však není, jen dětinsky potrhlé. Gordon Liu tentokrát nehraje mnicha San Te, ale jeho nového žáka, který se musí naučit kung-fu, aby pomohl dělníkům v barvírně látek od tyranských Mandžuů. San Te ho však do kláštera nepřijme a dá mu za úkol vystavět kolem celého klášterního areálu lešení. Mladík během práce pozoruje cvičení pod sebou, a nevědomky začne používat techniku tzv. „lešenářské kung-fu“. Cílem tvůrců prý bylo ukázat, že ke kung-fu nejsou potřeba skutečné zbraně, ale dá se použít prakticky cokoliv – kupříkladu lešení. Když natočí Jackie Chan nevtipný film, zachrání ho alespoň skvělá choreografie. Gordona Liu v tomto případě nezachraňuje nic ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Při natáčení jedné ze závěrečných scén, kdy se bojuje na lešení, dostal Chia Hui Liu (Chao Jen-Cheh) závrať, ačkoliv všechny předchozí scény natočil bez problémů. (dinamit_1)
  • "Lešenářské kung-gu" je skutečnou kung-fu technikou, která vychází ze stavby lešení. V současné době jezdí do Hongkongu především cizinci, aby se této technice přiučili. (dinamit_1)

Reklama

Reklama