Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Právě když už si Mike s Reggiem mysleli, že se jim podařilo Dlouhána definitivně zlikvidovat, Dlouhán zaútočil znovu, zabil Liz a unesl Mikea. Reggie vedený duchem Jodyho, uvězněným v jedné z vražedných Dlouhánových koulí, se vydává na záchrannou akci a na své cestě do "největšího mauzolea ve státech" potkává nečekané spojence. Třetí díl díl kultovní série nízkorozpočtových surrealistických hororů nezávislého režiséra Dona Coscarelliho. (choze)

(více)

Recenze (51)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Díl co má největší grády. Akce je tu na poměry téhle série spousty a je vtipná a dobrá. Reggie Bannister se vyvinul v masérskýho komickýho mazáka ála Bruce Campbell, a ta jeho čtyřhlavňová brokovnice taky dostala víc prostoru. Angus Scrimm tu je taky víc než předtim, prostě paráda. Líbily se mi i nové postavy. Malej kluk Tim, kterej předvádí gore verzi Sám Doma, a pak ninja černoška, která ukáže kozy. Po nudné dvojce ultimátní upgrade. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Mysleli sme, že je poňom." Tretie pokračovanie slávnej série Phantasm, ide v rovnakom štýle ako dvojka, iba o trochu slabšia ale stále bombastická. A vrátil sa aj Mike (A. Michael Baldwin), ten nebojácny chlapec, ktorý sa vždy postavil proti svôjmu najväčšiemu nepriatelovi Dlháňovi. Reggie (Reggie Bannister), bývalý zmrzlinár, ktorý sa stal vojakom a po smrti Jodyho chráni Mikea. Jody (Bill Thornbury), vrátil sa, ale v podobe guli. Tim (Kevin Connors), malý chlapec ktorý dobre narába zo zbraňou a Rocky (Cindy Ambuehl), černoška ktorá dobre ovláda nundžaky. A nesmiem zabudnúť na Dlháňa (Angus Scrimm), v každom dieli stárne, škoda ale je to diabolský chlapík, ktorý sa nikdy nevzdá a poraziť ho je nemožné 80 percent. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Je to ´´kopie´´ II. A co jako? Dyť je to přece záměr. A já to tak vždy bral. Jinak, militantní lesboidní (asi) černoška s trapnou, rádoby drsnou přezdívkou (90tky jak když střelí), je vrcholně na hovno a leze mi těžce na nervy. Což ten kluk naopak ne (jeho postava je dost dobrá, ovšem dopadne jako v podstatě všechny vedlejší postavy v této sérii) a to je u mě, jako nemilovníka dětí, adolescentů apod. zjevů, něco mimořádného. Reggie už musí z pochopitelných důvodů, býti pořádně zoufalý, když to na ni několikráte zkouší. No, já bych raději zvolil samohanu, než prováděti tělocvik s takovou držkou a ještě černou. Ech.:-/ Ale jako schizofrenní beznohá Susannah z Dark Tower, by byla dost gut. Zpět k příjemnějším věcem. Koule opět mají koule (a oči a mozky) a Dlouhán jest ještě hrozivější, než dříve. S ním fakt, nejsou špásy. Zde se po1. projevuje naplno, jeho doslova posedlost Mikem, která následně vybobtná v díle IV. Proč má o něj od jeho dětství takový zájem, je snad jasné. Tedy alespoň mě. Za 1 z vrcholů filmu považuji drsnější verzi Sám Doma, která je prostě...k nezaplacení. Kreténi s tou děvkou, co jezdí v růžovém(!) autě dostanou, co jim patří. Závěr je tradičně otevřen, jako rodící ženská na 3 prsty a chudák Tim, dopadne na chlup či spíše na kouli přesně, jako Mike na konci 1.:( P.s. co se týče i zde zmíněné nechuti Dlouhána k chladu a táhnoucí se celou sérií, nedává mi to smysl, páč ta jistá inkriminovaná scéna z 1.filmu, mi tedy silně příjde, jako pravý opak. To je jedna z věcí, která mi stále nesedí. Ale to není moc záživné pro nefandy Phantasm series. Dále se zde projevuje (příjemně) vyšší a vyšší rozpočet.;-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa trojka nepriniesla nič nové ani vizuálne zaujímavé a to aj napriek tomu, že sa dozvieme niektoré nové informácie. Napríklad zistíme, čo poháňa tajomné gule, avšak tu by som podotkol, že v ich tajomnosti pôvodu spočíva aj značná dávka napätia a celkovej mystery atmosféry tejto kombinácie hororu a sci-fi a tomu je tým pádom do istej miery koniec. Osobne mi nesadli ani nové postavy, chlapec nedosahuje zaujímavosť pôvodného hlavného detského hrdinu a trojica grázlikov a neskôr zombíkov iba zdržuje dej. Ešte že je tu tá svojrázna krátko vlasá ženská so zbraňou v ruke, ktorá, neprekvapivo, priťahuje stále nadržaného a pripraveného Reggieho. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jasně patrný odklon od hororu k fantasy s komediálními prvky. Příchod dvou nových postav, které se mají starat o vtipnější vložky, se citelně podepsal na úbytku atmosféry, jež se sice sem tam vyskytuje (znovu podporována dobrou hudbou), ale zdaleka už nebouří tak mocně jako ve druhém díle. Tento odklon od prvních dvou dílů mi tedy moc velkou radost neudělal, ale to neznamená, že bych třetí Phantasm hodnotil nějak zvlášť negativně. Stále se jedná o mírně nadprůměrnou podívanou, kterou zachraňuje především povedené finále a tradičně vynikající Angus Scrimm. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Prvý diel série, v ktorom boli použité špeciálne efekty. (beso74)
  • Aby se ušetřily náklady, soundtrack je v podstatě znovu použitá hudba z druhého dílu, která obsahuje jen pár minut nově složených skladeb. (BoredSeal)
  • Úvodná scéna filmu odohrávajúca sa v lese bola natáčaná počas abnormálne chladného dňa. (beso74)

Reklama

Reklama