Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Právě když už si Mike s Reggiem mysleli, že se jim podařilo Dlouhána definitivně zlikvidovat, Dlouhán zaútočil znovu, zabil Liz a unesl Mikea. Reggie vedený duchem Jodyho, uvězněným v jedné z vražedných Dlouhánových koulí, se vydává na záchrannou akci a na své cestě do "největšího mauzolea ve státech" potkává nečekané spojence. Třetí díl díl kultovní série nízkorozpočtových surrealistických hororů nezávislého režiséra Dona Coscarelliho. (choze)

(více)

Recenze (51)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Já už zkrátka beru že tato série, která místy vypadá pomalu televizně (vždy na začátku každého dílu se dozvíme co se stalo v tom minulém), je jednolitý celek. Docela mě zajímá finální zůčtování s Dlouhánem. V minulém díle Dlouhána zničili kyselinou a tady jej nechali pro změnu zmrznout, každý divák Phantasmu ovšem dobře ví, že Dlouhána nelze zničit. Těším se až počtvrté uslyším "Boyyy!". V tomto díle vládne pevnou rukou Angus Scrimm, stačí aby pohnul obočím a má mě v hrsti. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

A sakra. Přímo monstrózní epic fail. Po neskutečně nabušeném druhém pokračování se nám dostalo jen neskutečnýho slepence neuvěřitelně pitomých scén vyhnaných do extrému nudnosti a ubohosti. Prakticky nic nového tento díl nepřináší. A když myslím nic, tak myslím zhola nic. Zatím nejzbytečnější pokračování v dějinách hororu vůbec. Nic dalšího k tomu už psát nebudu, protože vše nejlépe vystihl Tsunami_X. ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Ešte pri dvojke som si hovoril, aká je tá PHANTASM historka trvácna. Trojka túto domnienku štruktúrou "všetkého zrecyklovaného čo najviac" prevracia a ničí. LORD OF THE DEAD rozpráva príbeh zošitím rôznych hororových scénok, kde sa skoro v každej objaví totálne fiasko, miera únosnosti je spokojne a bez sebauvedomenia prekračovaná. Či sú to lietajúce gule, nadprirodzenosť Tall Mana alebo snovosť, čo je akurát trápne alibi k už spomenutému spôsobu stavania zbytočného pokračovania príbehu, nič na mňa po tretí krát nemalo schopnosť zabrať- Elementy a rekvizity použité v prvých dvoch častiach sú tu zbytočne presýtené a nefungujú, nekominukujú s rozumom a stavajú jednu WTF situáciu (dejové zvraty?!) za druhou, pchajú vatu kam môžu a robia z PHANTASM sveta podaromnú, akože obsažnú frašku. Horor? - Komédia so slušne vybudovanou hororovou atmosférou bez obsahu s účinkom. Bolo naivné myslieť si, že PHANTASM neskončí ako jej súputníci (HALLOWEEN, HELLRAISER, FRIDAY THE 13th). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa trojka nepriniesla nič nové ani vizuálne zaujímavé a to aj napriek tomu, že sa dozvieme niektoré nové informácie. Napríklad zistíme, čo poháňa tajomné gule, avšak tu by som podotkol, že v ich tajomnosti pôvodu spočíva aj značná dávka napätia a celkovej mystery atmosféry tejto kombinácie hororu a sci-fi a tomu je tým pádom do istej miery koniec. Osobne mi nesadli ani nové postavy, chlapec nedosahuje zaujímavosť pôvodného hlavného detského hrdinu a trojica grázlikov a neskôr zombíkov iba zdržuje dej. Ešte že je tu tá svojrázna krátko vlasá ženská so zbraňou v ruke, ktorá, neprekvapivo, priťahuje stále nadržaného a pripraveného Reggieho. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Nejubožejší část průměrné série se tváří jakoby vznikla v osmdesátých letech a již plně rezignuje na cokoliv, co by se i při dobré vůli, mohlo podobat horroru. Pokusy o komediálnost ztroskotávají na nijakém scénáři. Ten nezachrání ani silně humorně pospojované karikatury. Zmrzlinář ničící démony, malý klučina jakoby vypadnuvší ze série Sám doma a militantní černoška, zřejmě lesbička, která si do filmu odskočila pohrát s východními zbraněmi. Coscarelli se sice snaží poslepovat chatrný děj několika naoko smysluplným spojitostmi, ale celkově snímku chybí tempo, dobrý střih a nějaký ten nápad. Dvě hvězdy jen z úcty k předchozím představením. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Prvý diel série, v ktorom boli použité špeciálne efekty. (beso74)
  • Väčšina filmového materiálu bola natočená v noci, a preto bol filmový štáb nútený po dobu niekoľkých týždňov tráviť nočné hodiny na miestach ako cintorín či mauzóleum. (beso74)
  • Reggie Bannister (Reggie) bol jediný herec, ktorý sa každodenne zúčastnil filmovania, či už pred kamerou, alebo za ňou. (beso74)

Reklama

Reklama