Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (452)

juta 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoiler! Za žádných okolností by mě ze začátku nenapadlo, že by mě to postupně a nakonec dokázalo chytit, a že bych hltal poslední minuty tohoto filmu, s tak prazvláštním vztahem dvou hlavních aktérů. Tetička na závěr mě dostala, stejně tak mě překvapilo, že za celou dobu, když šlo trochu o romantický film nenastal ani jeden polibek - jedinečný film. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film je dejovo rozdelený na tri časti a ja môžem aspoň jednotne ohodnotiť každú z nich. Takže 'prvá polka': vzťahová koverzácia na nízkej úrovni, z čoho sa ju snaží vytiahnuť trošku kvalitnejší nápad, škoda, že nerozvitý. - 65%. 'Druhá polka': svižnejšie, zábavnejšie, dejovo konečne viac rozvité a iskrivejšie. Možno konečne trošku viac typické. - 70%. A 'Epológ': Krátky, krásny, dojemný! - 90%. Herci sú inak v pohode a určite sa jedná o jeden z najzaujímavejších párov a ich jedinečných vzťahov vo filme. Škoda, že sa to tak netiahlo od začiatku. Výsledok - 75%. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Jako u spoustě zdejších jedinců, byla právě "Má drzá holka" i jedno z mých prvních setkání s jihokorejskou kinematografií a to nemohlo dopadnout lépe. Komedie se snoubí s romantikou velice vkusně a elegantně, příběh vypráví o obyčejných věcech, ale ty působí díky úžasné postavě dívky Ji-hyun naprosto nevšedně. Setkání v metru, "invaze" ve škole, oslava narozenin, konfrontace rodičů - nejen v těchto scénách se pomalinku buduje kouzelný vztah plný nevyřčené lásky. Epilog je pak ryzí filmová katarze a naprosté uspokojení divácké touhy. Je to něžné, povznášející a krásné, přesně tak, jak to v Hollywoodu spatřit nemůžeme. 9/10 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jae-young Kwak .. I. Krásný film, který je zbytečně plný rušivých, předvídatelných a až nevěrohodných momentů. Teenagerské vtípky baví (dokud se nezačnou opakovat) a rozehraný příběh je zajímavý. Slabší je to jednak u chování jinak velmi krásné slečny a dále zejména trapná scéna s vojákem v zábavním parku .. tomu se prostě nedá uvěřit a tyto scénáristické „tupé chvilky“ skutečně velmi rušily a neseděli mi tam. Ostatně, takovou drzou dívku bych tak dlouho rozhodně nedobýval! Dle mého názoru by si už samotný film zasloužil trochu prostříhat, aby sahal výše, k pomyslné dokonalosti. Proto si nedovedu představit, že Director's cut verze je ještě o nějakých 14 minut delší. Tohle byl jeden z mých prvních jihokorejských romantických filmů a ač je tady mnohými považován za ten nejlepší, musím otevřeně říct, že není a hned tři následující jihokorejské romantické snímky, které jsem si poté dal byli skutečně zajímavější, dojemnější .. jednoduše lepší! 75%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Je môj typ, ale nemám ju rád"...Tak tomuto hovorím romantická komédia, v tomto sú kórejci doma. Zopár scén v director ´s cut pôsobí tak nejak navyše, hlavne tá s vojenským zbehom v lunaparku, ale aj všetky scenáristické výtvory hlavnej hrdinky a ich v podstate úplne zbytočný filmový prepis... Všetko ostatné bola dokonalosť v danom žánri. Ich naozaj netradičný vzťah (poznáme sa 3 dni a už dvakrát sme spali v moteli) diváka udržuje v napätí, pretože rovnako ako hlavná postava , nikdy nevieme, čo sa stane. Niekoľkokrát som sa naozaj výborne zasmial, hlavne čistenie parochne od zvratkov v metre, fantastická "schôdzka naslepo", či hláška "nazdar, koťe si volná?". Ak sa bavíme o romantike tak, A moment to remember jasne vedie, ak o romantickej komédii, vyhráva My sassy girl. S takým dievčaťom je to niekedy ťažké, ale o zábavu je postarané. Kórejský hit jak delo... "Chceš umrieť?" 100%. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • V dívčinném scénáři válečnického filmu je lotr pojmenován Kyun-woo a hrdinka se jmenuje Jung-jo. Proto předpokládáme, že dívčino křestní jméno je Jung-jo. (Kulmon)

Související novinky

Reklama

Reklama