Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (492)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

K sakru, jak je nesmírně potěšující a lahodné jednou za čas natrefit na film, který vám dá mnohem více, než by vás kdy napadlo od něj očekávat. Klíč mě zcela neočekávaně překvapil skvělým nápadem, dobrým scénářem, hodně dobrými hereckými výkony takřka všech protagonistů (tohle bych od zcela nehororové Kate Hudson opravdu nečekal; a John Hurt? Stejně depkoidní výkon jako v 1984 a tady k tomu nepotřeboval ani mluvit), hodně dobře budovanou zápletkou a napětím a i ta celková pointa mi došla jen chvíli předtím, než je odhalena. Naproti tomu film postrádá takřka všechny myslitelné nešvary podobných snímků současnoti – nelogické scény a jednání herců či protivnou omladinu, které nepřejete nic jiného než co nejpomalejší a nejbrutálnější smrt. I bez krve a vražd se tak Klíč stal jedním z nejlepších hororů, co jsem za poslední rok viděl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $43miliónovTržby USA $47,907,715Tržby Celosvetovo $91,974,818║ Asi jeden z mála horrorov za posledné roky čo netlačí dej cez brutálne scény ale snaží sa dej vystavať cez tajomný príbeh, kde treba plnú pozornosť sledujúceho aby sa mu všetko čo chce film povedať strebalo a vyrysovalo v zaujímavú zápletku. V podstate ide o takú komornejšiu snímku z minimom postáv, takže nie je problém pochopiť ktorékoľvek konanie akejkoľvek postavy. Možno na prvý pohľad to vyznie priemerne ale človek keď si uvedomí aké horrorové frašky dnes vznikajú, musí uznať že v tomto prípade ide o to lepšie z toho čo nám tvorcovia ponúkajú. /videl v kine: 70%/ ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem sledoval dost vydařený film, ale konec mě totálně znechutil. Atmosféra filmu byla od začátku jednou parádní mysteriózní jízdou okořeněnou vynikajícím výkonem Kate Hudson a slušným hudebním doprovodem. Po celou dobu jsem s napětím očekával jak to dopadne, ale následně jsem byl hodně zdrcen naprsto dementním koncem. Příběh samotný nemá žádné výrazné trhliny, kromě několika nudných pasaží, ale těch zde bylo minimum. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Starý dům bez zrcadel, půda plná haraburdí a dalších podivných věcí, univerzální klíč a černá magie (vůbec bych si s něčím takovým nezahrávala!!!). K tomu jednoduchý pokyn „Buď hodná na mého muže i dům.“ Duchařská atmosféra se spoustou rekvizit, které k ní patří a překvapivý závěr.... za který dávám 4*. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Klasický případ filmu s příliš málo postavami, kdy "klíčová" :-) otázka "Kdo je padouch?" má jen malý počet možných odpovědí, takže diváka nelze moc překvapit. Nepovedlo se to ani "Klíči". I když závěr je celkem ucházející a diváci po odchodu z kina nebudou vyloženě naštvaní, přesto tenhle film není ani náhodou "děsivý a strhující" jak píšou v infu. Spíš naopak. "Klíč" recykluje řadu hororových klišé, která už dnes nedokážou vyděsit ani malé děti. Navíc jsem nepochopil, v čem konkrétně je tajemný onen titulní klíč, který podle mne není "zdánlivě obyčejný" (Info distributora), ale opravdu obyčejný, prostě jen (překvapivě) dokáže otvírat dveře. Film se stejně dobře mohl jmenovat "Strašidelný dům", "Tajemství půdy", "Mysteriózní elpíčko" či dalších dvacet názvů, které by se daleko víc vztahovaly k jeho obsahu. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Ronald McCall si kvůli postavě Papa Justify musel ostříhat dredy. (figgo jr.)
  • Kate Hudson záhy po přečtení scénaře otěhotněla a natáčení filmu se o rok odložilo. Ukázalo se, že to bylo pro celý tým dobré rozhodnutí. (Michelle75)
  • Scény z města byly natáčeny v New Orleans. (Michelle75)

Reklama

Reklama