Reklama

Reklama

Tajemná zahrada

VOD (1)

Obsahy(1)

... je místo, kde se dějí zvláštní věci.
V roce 1993 natočila Agnieszka Hollandová remake tohoto překrásného filmu z roku 1949, který vznikl na motivy klasické knížky Frances Hodgson-Burnettové. Vypráví příběh malé Mary, která je nucena trávit nějaký čas u strýčka na venkově. Poté, co se zabydlí v tomto venkovském domě, objevují Mary, její invalidní bratranec Colin a místní chlapec Dickson zamčenou a opuštěnou zahradu. Díky svému přátelství a péči vracejí tomuto skrytému místu krásu a život a nemocnému chlapci zdraví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

tron 

všechny recenze uživatele

„Naučil sa smiať a ja plakať.“ Tajomná záhrada mi trocha pripomína del Torov Faunov labyrint, ale nie je až taká dobrá a nebyť rozprávkovej atmosféry, rozhodne by si 4* nezaslúžila. Lenže tá je i vďaka výprave, zaujímavému scenáru a ľudskému prístupu (poľskej režisérky Agnieszky Holland) originálna. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tento rodinný snímek nenabídne divákům žádný novátorský postup, unikátní příběh ani záplavu megahvězd. Ale má v sobě skryto nějaké magické kouzlo, kterým dokázal očarovat i mne. To kouzlo je skryto především ve způsobu vyprávění a práci s kamerou. Agnieszka Holland dokázala natočit procítěný příběh s nádechem lyriky a okouzlujícími záběry, okořeněný hereckým výkonem Maggie Smithové, ale i dětských hrdinů filmu. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dílo Frances Hodgson Burnett je pro filmaře synonymem Malého lorda Fauntleroye, Malé princezny a Tajemné zahrady. Jsem ráda, že jsem náhodně znovu objevila Hollandové variantu právě tohoto příběhu, protože se jí skutečně podařilo natočit tak křehkou látku s opravdovou pokorou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $31,181,347Tržby Celosvetovo $35,200,000║ Tak dalo sa to zniesť, hlavne vďaka druhej polovici filmu, aj keď citeľne Holland nemá úplne kontrolu nad filmom, tak aby mohla naplno vtiahnuť sledujúceho do diania, je to také na pol ceste z niekoľkými fajn momentkami. Samozrejme Anglický chlad je z toho cítiť, fakt neskutočne chladná pustatina je ich územie rovnako ako ich domy. Tématicky podobná Malá princezná je v detailoch omnoho silnejšia a intenzívnejšia. /55%/ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nepopieram určitú magickú atmosféru, ktorá vyplynula hlavne z prostredia sídla a jeho okolia. No mám taký dojem, že práve kvôli tomu išlo po tejto stránke vyťažiť podstatne viac. Samotný príbeh má síce pár silnejších miest, ale celkovo ma moc nenadchol - často mdlé, aj keď myšlienka snímku bola pekná. Detskí herci však zahrali výborne. Priemer. 60/100 ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama