Reklama

Reklama

Upír v Brooklynu

  • USA Vampire in Brooklyn (více)
Trailer

Obsahy(1)

V brooklynském přístavu přistane prázdná loď plná mrtvých, kterou opustí velký vlk, který se později promění v muže a zmizí v ulicích města. Když zanedlouho poté chytí v ulicích města dvojice italských mafiánů mladého dlužníka Julia, vmísí se do sporu elegantní černoch Maximillian, který chce, aby ušetřili mladíkovo srdce. Jeden z mafiánů ho sice zabije, Maximillian však pobaveně vstane a oba mafiány hravě vyřídí. Julia, který se před ním pokusil uprchnout, chytí a kapkou své krve z něj udělá svého sluhu. Maximilian je totiž upír. Poslední svého druhu. Aby zachránil svůj rod před zánikem, musí do následujícího úplňku najít a získat ženu, která netuší, že je napůl upírka. Případ lodi plné mrtvých dostane na starost detektiv Justice, jehož kolegyni Ritu mrtvoly s vysátou krví podivně fascinují. A právě v ní Maximiilian pozná hledanou ženu a protože se mu žena musí oddat dobrovolně, začne kolem ní splétat jemnou pavučinu svodů. Když jsou pak objeveny mrtvoly italských mafiánů, rozhodne se detektiv požádat o pomoc dr. Zeka, odborníka na záhady. Ten tvrdí, že do Brooklynu dorazil upír. Maximillian několikrát zachrání Ritě život a téměř se mu ji podaří získat, jeho rafinované pokusy však neúmyslně maří jednou Julius, jindy zase Justice, který Ritu miluje. Přesto se mu podaří dostat ji do situace, kdy mu žena podlehne. Začne se měnit v upíra, když je však objevena mrtvola její kamarádky Nikky, jenž se také stala obětí upírova hladu, pokusí se žena z upírova vlivu vymanit. Pochopí, že Maximillian je původcem všech podivných úmrtí a když dojde k rozhodujícímu střetnutí, musí se rozhodnout, zda podlehne kouzlu šarmantního upíra a přijme bohatství, nesmrtelnost a vše co jí nabízí, nebo zůstane člověkem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Vämpiriüs 

všechny recenze uživatele

Vyloženě špatné to není, dívat se na to dá jen Horor zde moc cítit není a komedie s romantikou zde příliš též nekypí. Zajímavě splácnuté Céčko, které to prvním shlédnutí může vesele letět do koše. Scénáristé měli dobrou myšlenku jen tomu celkově něco chybělo. Od začátku do konce takové neslané a nemasné, přičemž tam stále něco chybí. K tomu upír a v podobě velkého vlka ... ? ()

Kelinej 

všechny recenze uživatele

Pozadí vzniku filmu neznám, ale představuji si je nějak takto. Eddie Murphy přišel za Wesem Cravenem, který byl v té době na vrcholu režisérské slávy, a říká: "Wesi, chceme s bráchou udělat společný film. Veselý i krvavý zároveň. Já mám prachy, tak to budu produkovat, brácha už má hotový scénář, a ty nám to natočíš." A starý dobrák Wes kývnul. Vznikl nesourodý snímek, u kterého se člověk nebojí a směje se jen sporadicky. Naštěstí je z vedení týmu cítit aspoň Cravenova zkušenost. ()

Reklama

Shadow 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle má být komedie, tak by mě zajímalo, co je na tom tak extra komického. Horor to taky až tak moc není. A romantika? Scénárista si asi šlehnul a vznikla z toho blbina. A režisér? Začal vařit česnečku, ale zapomněl tam dát česnek. Proč jen do toho navezli i jindy velmi dobrého komika Eddieho Murphyho? ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Ani pritomnost relativne hviezdnych mien - minimalne na svoju dobu - nezaruci, ze ide o aspon priemerny film. Horor, ktory nie je ani trochu strasidelny, komedia, ktora je zufale nevtipna akcia, ktora je aj na domov dochodcov prilis nudna stahuju film viac ku dnu ako 50 kg betonove zavazie priviazane o clenky mafianskej obete na dne priehrady. Vsetci zucastneni maju na svojom konte sakramentsky lepsie kusky a na tento treba zabudnut. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy má těžký život. Každé kamarádství se mu rozpadá (tu kámošovi upadne ruka, tu ucho) , dívka kterou miluje ho nemiluje a všichni ho chtějí sejmout. Přitom si jen občas sosne krve a z nudy sem tam vyrve srdce, nebo utrhne hlavu...mezitím zachraňuje své vyvolené život, aby ji obměkčil, jenže mu plány vždy zhatí všichni kolem a jako bonus má na sbalení dívky čas jen do úplňku jinak jeho rasa zanikne takže na nějaké trpělivé pomalé balení není čas. Tak co závidíte Eddiemu život upíra? Já bych se na jeho místě šel podívat na východ slunce abych měl pokoj. Eddie je ale vytrvalej a tak nám dále servíruje krvavou porci zábavy ze života upíra. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme je veľa odkazov na Draculu (1992). Tak napr. vylodenie sa v prístave, mŕtva posádka a premena na vlka odkazujú na plavbu lode Demeter, sluha, pojedajúci hmyz zas na Renfielda. (BlackTom)
  • Během natáčení zemřela při nehodě Sonja Davis, kaskadérka, která v některých scénách zastupovala Angelu Bassettovou. (oje)

Reklama

Reklama