Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (452)

larelay 

všechny recenze uživatele

Tak toto islo absolutne mimo mna :( Hodinu som trpela tie kvazi vtipne momenty, ktore vsak mne prisli skor trapne, ako humorne, rovnako ako aj nesympaticke postavy. A aj napriek tomu, ze som to pozerala na 3-krat, som to nejako dotiahla do konca, ale s obrovskym sebazaprenim. Cakala som nejaky ten uchvatny zaver, ale neprisiel. Neviem, ci som mala zly den, ale epilog okolo mna preletel bez akehokolvek povsimnutia. Moj druhy korejsky film dopadol nie velmi valne, a lutujem, ze to nezostalo zatial iba pri jednom, a to Moment to Remember. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Utahany a (az na Epilog) predvidatelny film, ktery bych, byt reziserem, radeji zkratil. Napriklad o opravdu trapnou a nudnou scenu s dezerterem. Priznam se, ze jsem na tom nenalezl vubec nic cituplneho ani objevneho, jen obycejnou romantickou komedii s asi tremi dobrymi vtipky a nesympatickym hlavnim hrdinou. Nebyt zaverecnych 15 minut, tak je to opravdu extremne slabe. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHTĚL JSEM POTKAT DÍVKU STEJNĚ, JAKO SE TO DĚJE V ROMANTICKÝCH KNÍŽKÁCH. ALE TEHDY...“ /// Jinačí romantika, což se vlastně vod Korejců vočekává. Vona je trhlá (po korejsku), von se chová jako idiot (po korejsku) – což má bejt asi teda vtipný. No a možná i díky tomu zažijou zvláštní věci. Ukazujou, že to jde i bez píchání a že osudová láska si cestu vždycky najde. Moc mě to nebralo, ale upřít jim nemůžu, že romantiku vykřešou skoro ze všeho. Třeba z blití. Holky si asi svoje najdou. Místo esemesky se tady napíše romantickej dopis a pro lásku se dělaj zoufalý věci (kluk je dělá…), takže to by mohlo zaimponovat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Našel jsem si holku. Chlastá a blije. 2.) Stará mě furt mlátí. Prej je to vtipný… 3.) Thx za titule „JimiH“ a „[d9]“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jae-young Kwak .. I. Krásný film, který je zbytečně plný rušivých, předvídatelných a až nevěrohodných momentů. Teenagerské vtípky baví (dokud se nezačnou opakovat) a rozehraný příběh je zajímavý. Slabší je to jednak u chování jinak velmi krásné slečny a dále zejména trapná scéna s vojákem v zábavním parku .. tomu se prostě nedá uvěřit a tyto scénáristické „tupé chvilky“ skutečně velmi rušily a neseděli mi tam. Ostatně, takovou drzou dívku bych tak dlouho rozhodně nedobýval! Dle mého názoru by si už samotný film zasloužil trochu prostříhat, aby sahal výše, k pomyslné dokonalosti. Proto si nedovedu představit, že Director's cut verze je ještě o nějakých 14 minut delší. Tohle byl jeden z mých prvních jihokorejských romantických filmů a ač je tady mnohými považován za ten nejlepší, musím otevřeně říct, že není a hned tři následující jihokorejské romantické snímky, které jsem si poté dal byli skutečně zajímavější, dojemnější .. jednoduše lepší! 75%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o vztahu dvou lidí již dlouho nebyl tak neklasický. Cestu k sobě hledá spíše nesmělý mladík s nezajímavou minulostí, nejasnou představou o budoucnosti a ledabylým přístupem k současnosti a živelná dívka, kterou pronásleduje smutná událost z minulosti, proti čemuž bojuje vydatným užíváním si přítomností a sní o setkání s mužem z budoucnosti. První polovina osciluje někdy mezi groteskou, teenagerskou a bláznivou komedii založenou na nepravděpodobnosti. Druhá polovina trochu „měkne“, tíhne spíše k něžnější romanci, věci se zde již začínají řešit. Epilog potom vše povyšuje daleko nad rámec běžné podívané, po jejímž zhlédnutí budete mít na chvíli pocit, že létat vysoko v oblacích je tak snadné. Svůj názor k tomuto filmu, svůj vztah k němu, jsem během sledování musel několikrát pozměnit. Změť emocí, které ve mně Moje drzá holka vyvolávala a kterým jsem nedokázal příliš dlouho čelit, mě nutí sáhnout po slovním spojení „emocionální tornádo“. Infantilní radost z každého nového originálního nápadu, mírná otrávenost nad neschopností pohnout příběhem o výrazný kus kupředu, nejistota nad následujícím vývinem situace, slzy dojetí… . Je dost neobvyklé naředit romanci slapstickouvou komedii, akčním sci-fi a psychologickým dramatem, ale jak vidno, Jihokorejcům to nedělá problém. Navíc, což je nejlepší, všechny ty zdánlivě nesmyslné a samoúčelné scény dostanou v závěru smysl. Otázkou však zůstává, zda-li by bez nich celý film nefungoval také a lépe. 85% Zajímavé komentáře: Faye, Le_Chuck, Jhershaw, Eddard, Anderas, plagjoklas, Alexis ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Film je natočen podle skutečné události. (Kulmon)

Související novinky

Reklama

Reklama