Reklama

Reklama

Mláďata

  • Kanada The Brood (více)
Trailer

Obsahy(1)

Frank Carveth se obává o duševní zdraví své bývalé manželky a jeho dopad na jejich šestiletou dceru. Jednoho dne je učitelka jeho dcery Ruth napadena dvěma znetvořenými dětmi ve školce, což Carvetha vede k odhalení souvislostí mezi sérií vražd, bouřlivým vztahem s bývalou ženou, radikální psychoterapeutickou sektou a tajemným doktorem Raskinem. Hrozba děsivých a nebezpečných bytostí se stále více přibližuje a Carveth musí udělat vše pro to, aby ochránil sebe i svou milovanou dceru. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Cronenberg opět nezklamal. Pomalu doháním resty v jeho starejch flácích a teď přišel na řádu The Brood. A podle mě je to hodně dobrej kousek. Hudba a zvukovej doprovod na výbornou, kamera špičková a herci zahráli excelentně. The Brood mě okamžitě vtáhl do děje. Takhle by měl vypadat pořádnej horor. Atmosferickej, nápínavej, zvrácenej, šokující, krvavej. Nejenže je snímek krvavej a pro slabší povahy i nechutnej, k tomu navíc má propracovanou psychologii postav, což vnímám jako hodně velký plus. V roce 1979 to musel být slušnej nářez. 95% Spokojenost. Tenhle kousek za sebe můžu jen doporučit. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ještě než se stačil Cronenberg proslavit jako úchylný experimentátor, kterého zajímají všelijaké lékařské pokusy a fyzické proměny (nebo spíše deformace) člověka, natočil tento slabý ale chvílemi působivý horor o dětských mutantech, kde si všechny tyto aspekty vyzkoušel pohromadě. Popravdě snímek moc hororový není a nějaké gradace se dočkáme až na konci ale přesto film nenudí a závěrečný "porod" je lahůdkou pro všechny gore úchyláky. ()

Reklama

Silas 

všechny recenze uživatele

Spíš slabší z Cronenbergovy tvorby. Nedočkáme se žádných obrazových orgií a skvělých nápadů jako vytahování kazety z břicha nebo vybuchování hlavy, často se o nepříjemnostech jen mluví. Můžeme pochválit výbornou atmosféru - místy klasický hororová, kdy se dá čekat lekačka - a originalitu námětu. A oproti statečnému Rob Royovi (který byl sice také sám doma) se mi každé zavřené dveře neodevíraly snadno... ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Cronenberg je úchyl fascinovaný mutacemi lidského těla a jeho interakcí s parazity různého druhu. Když tohle víte, případně pokud to máte rádi, můžete se s gustem kouknout. Celý děj filmu je v podstatě záminka k tomu, aby mohl mistr ukazovat tyhle svoje úchylárničky. Takže zatímco v Mouše je podstatou technické spojení hmyzu s člověkem, v Shivers červ, který dělá z lidí sexuchtivé zombies, tady se /// SPOILER ALERT - - - SPOILER ALERT - - - SPOILER ALERT /// rodí ty malé obludy z lidského hněvu, a to způsobem, který rozhodně vybočuje ze standardů americké kinematografie. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních známějších kousků mistra atmosféry Davida Cronenberga (pominu-li starší Shivers, který jsem ale neviděl) je opravdu zlý. Z filmu opravdu čpí vrcholně zvládnutá atmosféra zla a teroru, o kterou se starají malé děti, kteréžto když jsou na scéně, člověk opravdu nemá dobrý pocit (o závěru ani nemluvě). Musím také upozornit na to, že The Brood se u mne vyšplhal k maximálnímu hodnocení, hlavně kvůli druhé polovině, respektive závěru, který je opravdu děsivý a v jeden moment i překvapující. A celé je to navíc okořeněno skvěle hrajícím ansáblem herců, byť to tak podle obsazení nevypadá. Co se musí Cronenbergovi nechat, je jeho mistrovská režie (kterou ostatně předvedl v dílech jako Moucha, Scanners, Příliš dokonalá podoba, nebo z poslední doby Východní přísliby) a to, že je ve filmu opravdu vše vysvětleno, takže divák ví, proč se to vše děje a jak je to možné, což je častá chyba dnešních hororů, které nám nechávají bubu tajemný a nevysvětlený konec. Old school psychologický horor, který i po více jak 30 letech dokáže pořádně vyděsit. 10/10 ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • Cronenberg napsal scénář po obtížném rozvodu a přetahování o dceru Cassandru s bývalou ženou Margaret Hindsonovou. Charakter Noly Carveth má údajně některé její charakteristické rysy. (PußyMagnet)
  • První film Cronenberga, ke kterému složil hudbu Howard Shore. Předchozí filmy Davida Croneberga neměly původní hudební doprovod (pouze několik melodií z veřejných zvukových knihoven). (BoredSeal)
  • Samantha Eggar pracovala na filmu pouhé čtyři dny. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama