Reklama

Reklama

Den som frykter ulven

  • Dánsko Den som frykter ulven (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Film je detektivním příbehem s prvky horroru. Detektiv Karsten je poslední den v práci před návratem domů do Dánska. Náhle však musí řešit několik případů naráz. Vraždu staré ženy v lese, útěk patrně nebezpečného Erkkiho z psychiatrické léčebny a přepadení banky. Karsten spolu s psycholožkou Sarou se domnívají, že Erkki nic závažného nespáchal, ostatní detektivové si ale myslí něco jiného a pokouší se případ převzít. Hraje se o čas. (dormouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

tombac 

všechny recenze uživatele

Traumatizovaný drsňák s odznakem, uprchlý chovanec psychiatrického ústavu, bankovní lupič, jedna brutální vražda a tísnivé klima tvořené mimo jiné strohou melancholickou hudbou a přelety kamery nad norskými lesy, připomínající Nolanovu Insomnii, v nadprůměrném severském krimi dramatu, jemuž se víceméně daří diváka držet v napětí až do posledních minut. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

K pěti * mi nechybělo moc, ale vadilo mi tu pár věcí. Tak za prvé, psycholožka vypadala jako méně atraktivní sestra Geislerové a byla mi krajně nesympatická. Klišé v podobě rodinných problémů detektiva mohlo být taky naservírováno trochu obratněji, což platí i o předvídatelnějším a slabším zakončení. A je pravda, že scény nezabírající dva uprchlíky v lese, čas od času mírně zaváněly nudou. Na druhou stranu všechny scény s těmi uprchlíky jsou výborné a napínavé. Tady bych vyzdvihla výkony jejich představitelů Kristoffera Jonera a Stig Henrika Hoffa, kteří navzdoru pošukům, které hrají, velmi rychle získají sympatie diváka. Temná detektivka s psychologickým vývojem postav co udrží pozornost od začátku do konce, ve vedlejší roli opět norské lesy, tajemná chata a opuštěný rybník. Přesně podle mého gusta. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Ještě mohli přidat horor, mysteriózní, romantický a možná by se tam ještě něco našlo. Takový opravdu nevšední a nepravděpodobný shluk situací, který přesto udržel mou pozornost až do konce a toho si cením. Po herecké stránce to bylo taky velmi dobré i tu chemii jsem zaregistrovala mezi detektivem a psychiatričkou, tak nevím v čem je problém. Asi to bude můj negativní pocit vzhledem ke scénáři o kterém se tady zmiňuje už pár uživatelů. Bylo to hodně zajímavé, ale asi až moc, takže u mně to víc jak trojka dnes není. Ale za kouknutí to určitě stojí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Těch souvislostí tu bylo moc a celkově na mě příběh působil příliš vykonstruovaně. Chápu, že se filmaři snažili držet co nejvíce knižní předlohy, ale připadalo mi, že tady to zřejmě trochu přehnali. Ale to zase neznamená, že by to bylo špatné. Film má solidní tempo, sympatické obsazení, celkem příjemný mysteriózní nádech a ani nevadilo, že absentovala typická severská atmosféra, takže v závěru panovala relativní spokojenost. Jen to prostě mohlo být lepší. 65% ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Nórska kriminálna dráma alebo thriller,to je jedno.Hlavne je,že je to dobrý film.Máme tu jednu vraždu starej vdovy,jedného bankového lupiča,jedného duševne narušeného "cvoka" ktorý ujde z cvokárne,cvok sa stane rukojemníkom bankového lupiča,ale netreba zabúdať ani na asi dvanásťročného obezného chlapca-nádejného lukostrelca.No a nakoniec tu máme rozvedeného policajta,ktorý pochádza z Dánska a za dva dni končí v policajnom zbore a odchádza späť do Dánska natrvalo.Na prvý pohľad sa zdá že vieme kto je vrah,ale zdanie môže klamať...Bankový lupič a a jeho rukojemník sa na moje počudovanie stávajú priatelia,vznikne medzi nimi akési zvláštne puto.Všetci herci odviedli veľmi slušnú prácu,jedným slovom výborný film. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v norských městech Oslo, Hamar a Stange. (Cheeker)

Reklama

Reklama