Reklama

Reklama

Vražda na večeři

  • USA Murder by Death (více)
TV spot

Když vám někdo pošle pozvánku na „večeři a vraždu“, budete se patrně ošívat i coby známé a uznávané soukromé očko. Když ale na obálce této pozvánky stojí jméno excentrického milionáře Lionela Twaina, známého svou velkou zálibou v detektivních příbězích, je skoro povinností přijmout. Navíc, co si budeme namlouvat, taková známost se vždycky hodí. A proto začíná pětice nejznámějších detektivů současnosti, mezi nimiž i přes pozměněná jména nepochybně poznáte také Phila Marlowa, Herculea Poirota či slečnu Marplovou, balit kufry a míří směrem přímo na boháčovo honosné sídlo. Napínat vás nemusíme – k vraždě nakonec přeci jen dojde a právě pátrání po vrahovi je v této konverzační parodii ten největší odvaz. Ale také aby nebyl, když se zde na postech nájemných mužů a žen zákona předhánějí takové legendy jako Peter Sellers, Peter Falk či David Niven. V roli podivínského Twaina se pak můžete těšit na Trumana Capoteho, spisovatele a jednu z nejvýraznějších figur americké kultury po druhé světové válce, známého také díky biografickému dramatu Capote, za nějž jeho představitel Philip Seymour Hoffman obdržel v roce 2006 Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Rewol

Rewol (hodnocení, recenze)

Veľmi príjemné prekvapenie, prakticky som sa hláškami bavil od začiatku až do konca ;) Toto je umenie minulosti, ktoré už dnes veľmi nie je vidieť a je vzácne. Humor aj keď bol miestami "tvrdý", tak v žiadnom prípade nebol trápny.

A čo ma extra prekvapilo je to, že tento film bol evidentne predlohou pre skvelú sériu Cube. Tvorcovia hororu si z tohto filmu zobrali pre nich nosnú myšlienku s posúvaním miestností a vyšperkovali to v niektorých častiach do dokonalosti...

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

KIT.HL: Co to dát do zajímavostí? I když tam (podle toho jak jsem koukal) není alternativní dabing, tak něco by z toho vytáhnout šlo :) ,.
Zkrácený odkaz http://goo.gl/OoTvG .

Uživatel KIT.HL smazal svůj příspěvek.

Oskar

Oskar (hodnocení, recenze)

Ne ne ne. Sherlocka Holmese hrál jistý Keith McConnel, který v tomtéž roce hrál i jednoho "vážného" Sherlocka ve švýcarském filmu Sherlock Holmes. Všechny čtyři vystřižené scény: www.youtube.com/watch www.youtube.com/watch www.youtube.com/watch www.youtube.com/watch Je tam Sellers v roli taxikáře, vystřižený triumfální moment Wangova odstrkovaného syna a v poslední scéně je Holmes i s Watsonem. Watsona hraje Nigel Bruce. Na tom, kdo hraje Sherlocka, se tamější komentátoři nemohou shodnout. Jeden je dokonce přesvědčen, že je to Peter Sellers, bloud. ;-)

Reklama

Reklama