Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to dost nudilo, jenže pak se objevil Johnny, jehož výstupy tento film vyšvihly o pár tříd výše a rázem je tu originální komedie, která by si určitě zasloužila lepší vysílací dobu, než je 9:30 ráno… Jinak po filmu jsem dostal chuť na tousty, které jsem si sice udělal normálně na toustovači, ne na žehličce, ale byly fakt dobré… :-) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Malý komorní snímek,stavící především na hercích.Odlehčenější romantické drama,které neurazí,pomalu,ale mile uplyne a právě díky hereckým partům se jen tak z hlavy nevytratí.Je neuvěřitelné,jaký čuch měl Depp již od počátku své kariéry na zajímavé a nevšední role a je jen dobře,že se hned od začátku vyhýbal hlavním rolím ve velkých bezduchých filmech. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Volala Joon, že vám došel pudink ... a policie to může potvrdit." Obvykle se dívám na filmy, v nichž se dá alespoň jedna osoba označit za normální. Tentokrát jsem však potkal komplikovaným životem disponujícího Bennyho, bláznivou patlalku Joon, v pokeru prohraného šaška Sama a hororově zabitou číšnici Ruthie. To byla prapodivná čtyřka hrdinů, z nichž by osud neměl mít problém vytvořit dva fungující páry. A to vytváření jsem shledal natolik milým, že můj tradiční cynismus dobrovolně přenechal místo v duši prosté radosti. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Vcelku se na scéně neděje vůbec nic, a dokonce to začíná být až otravné, jenže jakmile se na scéně objeví Johnny Depp, nazačnou se dít žádné divy a světe div se, nuda pokračuje dál ...... mám se snad smát tomu, jak se dělají s ledovou tváří tousty žehličkou? Prostě jsem to nedokoukal a v 1/3 filmu to zabalil. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem parádní. Zkombinovat dva blázny, jednoho papírového a druhého nikoli, je vážně zajímavý nápad...a ta zajímavost se prolne do celého filmu. Výsledkem je originální komedie, která inspiruje ke spoustě blbostí a nemálo pobaví. A tak si po skončení poklepávám nohou do rytmu "I'm gonna be (500 miles)" od Proclaimers a přemýšlím o tom, jak vyzkouším Samův způsob dělání toastů a bramborové kaše :o) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Mary Stuart Masterson uvedla, že si filmování scény v autobuse, kde její postava Joon dostává psychická záchvat, nepamatuje. (ČSFD)
  • Benny (Aidan Quinn) měl být původně psychiatr z New Yorku. (D3VIL)

Reklama

Reklama