Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Takhle okatý výcuc těch nejlepších sci-fi horrorů (Vetřelec, Věc) by dneska asi těžko zabodoval. Jenže koncem osmdesátých let tomuhle žánru přálo přece jenom víc (Propast, DeepStar 6) a tak vznikla nečekaně zdařilá popcornovka, zábavná a stále svěží i po tolika letech. Dočkáme se úžasného vizuálu jak podmořské stanice, tak nejrůznějších masek, co se před našimi zraky neustále vyvíjejí. Ušetřeni nejsme ani o chamtivou společnost neváhající obětovat nevinnou krev, zrádce ve vlastních řadách a hlavně o příšeru, která nabírá inteligenci po svých hostitelích a dokáže přežít v nejdrsnějších podmínkách. A když nakonec započítáme slušné obsazení, jež kočíroval béčkový veterán Cosmatos (Rambo 2, Cobra), máme tu záležitost nabíhající téměř na kultovní status. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh těžební podmořské základny Tri Oceanik, kde jednoho dne najdou vrak ruské lodi Leviathan. Pří průzkumu je z lodi vyzvednuto několik bezpečnostních schránek z osobníma věcma mrtvé posádky. Mezi věcmi je i lahev vodky a ta je hlavním impulsem pro tento příběh. Stane se prostě osudná pro celou posádku. CITÁT - Je to vodka......... Lehká podobnosti z filmy Vetřelec a Věc není na škodu. Naopak smíchání těchto dvou snímků vznikl jeden docela originální a pěkný film. Podobnosti jsou v malém prostoru, chováním vetřelce, poukazování na smlouvy (stejně jako černoch ve Vetřelci) a další věci i z filmu Věc jako třeba zkouška krve. CITÁT - Organizmus neznámého původu. Žádná sranda. Všichni jsme nahraditelní........ Je to napínavé, dobrodružné a ikdyž to hodně opisuje z již uvedených příběhů, je to povedené a koukatelné. Škoda je jen toho konce. Tvůrci se tam snaží dostat víc napětí, ale tím že je triková stránka filmu nízká, to spíš kazí než zlepšují. Myslím, že z klidem dám čtyři hvězdy a na film se později ještě podívám. CITÁT - Teď už se cítím mnohem líp........ ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Uvedomuejm si, že ste si prešli peklom." - "Prešli?! Stále sme v ňom." Fuj to bolo. Na LEVIATHANA som sa veľmi tešil, keďže mám slabosť pre podmorské horory ako DEEP STAR 6 alebo SFÉRA. Plných 20 rokov (!) sa mi ho však nedarilo vystriehnuť o polnoci na Nove (a na DVD u nás nikdy nevyšiel). Nakoniec som si dávny detský sen splnil až v roku 2010 a musím neobjektívne skonštatovať spokojnosť. Má to síce béčkarský scenár (no aj tak by som rád videl prequel), ale nie béčkarských tvorcov. Režisér robil RAMBA II a COBRU, scenáristi napísali BLADE RUNNERA a SMRTONOSNÚ PASCU, Lawrence Gordon produkoval 48 HODÍN a skladateľa Jerryho Goldsmitha asi tiež predstavovať netreba. Plus božie herecké obsadenie. Peter Weller (ROBOCOP), Hector Elizondo, Ernie Hudson, Richard Crenna, Meg Foster, Daniel Stern, proste krása. K tomu silná atmosféra a miestami skutočne nechutné (to bola poklona) efekty/masky Stana Winstona (len ten koniec na hladine je úsmevný). Na VEC a VOTRELCA to nemá, ale i tak super. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Spočiatku slušne budovaná atmosféra, postavy tiež celkom fajn, herci viac ako solídni. Potom sa obajví Winstonove monštrum (zase len reklamná nálepka, toto by dokázal pozliepať každý) a už je to horšie. Finále sa mení na nahláškované béčko, čo predošlému snaženiu úplne podráža nohy. Vďaka úvodu lepšie ako DEEP STAR 6... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁ TO VŠECHNY CHARAKTERISTIKY HLUBOKOMOŘSKÉHO ŽIVOTA: ŠUPINY, ŽÁBRY... REGENERACI, A OBDOBÍ LATENCE. ALE JE FAKT, ŽE SI TO PAMATUJE, TAKŽE TO VYPADÁ, ŽE MÁ JEŠTĚ JINÉ VLASTNOSTI…" /// To bylo v časech, kdy všechno špatný přicházelo z Ruska… Prozkoumávat potopenou loď je stejně zajímavý, jako bloudit po tý vesmírný. Lekačky a podmořský prostředí celkem baví. Příběh taky není žádná trága, jen je třeba přijmout fakt, že je to taková slátanina několika filmů. Prostě béčko, ve kterým se utopilo dost prachů (navíc). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pokousal mě kapr. 2.) Thx za titule ,,limbonicart“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Režisér George P. Cosmatos obdržel přes padesát kreslených návrhů, jak by měl netvor ve filmu vypadat. Výsledná podoba je kombinací všech těchto návrhů. (Holina)
  • V interiéru podmořské základny je možné zahlédnout plakát s nápisem „Thing“, který odkazuje na snímek Věc (1982). (SeBig)
  • Leviathan je ve skutečnosti mytologická mořská obluda ze Starého zákona. (Lajty)

Reklama

Reklama