Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (492)

Matty 

všechny recenze uživatele

Mladá atraktivní běloška leze opakovaně do neosvětlených místností, z nichž se ozývají divné zvuky. Už zase. A zase jsem sebou párkrát ucuknul. Když to člověk umí, i něco tak provařeného jako obyčejnské zahřmění dokáže ve správnou chvíli pocuchat nervy. Klíč je hororem MTV generace – zběsilé střihy, brutální násilí jen v záblescích, úderný soundtrack a neodhadnutelný závěrečný zvrat. Právě závěr bych označil za nejproblematičtější, jakkoli mne právě on přiměl hodnotit čtyřmi hvězdičkami. Skotačení mezi ukrutnou a přijatelnou blbostí (netušil jsem, kolik toho zmůže hrst červené hlíny) je nasazena koruna v podobě přeměny v krutou komedii („Caroline teď není ve své kůži“). Porozuměl-li jsem tomu správně, klíčem ke Klíči je akceptovat Kate Hudson coby arogantní krávu s Elektřiným komplexem. Napodruhé se tudíž pravděpodobně nebudete bát, nýbrž si krásně vychutnáte všechen cynismus tvůrců. Každý chce být mladý, krásný a bohatý a jestli tvrdí něco jiného, lže sám sobě. 75% Zajímavé komentáře: Marius, k212, RAiken, Desperado, El Loco ()

Fr 

všechny recenze uživatele

její práce je starat se o lidi. stařík Ben má před sebou tak měsíc života, nemluví a bydlí v krásném tajemném domě, ve kterém nejsou zrcadla. nikde. ale je tu Benova manželka, která má starost, aby Caroline porozuměla jejímu domu a také univerzální klíč....finále příběhu je opravdu originální. dalo mi zapomenout, že jsem sledoval pouze horor o domu, ve kterém straší. během filmu se nenudíte, navíc tu jde o zajímavé věci jako je voodoo, což mě zajímá. nekřičel jsem strachy, jen tiše seděl a hleděl. takže: hlavně díky závěru, za 4. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem sledoval dost vydařený film, ale konec mě totálně znechutil. Atmosféra filmu byla od začátku jednou parádní mysteriózní jízdou okořeněnou vynikajícím výkonem Kate Hudson a slušným hudebním doprovodem. Po celou dobu jsem s napětím očekával jak to dopadne, ale následně jsem byl hodně zdrcen naprsto dementním koncem. Příběh samotný nemá žádné výrazné trhliny, kromě několika nudných pasaží, ale těch zde bylo minimum. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Klasický případ filmu s příliš málo postavami, kdy "klíčová" :-) otázka "Kdo je padouch?" má jen malý počet možných odpovědí, takže diváka nelze moc překvapit. Nepovedlo se to ani "Klíči". I když závěr je celkem ucházející a diváci po odchodu z kina nebudou vyloženě naštvaní, přesto tenhle film není ani náhodou "děsivý a strhující" jak píšou v infu. Spíš naopak. "Klíč" recykluje řadu hororových klišé, která už dnes nedokážou vyděsit ani malé děti. Navíc jsem nepochopil, v čem konkrétně je tajemný onen titulní klíč, který podle mne není "zdánlivě obyčejný" (Info distributora), ale opravdu obyčejný, prostě jen (překvapivě) dokáže otvírat dveře. Film se stejně dobře mohl jmenovat "Strašidelný dům", "Tajemství půdy", "Mysteriózní elpíčko" či dalších dvacet názvů, které by se daleko víc vztahovaly k jeho obsahu. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Hezky vymyšleno, to se mi moc líbilo. Sice celkový děj je už slabší, ale i tak nemůžu říct, že bych se v některých pasážích vyloženě nudil, protože, na rozdíl od jiných hororů, se v něm, i když někdy pomalu, ale stále, něco děje. Pár strašidelných okamžiků se v tomto "hororu" objeví, určitá (nutná) dávka mystična a nadpřirozených sil vůbec není na škodu, něco je hodně čitelné, něco ale ne, a to něco mě na konci dostalo (nebo jsem možná jen natvrdlej, že mě to nenapadlo už dřív). Každopádně silný závěr ve mě zanechal dobrý dojem z jinak průměrnéhbo filmu. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Ronald McCall si kvůli postavě Papa Justify musel ostříhat dredy. (figgo jr.)
  • První polovina filmu se natáčela v Luisianě v domě naznaveném Felicite, který nechal postavit v roce 1847 Luis XIV. z Luisiany jako svatební dar pro svoji dceru. Bažina, která ve skutečnosti za Felicite není, byla vytvořena uměle. (Michelle75)
  • Scény z města byly natáčeny v New Orleans. (Michelle75)

Reklama

Reklama