Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Béčkový sci-fi, ktorý vychádza zo Scottového Votrelca, Carpenterovej Veci a s časti aj Cameronovej Priepasti. Nie je to zlé výprava a návrh podvodnej výskumnej stanice od Rona Cobba, ktorý pracoval napríklad na prvých dvoch Votrelcoch či Priepasti sú celkom fajn. Príšera na ktorej sa podieľal aj Alec Gilis a Tom Woodruff vo Winstonovom štúdiu tiež nie je najhoršie. Herci tiež stoja za to Robocop Peter Weller, Plukovník Johna Ramba Richard Crenna či sexi Amanda Pays dokážu film potiahnuť. Film moc nenudí, ma svižne tempo, fajn kulisy a dokáže zaujať aj béčkový príbehom, no aby sa s toho stal lepší film by musel mať Leviathan o dosť lepšiu atmosféru a aj hudbu legendárneho skladateľa Jerryho Goldsmitha. 65% - 3* ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

První polovina je strašně nudná, nebo aspoň těch prvních 30 minut. Pak se to naštěstí rozjede a je to i celkem napínavé, akorát ve finále už to bylo zbytečně překombinované, SPOILER smrt černocha těsně před koncem mě naštvala, jelikož ze všech postav mě jako jediný dokázal nějak zaujmout KONEC SPOILERU a celkově to na mě působilo poněkud průměrně. Ono je to vlastně propojení několika filmů najednou, to je jasné už jenom z syžetu, ale dívá se na to (kromě první poloviny) celkem dobře, později to začne být napínavé, pár nápadů je zajímavých, ale celkově mi ten film spadá do kategorie "neurazí, nenadchne". Na víc to nemá. 3* ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

"Don't fuck with mother nature!" Nestarnúca podmorská variácia na Votrelca (alebo vykrádačka?), s vynikajúcou klaustrofobickou atmosférou, precízne budovaným napätím a silnou béčkovou zostavou. Len tá príšera, čo spočiatku vyzerá ako od Cronenberga, neskôr začne pôsobiť trochu humorne (ku koncu mi dokonca pripomenula votrelcov z Káčera Howarda). Hold, všetkého veľa škodí. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Něco na způsob hororového crossoveru sestaveného z charakteristických znaků pro Cameronovu Propast a Vetřelce. Rozhodně se nejedná o průser i přes jistou béčkovou produkci. V první řadě atmosféra je na míru hrůzná a přes míru deprimující. Herecké osazenstvo je ucházející a příšera spolehlivě dokazuje, že si animátoři dali záležet. Co však tento snímek nepovyšuje na vyšší úroveň, je samotné finále, které je celkově vzato poněkud naivní a do realističnosti má daleko. V rámci žánru koukatelná záležitost. Za mě 65% ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Ano, hlavně toho Vetřelce nemuseli kopírovat tak okatě, ale Propast bych mezi materiál sloužící tvůrcům jako inspirace rozhodně neuváděl, jak tomu někteří zdejší činí, protože byla natočena později. ___ Jinak jde o příjemný bubu sci-fi s úsměvným koncem a pro osmdesátky celkem charakteristickou závěrečnou scénkou. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • V interiéru podmořské základny je možné zahlédnout plakát s nápisem „Thing“, který odkazuje na snímek Věc (1982). (SeBig)
  • Režisér George P. Cosmatos obdržel přes padesát kreslených návrhů, jak by měl netvor ve filmu vypadat. Výsledná podoba je kombinací všech těchto návrhů. (Holina)
  • Na začátku filmu, kdy Tony 'DeJesus' Rodero (Michael Carmine) začne lapat po dechu, Steven Beck (Peter Weller) ve snaze pomoct mu spustí monitor, na němž běží zmatečné 3D animace. Jednou z těch animací je 3D náčrt lampy s míčem, což je Luxo Jr. ze stejnojmenného krátkého filmu Luxo Jr. (1986), který je zároveň prvním 3D filmem natočeným pod hlavičkou studia Pixar. Nezbedná lampa se pak stala i logem tohoto studia. (Bertramm)

Reklama

Reklama