Reklama

Reklama

Mláďata

  • Kanada The Brood (více)
Trailer

Obsahy(1)

Frank Carveth se obává o duševní zdraví své bývalé manželky a jeho dopad na jejich šestiletou dceru. Jednoho dne je učitelka jeho dcery Ruth napadena dvěma znetvořenými dětmi ve školce, což Carvetha vede k odhalení souvislostí mezi sérií vražd, bouřlivým vztahem s bývalou ženou, radikální psychoterapeutickou sektou a tajemným doktorem Raskinem. Hrozba děsivých a nebezpečných bytostí se stále více přibližuje a Carveth musí udělat vše pro to, aby ochránil sebe i svou milovanou dceru. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Tohle je psychoplasmie. A je to nakažlivé. Od samého začátku je divák uvrhnut do nevědomí, co se s ním děje. Do mrazivé psychologické hry, kterou Cronenberg rozehrává. Čím více děj pokračuje, tím více atmosféra houstne, ale pořád divák přemítá a vstřebává tísnivou látku. Poznává Noly. "Někdy to dělají. Někdy. To jsou ale špatné maminky, pěkně zkurvené maminky. A neví zda jí litovat nebo nesnášet. Jedno ale ví. Frank mu více a více přirůstává k srdci a chce pro Candice to nejlepší stejně jako on. Jenže to nebude zadarmo. Mnozí to již schytali a ONI si s dalšími brát servítky nebudou. "Protože ona je včelí královna, jasný?" Nakonec David Cronenberg připraví takovou nechutně dramatickou, sci-fi hororou atmosféru, až člověk zapomene mrkat. Jak film skončí, tak do chvíle je na CSFD:cz a dává tomuto filmu *****. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Mláďata nejsou pouhým laciným hororem zobrazující řádění dětských mutantů. Už od začátku se dostáváme k psychice jedince a terapeutickému sezení, takže v tom je i spousta symbolismu a abstrakce. Ta neskutečně drásavá atmosféra je přítomna od začátku a umocní se velmi silně gradujícím koncem. Nemám slov, zkrátka Cronenbergovy filmy mají v sobě něco zvláštního, co u jiných vůbec neregistruji a mají sílu s vámi nitěrně pohnout. P.S.: Já si celou dobu říkám odkud vlastně toho terapeuta Hala znám a on je to Oliver Reed, kterého asi většina mladších filmožroutů zná jako Proxima z Gladiátora od Ridleyho Scotta! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Cronenberg ve své nejúchylnější formě libující si ve studiích duše a mutacích. Škoda, že v posledních filmech od bizarností upustil, byť perfekcionalistou zůstal. Posedlost mutacemi má nejen ve svých filmech (Moucha, Scanners, Rabid...), ale rád si v podobných i zahraje - Cabal - Plod noci (C.Barker). Nefungující rodina se rozpadá, manželka je mišuge, otec bojuje o dceru a do toho vstoupí démoni z nejtemnější strany lidské duše. Počáteční psychologické drama se postupně mění v noční můru s naturalistickými vraždami a nechutným porodem... Šťastné bylo obsazení skvělého O.Reeda do role psychiatra. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Třetí hvězda je hlavně za konec, ten byl totiž konečně správně zvrácený, onen způsob množení, čuchání matky k právě se prezentujícímu výsledku svého tělesného snažení, spousta roztomilých zlých trpaslíků, kteří velmi krásně přijímají kulky...do té doby to ale byla víceméně vata čas od času oživená nějakou tou vraždící akcí, které měly sami o sobě zajímavou atmosféru (řekl bych asi hlavně kvůli červené bundě), ale vtipnější by bylo, kdyby ony používané tupé vražedné nástroje měly více křupavý efekt a divák by pak měl šanci osvěžit si znalosti lidské nervové soustavy. I když na mě film jako celek působí průměrně, jsem rád, že je cítit, jak se David po malých krůčcích zlepšoval po té řemeslné stránce, jeho starším filmům Shivers a Rabid jsem nedokázal uvěřit, vůbec je přijmout, nikoliv po obsahové stránce, tady už to ale celkem šlo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak zde mě opravdu asi nejvíce dostala depresivní atmosféra a psychologická stránka filmu. Přiznám se však, že jsem očekával ještě něco navíc. Některé scény se můžou opírat o silné momenty, ale našel jsem zde i určité slabší místa, kdy mě děj zas až tolik nebavil. Určitě mě však zaujal nápad s malými vrahy, kteří se s ničím a nikým nesrali. Trochu jsem ovšem nepobral tvůrcův nápad „jejich vzniku“, který mi přišel docela „divný“. Hudební doprovod Howarda Shorea byl opravdu skvělý. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • Samantha Eggar pracovala na filmu pouhé čtyři dny. (Zdroj: ČSFD)
  • Film obsadil 78. pozici v anketě televizní stanice Bravo "100 Scariest Movie Moments". 88. pozici film obsadil v anketě "Chicago Film Critics Association's 100 Scariest Movies of All-Time". (Chatterer)
  • První film Cronenberga, ke kterému složil hudbu Howard Shore. Předchozí filmy Davida Croneberga neměly původní hudební doprovod (pouze několik melodií z veřejných zvukových knihoven). (BoredSeal)

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama