Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

misterz 

všechny recenze uživatele

Uzavrené priestory či už niekde pod vodou alebo vo vesmíre sklamú iba málokedy. Aj v tomto prípade ide o celkom slušnú, atmosferickú dusnotu, kedy záhadná genetická nákaza likviduje jedného podmorského baníka za druhým. Dôjde aj na hrdinské činy, trocha gore, napínavý útek a boj s "roztomilou" podmorskou príšerkou. Veľká spokojnosť. 75/100 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh těžební podmořské základny Tri Oceanik, kde jednoho dne najdou vrak ruské lodi Leviathan. Pří průzkumu je z lodi vyzvednuto několik bezpečnostních schránek z osobníma věcma mrtvé posádky. Mezi věcmi je i lahev vodky a ta je hlavním impulsem pro tento příběh. Stane se prostě osudná pro celou posádku. CITÁT - Je to vodka......... Lehká podobnosti z filmy Vetřelec a Věc není na škodu. Naopak smíchání těchto dvou snímků vznikl jeden docela originální a pěkný film. Podobnosti jsou v malém prostoru, chováním vetřelce, poukazování na smlouvy (stejně jako černoch ve Vetřelci) a další věci i z filmu Věc jako třeba zkouška krve. CITÁT - Organizmus neznámého původu. Žádná sranda. Všichni jsme nahraditelní........ Je to napínavé, dobrodružné a ikdyž to hodně opisuje z již uvedených příběhů, je to povedené a koukatelné. Škoda je jen toho konce. Tvůrci se tam snaží dostat víc napětí, ale tím že je triková stránka filmu nízká, to spíš kazí než zlepšují. Myslím, že z klidem dám čtyři hvězdy a na film se později ještě podívám. CITÁT - Teď už se cítím mnohem líp........ ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Ponor až na dno, atmoška vyšponovaná až na hladinu... Jasně; je to tunel monstróznější, že hloubš už jsou jen protinožci. Jenže když ta parta těžařů, byla příležitostně docela k popukání… A navíc taky ujíždím na vodce, takže vytáhlýho Sixpacka naprosto chápu. Taky bych si dala loka… Virům z Ruska totiž stoprocentně věřím, TY MAJÍ SÍLU! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o solidní skloubení několika známějších filmů, kdy si tenhle kousek vždy vypůjčil to nejlepší a dokázal z toho celkem hodně vytěžit. Začátek je sice trošku vlažnější a napětí se zde rozjíždí dost pomalým tempem, ale jinak nemám větších připomínek skoro k ničemu. Monstrum vypadá dobře (všechny jeho fáze přemeny), herecké výkony jsou na hodně slušné úrovni (vždyť se zde sešla spousta skvělých herců), kamera i zvuk taktéž. Jen mě trošku sral ten český dabing. 7/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tři a kousek. To, že film připomíná slavnější (a lepší) snímky, přece hned neznamená, že je o tolik horší. Leviathan určitě má dobrou atmosféru i sympatické herecké obsazení, jen je škoda, že se těmi zmiňovanými bratříčky a sestřičkami inspiroval tak moc, až to vypadá, že jeho scénáristé prakticky nepřišli s žádným pořádným nápadem. Tedy kromě závěrečné rány pěstí, která je vskutku originální. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Část potápěčských obleků byla vypůjčena z filmu 2001: A Space Odyssey, přičemž zbytek byl vytvořen z fotbalových chráničů. (Chatterer)
  • Na začátku filmu, kdy Tony 'DeJesus' Rodero (Michael Carmine) začne lapat po dechu, Steven Beck (Peter Weller) ve snaze pomoct mu spustí monitor, na němž běží zmatečné 3D animace. Jednou z těch animací je 3D náčrt lampy s míčem, což je Luxo Jr. ze stejnojmenného krátkého filmu Luxo Jr. (1986), který je zároveň prvním 3D filmem natočeným pod hlavičkou studia Pixar. Nezbedná lampa se pak stala i logem tohoto studia. (Bertramm)
  • V interiéru podmořské základny je možné zahlédnout plakát s nápisem „Thing“, který odkazuje na snímek Věc (1982). (SeBig)

Reklama

Reklama