Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dahlia Williams (JENNIFER CONNELLY) začíná nový život. Má novou práci, přestěhovala se do nového bytu a je pevně odhodlána konečně hodit za hlavu vztah se svým odloučeným manželem a plně se věnovat výchově pětileté dcery Ceci. Když se ale bouřlivý rozchod zvrhne v právní bitvu o dítě, začne se její už tak dost špatný psychický stav ještě více zhoršovat. Nový byt v chátrající budově navíc žije svým vlastním životem - z prázdného bytu ve vyšším patře jsou slyšet tajemné zvuky a stropem v ložnici stále prosakuje tmavá voda. Dahliu pronásledují divoké představy, díky nimž přestává být schopna odlišit realitu od fantazie a je vydána napospas nekonečným hrám s jejím zdravým rozumem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Smok 

všechny recenze uživatele

Film si ma hneď na začiatku získal celou tou bezútešnou atmosférou malých zaprdených nájomných bytov na Roosveltovom ostrove a snahou Dahlie o nový lepší život so svojim dieťaťom. Ako to všetko dopadlo je však iná vec, v druhej polovici film bohužial začal skĺzavať do priemernosti a nudy. Rozhodne nedoporučujem neplavcom. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Úplně stejně plytké, jako většina aktuální hororové produkce (viz Dům voskových figurín a druhý americký Kruh). Nemůže chybět atraktivní herečka v hlavní roli (díky bohu, že Jennifer Conbelly je nejen krásná, ale umí i hrát) a dítě, které vidí jiné mrtvé dítě (jako bychom to už někde viděli). Film má výborné zvolené prostředí a pár scén plní svůj účel, ale děj je trestuhodně průhledný, dost často se vlastně nic moc neděje (důraz se klade na fakt, že hlavní hrdinka se rozvádí a tudíž se hraje o opatrovnictví) a vyústění je... dejme tomu suché. Zmínku si zaslouží vynikající Tim Roth, který si svého právníka rozhodně užívá. Shrnuto - chvílemi atmosférické a zajímavé, ale většinu času o ničem... ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Představte si Kruh bez Naomi, bez Samary, s jednodušším příběhem a hektolitry vody. Co vznikne? Spravně - Temné vody, film známý též jako Instalatérova noční můra... Ne, není to světoborné, šokující, originální a ano, příběh je průhledný až hanba. Ale je tam Jennifer Connelly a je to zatraceně zručně natočené - otázkou tedy zůstává, co od tohoto snímku vlastně očekáváte. Pokud jako já neočekáváte zhola nic, půjde o mimořádně příjemné překvapení, ale bažíte-li po alternativě zmíněného Kruhu, máte smůlu... Možná nejsem takový intelektuál, aby mi "primitivní děj" tolik vadil. Možná nadržuji stále se lekající Jennifer Connelly. A možná se mi v tom zkrátka nechce nimrat. ()

MIMIC odpad!

všechny recenze uživatele

Tento opus nefunguje ani ako horor, ani ako thriller, ani ako dráma, ani ako ich vzájomná kombinácia, ani ako nič, čo poznám, čo som poznal alebo budem poznať. Ak som sa niekedy v kine cítil ako debil, bolo to presne pri tomto filme. Ak sa nejaký horor (najskôr to chcelo byť horor) volá Dark Water a nikto z tvorcov nepociťoval najmenšiu snahu o najelementárnejšiu etudu na túto fascinujúcu tému, tak slovami Woodyho Allena - "Hollywood Ending". ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jeden velký povzdech. První polovina filmu se sice tváří jako psychologické drama bez napínavého náznaku (kaluže a skvrny neberu vážně), jenže ve chvíli, kdy Dahlia odejde do prádelny, se Dark Water otočí o 180°. Následné strašení je ale těžce neúspěšné, protože nefunguje ani jedna rovina, deprese je i přes nasazení Jennifer Connelly podána příliš prázdně a scénář předkládá minutu od minuty směšnější repliky. Skupinka neoriginálních dějových linií (dům, duch, kamarádka) se tak ve vyčpělém závěru může rozuzlit jen do obyčejného sterilního ztracena. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Předlohou hororu Temné vody je japonský snímek Temná voda (2002) režiséra Hidea Nakaty. Producent Bill Mechanic koupil práva na remake pět minut poté, co film zhlédl. (Mahalik)
  • Původní inspirací je povídka z hororové sbírky pojmenované "Temné vody", kterou napsal Suzuki Kodži, autor populární a zfilmované knihy „Kruh“. (akisha)
  • Replika bytu 10F, který je hlavním dějištěm strašidelných úkazů, byla po celé ploše vylita betonem, takže se dala opakovaně zaplavovat vodou do výše 15 centimetrů. (Mahalik)

Související novinky

Jennifer a Krvavý diamant

Jennifer a Krvavý diamant

14.10.2005

Ak vám po prečítaní titulku náhodou po chrbte prebehli zimomriavky, vedzte, že nemám na mysli Jennifer Lopez (o ktorej hereckých aktivitách a plánoch si možno povieme niekedy inokedy), ale o niečo… (více)

Reklama

Reklama