Reklama

Reklama

Kukuřičné děti

  • USA Children of the Corn (více)
Trailer 1

Mladí milenci se na své cestě napříč Amerikou zastaví v malém městečku v Nebrasce a dozví se šokující věc. Jednoho dne před třemi lety zde děti, na příkaz démona zvaného ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, zabili všechny dospělé... V mysteriózním hororu natočeném na motivy povídky Stephena Kinga.
Dvanáctiletý kazatel přijíždí do malého městečka obklopeného nekonečnými lány kukuřičných polí. Ovládne místní děti a přikáže jim zabít všechny dospělé, aby jejich krev přiživila úrodu. Dětem je zakázáno tančit, hrát nebo zpívat a když je jim osmnáct, musí se obětovat kukuřičným polím. Některé z nich se pokusí utéct, ale krvelačný Malachai je uloví. Pár mladých milenců na cestě napříč zemí uvidí na cestě mrtvého mladíka, přivezou ho do zdánlivě pustého městečka a potkají tam jeho vyděšenou sestru. Dívka se jim snaží vysvětlit co se zde děje a varovat je před ďábelskou nadvládou teroru, ale dvojice jej brzy pocítí na vlastní kůži. Živí dospělí nejsou v Gatlinu vítáni, takže musí udělat vše, aby unikli z posedlého městečka živí... Literární předlohou dnes již kultovního snímku byla povídka mistra hororu Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (205)

Jino 

všechny recenze uživatele

Toto byl první film a zároveň poslední originální videokazeta, kterou otec koupil k našemu, kdysi novému videu. Ještě teď vzpomínám v nostalgickém opojení na ten rychlodabing, díky němuž měla spousta filmů svoje kouzlo. Jako děcko jsem tento horor hltal, ale dnes, už se střízlivýma očima musím říct, že Kukuřičné děti nejsou tak dobré jak za mlada. Opuštěné, kukuřičnými poli olemované městečko má věru dobrou atmosféru, ale k dokonalému zážiku mě k tomu opravdu něco chybělo. Potěšila mě sympatická hlavní dvojice (Horton a Hamiltonová) a ten zrzavý buran. Nostalgických 70%, jinak bych to viděl tak o dvacet procent míň. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Children of the Corn 1 v rezii Fritz Kierscha /Rebel z me skoly, Superpilot 1992/ sa podarili, Film ma ponuru a temnu atmosferu a prechadzkly kukuricnym polom su dostatocne hororove. Na zaklade tohoto filmu som sa dost dlho bal prechadzat sa sam po kukuricnom poli. a to v byvalom Ceskoslovensku! Ako zaujimavost moze sluzit fakt, ze tu hra Linda Hamilton, ktora mala roku 1984 aj dalsi film, a to Terminator 1. 69 % ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Kukuřičné děti mají i po letech slušnou atmosféru a krvavé scény jsou taky solidní. Zaujme creepy trpaslík v hlavní roli, který jako jediný umí hrát (taky díky tomu, že je z nich nejstarší a nejedná se o dítě, ale o dospělého muže trpícího poruchou růstu). Původní povídka od Stephena Kinga je velmi dobrá a dokážu si podle ní představit  skvělý film, ale zde bohužel příběh není zpracovaný zajímavě. Ne že by ten materiál byl špatně rozvíjený, ale jde spíš o scénář, který nenabízí žádný větší překvapení nebo stylovou scénu. Jak jsem říkal, gore scény jsou dobré, ale bohužel dojde i na trikové sekvence, které byly i na svou dobu dost strašné. S přivřenýma očima ale fajn horor. (6/10) ()

oLí 

všechny recenze uživatele

6/10 Než jsem si před pár dny Kukuřičný děti pustil ( asi po jedenácti letech ), měl jsem v hlavě vzpomínky polorozpadlýho policajta na kříži a začátku v hospodě - to mi bylo asi osm a v tý době to na mě zapůsobilo tolik, že když jsem ty samé scény viděl předevčírem, nevěřil jsem, co vidím. Byly uplně jiný, suchý, obyčejný. Ale i tak to bylo docela slušně koukatelný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušne navodená atmosféra tajomna a vhodný výber prostredia nedokážu zakryť nedostatočné prekreslenie celej situácie a celej mytológie v pozadí. Film dokáže byť v tých správnych chvíľach plíživo strašidelný, v niektorých, najmä ak ide o nadprirodzeno, zasa nechcene smiešny. Môžu za to aj prestarnuté triky. Burt očividne vidí pred sebou dôkazy o prítomnosti nadprirodzenej sily, ale hneď na to sa obracia na deti ako na zblbnutých fanatikov, ktorí si len zle vysvetlili texty Biblie. Pozitívny dojem ale nakoniec vďaka atmosfére ostáva, len je večná škoda, že tento príbeh nemá vo svojom jadre skutočne premyslený fikčný svet. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • R.G. Armstrongem natočil své scény za jeden den. (Chatterer)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 100. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno