Reklama

Reklama

Království ohně

  • USA Reign of Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V dnešním Londýně pozoruje dvanáctiletý chlapec svoji matku, stavební inženýrku, jak neúmyslně probudí ze spánku trvajícího staletí obrovského oheň chrlícího draka. O dvacet let později je náš svět těmito obludami a jejich mláďaty zamořen a téměř zničen. Vrchní požárník Quinn (Christian Bale) má za úkol toto nebezpečí odvrátit a udržet malou komunitu při životě. Do jejich středu přijde Američan Van Zan který tvrdí, že ví, jak tyto obludy zabít a jak zachránit lidstvo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (376)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Parádní atmosféra, až na drobné výjimky výborné triky, skvělý Bale a ještě lepší McConaughey a v neposlední řadě také solidní akce, to jsou hlavní klady tohoto mixu sci-fi a fantasy. Dojem kazí především spousta logických nedotažeností a pomalejší tempo. Mohl to bejt úžasnej adrenalin. Jenže není... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kráľovstvo ohňa má jednú zásadnú vadu (a mnoho menej zásadných). On nám totiž tvrdí, že je hollywoodskym veľkofilmom. Pritom je len lacným béčkom. Vyznel by omnoho lepšie, ak by hlavné úlohy hrali Van Damme a Lundgren, v takom prípade by som film svojim spôsobom aj odporúčal. Kráľovstvo malo zobrazovať celú tú vojnu, ničenie miest a nie iba krátky postapo úsek. Výsledkom je celkom slušná nuda. Koncovka sa konečne odohráva v zničenom Londýne, lenže aj jej priebeh je sklamaním, možno väčším, ako život na hrade. Našťastie sa CHB a MMC môžu už nad svojou minulosťou iba zasmiať, nemusia plakať. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Len jedno je horšie, ako draky. Američania.“ Drak je sám osebe príliš fascinujúci tvor na to, aby bol film, v ktorom vystupuje, vyložene nezaujímavý. Dvojnásobne, ak je drakov viac a príbeh sa odohráva v post-apokalyptickom svete, za ktorý je zodpovedný tento úžasný mytologický tvor. Bohužiaľ, režisér výborných celovečerných AKTOV X (1998) to nezvládol. Hnusná výprava, málo drakov (teda je ich dosť, ale objavujú sa v málo scénach) a otrasné "herecké výkony" (zarastený a pochmúrny Bale, holohlavý a pochmúrny McConaughey, pochmúrny Butler). Zostala pachuť po premárnenej šanci, zopár originálnych detailov (prekvapivo "realistické" vysvetlenie, prečo drak vlastne chrlí oheň) a od veci nebolo ani „riešenie dračej otázky“ (keď je v mravenčom spoločenstve normálne, že úhyn kráľovnej rovná sa zániku celého Systému, prečo by to nebolo možné u drakov?). ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Ono to vůbec neni tak špatný jak většina píše. Skvělé efekty, místy celkem snesitelná hudba a skvělé obsazení z tohohle díla dělají parádní podívanou, která je ale hrozně moc srážená nevýraznym scénářem a dějem. Kompletně předělat scénář, hlavně posledních 20 minut, vymyslet lepší hudbu a dát tomu o půl hodiny na víc a bylo by to na pět hvězd. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Ale jo, podle mě průměrný film s pěknými draky v trochu jiném hávu než jsme zvyklí u těchto potvor. Dračí fil z budoucnosti, kdy je země zdecimovaná a hrstka přeživších žije drsné životy v úkrytu před dravci. Nápad pěkný, obsazení taky, efekty draků taky, tak co se nevyvedlo? Celý to mi to přijde takový nezáživný a chybí tomu pořádná nabušená akce. Za mě 60% :) ()

Galerie (87)

Zajímavosti (10)

  • Způsob, jakým draci „tvoří“ oheň je inspirován dvěma zvířaty současnosti – kobrou plivající jed a střevlíkem (ten na svou obranu vypouští jistou odpudivou směs). (HellFire)
  • Úlohou vytvoriť čo najrealistickejších drakov boli poverení Richard Hoover a Dan Deeleeuw. Hoover bol dokonca nominovaný na Oscara za špeciálne efekty vo filme Armageddon (1998). (Greenpeacak)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy ako Salamander či Where Heroes Go Down. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama