Reklama

Reklama

V ložnici

  • USA In the Bedroom (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film velmi nápaditě a důkladně zobrazuje život americké rodiny Fowlerových žijících na pobřeží Camdenu. Frank Fowler tráví své poslední léto před nástupem na universitu se starší, právě se rozvádějící Natalii. Frank pracuje na půl úvazku na škuneru lovící humry. Společnost na moři mu často dělá jeho milující otec Matt, jinak městský doktor. Frankova matka Ruth (Sissy Spacek) pracuje jako vedoucí místního pěveckého sboru. Jak Matt, tak i Ruth cítí povinnost svému synovi ve všem pomáhat, i s jeho vztahem ke starší Natalii a výchovou jejich dvou dětí z předešlého manželství. Zdánlivě vypadá vše idylicky, dokud se neobjeví hrubiánský, stále ještě Nataliin manžel Richard V místním žargonu se kleci na humry říká ložnice. Každá taková ložnice je určena pro max. dva humry. V jednom místím rčení se říká, že jakmile se do klece chytí humři tři, nevěstí to nic dobrého - můžete se připravit na nevítaného hosta, nebo problémy ve své vlastní ložnici... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Paity 

všechny recenze uživatele

Námět nijak originální, zavražděný syn, zdrcení rodiče, vrah ex-manžel synovi přítelkyně s dětmi. Přesto dávám 4*. Herecké výkony byly totiž dle mého na vysoké úrovni. Především matka (Sissy Spacek) a skvěle ztvárněný otec (Tom Wilkinson) jsou hlavními devizami tohoto snímku. Hlavní cíl "V ložnici" byla ale podle mého splněn. Divák nejprve neví, jak se rodiče vyrovnají se ztrátou syna, neví jaký trest (jestli vůbec nějaký) si odnese vrah od soudu a hlavně zda rodiče bez svého syna dokáží žít "normální" život nebo kolem sebe budou chodit jako těla bez duše. Rozuzlení je možná očekávané, ale přesto splní svůj účel..... spravedlnosti je učiněno za dost. Přesto musím říct, že se v mé filmotéce tehnle film neobjeví a stejně tak, že se k němu těžko někdy vrátím. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

In the bedroom malo povesť oceňovaného indipendent filmu a nejakú oscarovú nomináciu za sebou, zároveň ale tunajšie kritiky boli celkom zdržanlivé. Tak som si počkal až na jeho uvedenie v televízii a trochu ma to potom mrzelo, pretože takéto filmy ma bavia pozerať na veľkom plátne v atmosfére filmového klubu. Podľa mňa výborne napísané, psychologicky verné a kvalitne zahrané. Presne to, čo od nezávisleho filmu čakám. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sešly se tady dvě moje oblíbený herečky, ale jinak mě tohle po všech stránkách průměrný rodinný drama moc nezaujalo. Námět vypadá zajímavě a působí to všechno celkem věrohodně, ale to nejdůležitější se stane asi po půl hodině a pak nastane nuda. Prostřední pasáž filmu je šíleně zdlouhavá a plná rozhovorů o ničem. Až zase v závěru se odehraje něco zajímavýho. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal s hodnocením, původně jsem dal čtyři malé hvězdičky, jenže ty byly spíš za téma a žánr, než za zpracování. Film je natočený bez emocionálního zaujetí, je to studené jak psí čumák. Z hereckého ansámblu se mi nejvíc líbil neokoukaný Tom Wilkinson, otce a vykonavatele msty zahrál přesvědčivě a, řekl bych, ze všech aktérů nejprocítěněji. V záplavě mizerných kriminálek, akčních slátanin nebo nejapných komedií je to sice mírně nadprůměrný snímek, ale pět oskarových nominací by ode mne neobdržel ani náhodou...Celkový dojem 60 %. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prečo mi celú prvú polovicu (až do hádky) nebolo dovolené nahliadnuť do pocitov  postáv a celý čas som sa cítil ako v chladničke? Prečo Todd Field nerozpráva príbeh aj obrazom a vo všetkom spolieha iba na hercov a strihača? Tento statický, odosobnený štýl réžie bez obrazu mi nesedí. Čo ma vzhľadom k skvelému námetu a hercom mrzí. ()

Galerie (33)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Daniel Craig míří do televize

Daniel Craig míří do televize

02.06.2016

Představitel Jamese Bonda stále nepotvrdil, zda si znovu obleče ikonický smoking. Všechno ale nasvědčuje tomu, že je s agentem 007 hotový. Na jedné straně máme setkání bondovských producentů s Jamiem… (více)

Reklama

Reklama