Reklama

Reklama

Království ohně

  • USA Reign of Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V dnešním Londýně pozoruje dvanáctiletý chlapec svoji matku, stavební inženýrku, jak neúmyslně probudí ze spánku trvajícího staletí obrovského oheň chrlícího draka. O dvacet let později je náš svět těmito obludami a jejich mláďaty zamořen a téměř zničen. Vrchní požárník Quinn (Christian Bale) má za úkol toto nebezpečí odvrátit a udržet malou komunitu při životě. Do jejich středu přijde Američan Van Zan který tvrdí, že ví, jak tyto obludy zabít a jak zachránit lidstvo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

Nancy 

všechny recenze uživatele

No tak sem viděla velkýho, oheň chrlícího draka, kterej letěl pár metrů ode mě. Připadala jsem si, jak když sleduji nepovedený dokument. Takovou neskutečnou nudu jsem už dlouho neviděla. Není tak dlouho, co jsem to viděla a matně si vzpomínám jen na to, jak drak někoho honil po chmelnici. Film se tváří strašně vážně a důležitě a přitom se z reproduktorů ozývají jen nemyslitelné bludy o dracích a jejich chování k lidem. Doufám, že moc často nenarazím na takové nudné blbosti, jako je tento snímek. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

60% - Při pohledu na postapokalyptický Londýn jsem si vzpomněl na hru Hellgate: London, ale to sem teď nepatří. Snímku amotnému by prospěl mnohem rozvětvenější příběh, rozvedení problému, protože ze světa ovládaného draky se dalo vytěžit opravdu hodně. Takhle je to bohužel jen fantasy béčko. I tak jsem se dobře bavil, hlavně díky Baleovi a McConaugheymu (naprosto famózní vizáž!), temné atmosféře a povedeným drakům... ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Poster vyzerá lepšie ako je samotný film, ale mne sa aj ten film páčil, hodnotenie skutočne nechápem. Herecké obsadenie je super a mňa dokázalo vtiahnuť do postapokalypsového sveta, v ktorom vládne oheň. Vizuál sa skutočne podaril a všetko to na oko celkom reálne vyzerá a to hovorím aj o drakoch. Tak isto ani príbeh nie je zlý, v ktorom Bale McConaughey tvoria vynikajúce duo. Nemám prečo zle hodnotiť, keď som sa pri tom bavil. 80% - 4* ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

My máme ty nejrealističtější draky, které kdy člověk stvořil pro film. My máme vizi apokaliptického světa, kde se jednou probudili spící draci a jako právoplatní dědici trůnu pána světa se navrátí a vezmou si své dědictví. A co vy? Vy se musíte dívat na tento snímek, který si myslí, že je tím nejvážnějším co kdy vzniklo a chce aby jste mu všechno věřili. Nemyslnost děje a průměrné herecké výkony ještě více podrthují podprůměrnost tohoto film. Není jiná možnost? Ano, je. Tak například přepnout program... ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Scénář je opravdu hodně béčkový, stejně jako výprava nebo akční scény, kterým chybí patřičná nabušenost a velkolepost. Za co 3 hvězdičky? Za skvělé triky a především za ty dva borce v hlavních rolích! Snad v žádném jiném filmu nebo seriálu jsem neviděl tak vyrovnanou dvojici dvou rozdílných kladných hrdinů. Skoro vždy má někdo převahu (např. Smrtonosná zbraň, Skála). Ale tady ne. Oba jsou fantastičtí, ale každý jiným způsobem. Christian Bale je klasický klaďas, který je na plátně od samého začátku a kterému prostě musíte fandit, i kdybyste byli jeho pravým opakem. Ovšem pak přichází na scénu Matthew McConaughey, což není žádný "good guy", ale pořádně namakaný (americký) macho, který nechodí pro nadávku daleko. A zrovna tak, jak fandíte Baleovi kvůli jeho kladnosti a sympatickému ksichtíku, tak úplně stejně budete držet palce Mattovi kvůli jeho neodolatelně drsňáckému rambovi Van Zanovi. ;-) ()

Galerie (87)

Zajímavosti (11)

  • Film vyhral cenu Akadémie science fiction, fantasy a hororových filmov (Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films) v kategórii Najlepší fantasy film roku 2002. (Greenpeacak)
  • Dĺžka Van Zanovej brady sa permanentne mení. (Greenpeacak)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy ako Salamander či Where Heroes Go Down. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama