Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Xavierovi je neuvěřitelných třicet let. Co se to s ním děje? Není ani student, ale ani opravdu dospělý člověk, který ví, jak se věci mají. Kariéra opravdu nic moc, sny o renomovaném novelistovi se rozplývají. Jeho zaměstnáním je pak psaní reportáží a projevů a vrcholem jeho skvělé kariéry je spolupráce na scénáři pro TV seriál. Jeho sentimentální povaha ho vede v rytmu dobrodružství života ze dne na den, z noci na noc. Zdá se, že i když svede každou ženu, není s nimi schopen vydržet - i když jde o tak krásné a ušlechtilé bytosti, jako jsou Kassia nebo Wendy. Je schopen se už konečně srovnat a zaměřit svůj život na nějaký cíl?

Film Erasmus 2 navazuje na první díl, Erasmus a spol. (2002), který si získal v evropském kontextu velmi dobrý zvuk. Svěží romantická komedie s velmi kvalitním mezinárodním obsazením dává najevo svůj velký potenciál. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Filmkabi.net (Gabriela Pravdová)

"Erasmus možná není z těch filmů, o kterém se vám bude ještě týden zdát. Možná není ani z těch, na který půjdete pětkrát a ještě si koupíte DVD. Ale rozhodně na něj pošlete své známé. Anebo na něj vezmete partnera v rámci programu "Příjemně strávený večer" - a vyplatí se vám to, účel splní a navodí…"

Filmpub.cz (Kateřina Svatoňová)

"Klepisch se pokusil nalézt podstatu pravé lásky a vysvětlit, jak je možné zamilovat se vícekrát v životě. Chtěl ukázat problém procesu dospívání a dojít k tomu, že člověk, aby mohl být šťastný, musí odložit své sny a nerealizovatelné touhy, nesmí hledat absolutní ideál a musí přijmout život i s…"

Filmweb.cz (Matej Šišolák)

"Romantická komedie jako je Erasmus 2 vyžaduje odpovídající casting. Režisér se spolehl na osvědčenou hereckou partu, kterou tvoří vesměs krásní a talentovaní herci mladé generace. Není jim co vytknout a určitě stojí za to dál sledovat kariéru takové Kelly Reilly nebo Cécile de France v příštích,…" více

Kinema.sk (Michal Korec)

"Summa summarum, existujú filmy, ktoré pokračovanie vôbec nepotrebujú, a Erasmus je dobrým príkladom. Na druhej strane presne tieto filmy svojich fanúšikov trošku trýznia a dávajú im nádej, že o pár rokov sa môžu vrátiť. Tak tu jeden taký máme - je to nenútené, ale prekvapivo dobré pokračovanie,…" více

MovieZone.cz (Petr Čihula)

"Je nezvyklé točit teenagerovský film, když prakticky všechny charaktery načínají čtvrtou dekádu, ale snad proto nemá výsledek tak infantilní nádech a nutí k nějakému zamyšlení. A zamýšlet se nad vším, co se tu děje, na to budete mít opravdu hodně času film má skoro dvě a čtvrt hodiny, což je…" více

Tiscali.cz (Vojtěch Rynda)

"Erasmus 2 se skutečného života dotýká stejně letmo, jako se předchozí díl jen otřel o skutečné studium. Jestliže v Erasmu a spol. se učení a zkoušky shrnuly několika rychlými střihy, tentokrát práci či obecně existenční starosti Xavier smete ze stolu komentářem Dělali jsme na scénáři celé hodiny.…"

Reklama

Reklama