Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dahlia Williams (JENNIFER CONNELLY) začíná nový život. Má novou práci, přestěhovala se do nového bytu a je pevně odhodlána konečně hodit za hlavu vztah se svým odloučeným manželem a plně se věnovat výchově pětileté dcery Ceci. Když se ale bouřlivý rozchod zvrhne v právní bitvu o dítě, začne se její už tak dost špatný psychický stav ještě více zhoršovat. Nový byt v chátrající budově navíc žije svým vlastním životem - z prázdného bytu ve vyšším patře jsou slyšet tajemné zvuky a stropem v ložnici stále prosakuje tmavá voda. Dahliu pronásledují divoké představy, díky nimž přestává být schopna odlišit realitu od fantazie a je vydána napospas nekonečným hrám s jejím zdravým rozumem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Mně to asijské schéma hororů zasazené do amerického prostředí nějak nesedí. To co mně u asiatů tak děsí mi tady přijde vyloženě jako hloupost. Přesto to mělo takový nějaký děj a souvislosti, trochu té temné atmosféry a na Jennifer Connelly se dobře koukalo a o její holčičku ztracenou ve světě, kde jí nikdo nevěří, jsem měla upřímný strach, takže takové slabší 3*. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu nadprůměrná zneklidňující duchařina vyznačující se víc než dobrou plíživou a napínavou atmosférou. Potěšilo i finále, která sice nebylo nijak originální, ale co se podobných záležitostí týče, nemaj dnešní tvůrci nic moc na výběr. A navíc Jennifer zahrála báječně........... . Prostě a jednoduše se bojim jít si ven zapálit a na kalnou hladinu rybníku teď budu nahlížet zcela novým způsobem. A to se vyplatí! 85% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Neskutečně špatně zrežírovaná filmařina s tak tupou zápletkou, že jsem chvílemi myslel, že vyvrhnu večeři. O čem to vlastně bylo? Sociální drama ? Horor ? Ani jedno ani druhé. Jen špatně poslepovaná směska, bez čehokoliv, co by upoutalo divákovu pozornost. Angažování charakterní herecké perzóny v podobě Jennifer Connelly dost dobře nechápu, ale peníze v tom pravděpodobně hrají majoritní úlohu. Snad hudební podkreslení je vcelku fajn a tvůrcům se dokonce v první polovině úspěšně daří navozovat temnou až depkózní atmosféru (vhodně zvolené prostředí, déšť). Celkově je však výsledek jeden velký neúspěch. Vše ještě umocňuje naprosto pitomý závěr. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Další remake japonského hororu, jehož největší chyba je, že je strašně málo atmosférický...všudepřítomný déšť a ošklivý barák byli sice zajímavé, ale na pořádnou hororovou atmosféru je to málo. A proč se ve všech japonských hororech objevuje voda a duchové mrtvých dětí? A taky mi pořád vadily ty řeči o instalatérech...jsou to hodně slabé tři hvězdičky, snad jen pro to, že se mi předtím ještě nikdy nestalo, abych se u hororu na konci dojetím rozbrečela... ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Film si ma hneď na začiatku získal celou tou bezútešnou atmosférou malých zaprdených nájomných bytov na Roosveltovom ostrove a snahou Dahlie o nový lepší život so svojim dieťaťom. Ako to všetko dopadlo je však iná vec, v druhej polovici film bohužial začal skĺzavať do priemernosti a nudy. Rozhodne nedoporučujem neplavcom. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Režisér Walter Salles žil v mládí v bytě nad klubovým kinem, kde pořád hráli horor Rosemary má děťátko. Později z něho čerpal insiraci. (Mahalik)
  • Film sa natáčal v Toronte (Kanada), Los Angeles (Kalifornia), New Yorku a Syosset (New York) v USA od 20. januára do 26. apríla 2004. (Arsenal83)
  • Při natáčení byl byt Connellyové dvakrát vytopen, což jí pomohlo ztotožnit se s hrdinkou. (Mahalik)

Související novinky

Jennifer a Krvavý diamant

Jennifer a Krvavý diamant

14.10.2005

Ak vám po prečítaní titulku náhodou po chrbte prebehli zimomriavky, vedzte, že nemám na mysli Jennifer Lopez (o ktorej hereckých aktivitách a plánoch si možno povieme niekedy inokedy), ale o niečo… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno