Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor hongkongské policie Wing vede soukromou válku s gangem, jehož vůdcem je zločinec Joe. Ve chvíli, kdy je vyvražděn celý Wingův tým, stal se z něho jen opilec, který zapíjí vlastní pocit viny. Ke změně dojde až s příchodem Wingova nového kolegy, který ho přesvědčí, že je čas na pomstu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jackie se po mnoha hollywoodských krocích mimo vrátil do rodného města a jako "omluvu" natočil další z filmů ze své nejúspěšnější série. Tentokrát s rutinérem Benny Chanem na režijní stoličce a s nemalým rozpočtem v zádech. Vyšlo mu to? Inu vyšlo, vyšlo... Za prvé si Jackie sebereflexivně uvědomil, že na kousky ze svých lepších let již nemá a tak předvádí výrazně méně "vychytávek" než jsme od něj navyklí. Ovšem o to více jsou působivé a krom toho skoro stejně tak často jako ruce používá i zbraně. Za druhé se odprostil ze škatulky kaskadérského klauna a stejně jako celý snímek hraje i on dramatickou roli. Když je tu humor, tak je jeho nositel někdo jiný, ale je ho zde naštěstí minimum. Film je po technické stránce výborný, má konstantní slušné tempo i dobré nápady, ale jeho velký klad, serióznost, je bohužel i největším záporem. Jackiemu scénář připisuje až přemíru herecky nelehkých a citově vypjatých scén a ač se snaží, tak jako přesvědčivý charakterní herec nepůsobí. U normální "Chanovky" by to nevadilo, ale zde to je místy docela na obtíž. Přesto Chan (Jackie ne Benny) je zpět. A to je to podstatné. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Priznávam bez mučenia, že som bol týmto filmíkom veľmi milo prekvapený - hlavne jeho žánrovým zaradením. Jackieho som nikdy nemusel v jeho "akčno-klaunovských" úlohach, preto ma potešil fakt, že New Police Story je poctivý akčný thriller s vypiplaným technickým spracovaním, ktoré nijak nezaostáva od súčasneho Hollywoodu. K tomu si pridajte zaujímavý (a v Chanovej filmografii zďaleka najkomplexnejší a najrozvinutejší) príbeh plný fungujúcich emócií a primerané herecké výkony. Prvá polovica filmu u mňa fungovala bezchybne - rozpad charakteru Jackieho osobnosti ako i to, čo tomu predchádzalo - všetko do seba dokonale zapadalo. Oproti nej ma troška sklamala následne druhá polovica, hlavne rytmika vrcholného akčného finále, kde scenárista začal byť miestami až príliš skratkovitý a dej hnal dopredu rýchlejšie, ako mi bolo milé, čím hutná atmosféra prvej polovici trochu opadla. 90% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pro Asii typicky trapná smršť přehnaných emocí v nesmírně efektním audiovizuálu, který svojí dravostí a celkovým provedením v mnoha momentech přišpendlí do sedačky. Jackie Chan dramatické role neumí, avšak snaha se mu upřít nedá. Ve většině případů je sice nevěrohodný, přesto mu však člověk musí chvílemi i fandit. Zápletka je standartně přitažená za vlasy a tak se zapamatovánihodnou stává nakonec pouze ta akce. Mistrovsky natočené choreografie soubojů - Chan se umí ohánět způsobem nevídaným a jako třešnička a dortu geniální scéna na policejní stanici. Film je někdy až příliš sentimentální a plný klišé, nicméně dá se to ustát. Nečekal jsem takhle kvalitní a moderně pojatý akční snímek. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto nejlepší "Chanovka" jakou jsem zatím viděl!! Jackie nepředvádí trapné humorné voloviny, Jackie nepředvádí trapné nekonečné "bum-bác kung-fu", Jackie HRAJE (a snaží se jak může), projevuje tak silné emoce a tak věrohodně, jako je od akčních hrdinů málokdy vidět. Zdrcující první část filmu je absolutně špičková, sebevědomý superúspěšný policista sražen na kolena bandou vychytralých a mazaných šmejdů, kteří mu povraždí všechny policejní kolegy ... Jackie pochybující, topící se v depresích a alkoholu, zpočátku trochu i vystrašený. Úžasná postava "záhadného kolegy" dává Jackiemu maličkou naději stejně jako divákovi, která se stále zvětšuje ... Jackie střílející, střílející a střílející (díky bohu za to místo jeho trapného "kung-fu") a pokud už bojující, naprosto kontaktně s občasným, ale nerušícím střihem. Některé bojové akce, zejména Jackieho mi skutečně připomněly "božského Tonyho" ... Akorát k závěru se film přiblíží jaksi příliš náhle a nečekaně, ale o to víc tvrdě a zadostiučinění za bolest, kterou Jackie musí z počátku snést, je podle mne dostatečné ... Naprostá špička a velké překvapení!! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan se, naštěstí pro skalní fanoušky, vrátil ke kořenům. Definitivní ztrapnění jedné z akčních legend (Křižovatka smrti 3) uteklo hrobníkovi z lopaty a kaskadérský démon si vystřihl netypicky seriózní postavu. Coby úspěšný policejní inspektor Wing čelí atakům zazobaných mladých výrostků, kteří nevědí, co s volným časem a nevybíravým způsobem vykrádají bankovní ústavy a nejednou po sobě nechávají mrtvé. Při policejní akci navíc nemilosrdně popraví Wingovu jednotku, a tak se zdá, že pouze alkohol ho z téhle deprese dokáže vytáhnout. Chanovi přesun velice pomohl, v amerických produkcích už ubývalo jeho pověstných, zdánlivě neproveditelných akrobatických kousků, takže sice přibalil trochu vrásek a naštěstí méně klaunovského humoru, ale kosti láme stále impozantně. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (9)

  • Píseň "September Strom", která ve filmu zazní, nazpíval Jackie Chan. (TomikZlesa)
  • Kredit choreograf kaskadérů sdílí Nicky Li (uvedený jako Lee Chung Chi) a Jackie Chan Stunt Team. (Rominator)
  • Ačkoliv má film v názvu "Police Story", nemá s předhozími filmy nic společného. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama