Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina se vydá do Peru hnán touhou poznat hlubší smysl života. Tuto touhu naplňuje skrze pátrání po Rukopise neznámého původu. Rukopis totiž podrobně popisuje, jakou cestou se bude civilizace v příštím tisíciletí ubírat a jak se bude dále vyvíjet společnost a kultura. Film na základě stejnojmené knihy Jamese Readfielda, který vydal tuto svou knihu ve Spojených státech nejprve vlastním nákladem v nevelkém počtu výtisků. Knížka vzbudila velký ohlas, lidé si začali Celestinské proroctví opisovat a kopírovat a jeho pověst a sláva záhy rostly geometrickou řadou. (Pražské Brány 2007) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Podle proroctví se nic neděje bezdůvodně, všechno má svůj význam a hlubší smysl. Proroctví mluví také o schopnosti používat a uvědomovat si intiuci, která hraje v životě lidí velice důležitou roli. Jen si ji prostě nechceme připouštět. Obsahuje tajemství, které mění pohled na náš svět, v němž právě žijeme. Hlavní hrdina chce poznat opravdový smysl života. Vypraví se do Peru, aby nalezl záhadný Rokupis, který se snaží oficiální místa popírat a nepřipouštět si jeho existenci. Rukopis ukazuje jakou cestou se bude naše civilizace ubírat a kam budeme směřovat. ()

Oonika odpad!

všechny recenze uživatele

Blablabla, já řeknu něco osvíceného, blablabla, ty řekneš něco osvíceného, všichni u toho budeme svítit a předávat si energii, ale aby to bylo zajímavější, necháme po sobě střílet, jo? A občas plácnem něco o svitcích, aby to bylo i napínavé. A nesmíme zapomenout dojmout ženské publikum, zamotáme do toho frigidní ženskou, co si najde v Peru svoje osvícené dítě k adopci. A všichni jsme spokojeni. Špatný, fakt špatný. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět utopený v nepřesvědčivém a chaotickém podání režiséra, který byl zřejmě při natáčení sám duševně nepřítomen. I přes tuto výtku jsem se ale nenudil. Možná i proto, že knižní předloha (aniž bych ji četl) zjevně nabízí hodně mystického materiálu a proto je velká škoda, že jí dostalo jen této veskrze průměrné adaptace. Procenta navíc jsou za oduševnělou a éterickou krásku Sarah Wayne Callies. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Z filmu prúdi pozitívna energia, napriek tomu mám z neho zmiešané pocity, pretože hnutie New Age, v ktorom duchu sa nesie celý, je pre mňa rozporuplné. Hnutie New Age, také, aké je vo filme vykreslené, je pekné, zaujímavé, prírodné, no prehnane optimistické, prehumanizované, ide to na city občas. Na druhej strane sa mi páčilo vykreslenie vzťahu človeka k prírode a hypotéza Gaia, aj keď táto hypotéza sa tu odlišuje od tej ako ju chápu ekológovia, pretože Celestínske proroctvo do nej zahŕňa aj preľudnené veľkomestá a Zem ničiaci priemysel, čo dokonca označuje za posledný stupeň evolúcie – no to je zároveň aj pointou filmu, pretože dáva otázku: „Čo bude ďalej?“ ()

Kracken 

všechny recenze uživatele

Ano, myšlenka dobrá ale jako film špatné. Při sledování jde vyloženě cítit že se předlohy chopili vyloženě špatní lidé. Režisér i samotní herci stojí za starou belu, což je škoda. Film tak působí směšně a amatérsky. Na knihu se chystám a věřím, že proroctví které se pomoci filmu marně pokoušel přenést Armand Mastroianni na diváka, bude účinější. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • V knize Jamese Redfielda "Celestinské proroctví" je pomocí tzv. devíti vhledů (devíti částí tajemného rukopisu) popsána duchovní cesta člověka v kontextu s vývojem celého lidstva. (Terva)
  • Natáčelo se v USA (státy Kalifornie a Flordia), v Portoriku a na Kostarice. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 30. března 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Miláně. (BMW12)

Reklama

Reklama