Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dahlia Williams (JENNIFER CONNELLY) začíná nový život. Má novou práci, přestěhovala se do nového bytu a je pevně odhodlána konečně hodit za hlavu vztah se svým odloučeným manželem a plně se věnovat výchově pětileté dcery Ceci. Když se ale bouřlivý rozchod zvrhne v právní bitvu o dítě, začne se její už tak dost špatný psychický stav ještě více zhoršovat. Nový byt v chátrající budově navíc žije svým vlastním životem - z prázdného bytu ve vyšším patře jsou slyšet tajemné zvuky a stropem v ložnici stále prosakuje tmavá voda. Dahliu pronásledují divoké představy, díky nimž přestává být schopna odlišit realitu od fantazie a je vydána napospas nekonečným hrám s jejím zdravým rozumem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

petero 

všechny recenze uživatele

Len máličko chýbalo aby som tomuto dielku dal 4*. A to záver, kde som čakal na záber zo spodku šachty na efektne nasvietený a vodou zaliaty výťah stúpajúci ku stropu, ako to bolo v origináli. No nedočkal som sa. Napätie u mňa fungovalo dostatočne, sídlisko je naozaj skľučujúce a Jennifer Connelly je naozaj výborná herečka. Film inklinuje viac k sociálnej dráme rozvedenej rodiny doplnenej minimálnymi prvkami hororu. Škoda toho záveru, ktorý uspokojí len málokoho. Nie je vyložene zlí ako napr. v Hide and Seek, ale výsledný skvelí dojem z filmu dosť uzemní. Už japonský predchodca bol len menšou obmenou Ringu a od jeho remaku som si nesľuboval veľa, ale dopadlo tu určite lepšie ako napr. taký Ring 2 alebo totálne nevýrazný Grudge. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Americké remaky asijských hororů se podobají jako vejce vejci, tedy rozhodně víc než je zdrávo. Režisér se docela snaží při budování atmosféry (povedená je třeba kamera či práce se zvukem), ale pokuď už jste pár podobných filmů viděli, není to moc platné. Nepříjemné překvapení spočívalo i v tom, že Jennifer Connelly nebyla tak zajímavá jako kdokoli z jejích mužských partnerů, ale dokonce ani jako představitelka její dcerušky. Průměr. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy a to převážně za Jennifer Connelly a za tu lahůdkovou deštivě ponurou atmosféru tvořenou obrazem, zvukem a krásnou hudbou Angela Badalamentiho. Tohle mi fakt sedlo úplně 100% a mohl to být, sic dějově nepříliš výrazný, ale příjemně minimalistický horor. Ale to by film musel skončit o 20 minut dřív - při prvním odhalení a netlačit zbytečně na pilu. Druhý konec, navíc s již několikrát viděnou pointou, to bohužel srazil do vod béčkového podprůměru. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

A zase sa všetci hnevajú na scenár. Však sa na ňom podielal čoraz oblúbenejší terč kritiky Hideo Nakata (KRUH 2). Ale mne sa to páčilo. Dej už nesklame, lebo všetci už (od ŠIESTEHO ZMYSLU) poznajú stále rovnakú zápletku duchárskych filmov. Herci sú skvelí, atmosféra hustá. Jediná moja výčitka smeruje k nevyužitému potenciálu - keby totiž Voda nebola horor (aj keď je remake japonskej duchariny), ale psychologická dráma, boli by to intelektuálne orgie. Škoda, že tento filmík musel vzniknúť teraz, keď svetom vládne Samarin syndróm. A možno by film stačilo len ukončiť pred "kruhovitým" finále. Hlavne kôli Jennifer Conelly odporúčam... Zaujímavé je, že poviedková predloha funguje hlavne vďaka vyhýbaniu sa klišé. Kniha potvrdila moje presvedčenie, že film mohol fungovať bez tlačenia na hororovú pílu... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli za to může fantastická Jennifer Connelly, nebo ty krásně omšelé interiéry levných bytů a kanceláří, nebo ten vlhký, tmavý, brutálně neútulný a depresivně nádherný newyorský panelák, nebo mlžný a deštivý Rooseveltův ostrov se svou úžasnou lanovkou, nebo Badalamentiho hudba, nebo výborné mužské trio Postlethwaite, Reilly & Roth ve výborných vedlejších rolích... ale mně se Dark Water na první i druhý pohled strašně moc líbil a stoprocentně mi sedl. Film má podzimně pochmurnou a působivě tíživou atmosféru, klidnou kameru, napínavý, i když nikterak originální příběh, sladce pomalé tempo a celkově na mě svou vizuální patinou působí, jako by byl natočený o dvacet let dřív. A Jennifer Connelly je ohromně přesvědčivá, roli osamělé, migrenózní, životem ubité ženy v tíživé sociální situaci a na pokraji nervového zhroucení zahrála strhujícím způsobem, úplně jsem se do ní pubertálně zabouchl a hned bych ji u sebe nechal bydlet, snad i s tou její malou kukačkou... A ani pár provařených a banálních scén typu "ajlavjú mámí", mi nezabrání, abych dal bez sebemenšího zaváhání pět a ani nemrknul. (T:Japonský originál, i když taky dobrý, je překonaný na celé čáře... Ač prvorozený, působí proti svému americkému mladšímu bráškovi jako chudý příbuzný.) ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Film sa natáčal v Toronte (Kanada), Los Angeles (Kalifornia), New Yorku a Syosset (New York) v USA od 20. januára do 26. apríla 2004. (Arsenal83)
  • Původní inspirací je povídka z hororové sbírky pojmenované "Temné vody", kterou napsal Suzuki Kodži, autor populární a zfilmované knihy „Kruh“. (akisha)
  • Při natáčení byl byt Connellyové dvakrát vytopen, což jí pomohlo ztotožnit se s hrdinkou. (Mahalik)

Související novinky

Jennifer a Krvavý diamant

Jennifer a Krvavý diamant

14.10.2005

Ak vám po prečítaní titulku náhodou po chrbte prebehli zimomriavky, vedzte, že nemám na mysli Jennifer Lopez (o ktorej hereckých aktivitách a plánoch si možno povieme niekedy inokedy), ale o niečo… (více)

Reklama

Reklama